Jump to content

Srpska imena i njihova znacenja!

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 2 months later...

Милица је једно од најчешћих и најлепших српских имена.Нажалост многи у ово време девојчицама дају имена од три-четири слова Миа,Тиа,Киа,Уна,Луна,Ива,Леа кажу звучи ми  cool!!!!!

Подели на овим сајтовима

шта има везе како се човек зове, а ни сва српска нису баш српска  slava3

то ко да си реко да Ахмед није хришћанско име  :)

иначе, добро нам дошао и извини на опонирању на првенац  :) klapklap 0102_laugh slava3

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ja sam Milica.Volim moje ime  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt=':bla:' />

Милица је једно од најлепших српских имена.  :)
шлихтаро  greengrin https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/ani_biggrin.gif greengrin
a шта да радим кад сам таки каки  :)  0102_laugh
Подели на овим сајтовима

Ја сам Радош и врло радо бих мењао име. Нажалост био сам у прилици али сам се преварио. Наиме крстили смо се сви заједно, цела породица, а ја сам имао 12 година. Рекли ми да могу да мењам име, али да поп и кум имају предност у том избору имена, па ја размишљао да сигурно постоји неко горе име од имена Радош, па рек`о да не рикизујем и тако ми ово име остаде. Иначе колко знам име Радош је словенско име и долази од придева "бити рад" тј. вољан. 

Имену твоме ништа не фали.

Подели на овим сајтовима

S obzirom da ja imam troznamenkasto ime...značenje je..

Vladan (staro slavenosrpsko

(izvodi poreklo od osnove vladati)

Profilaksa:

"da bude upravitelj,gospodar,staresina".

U redovima vlastele srpskih Slovena na Balkanu tako su se nazivala dva kralja najstarije "srpske" dinastije Svevladovica s kraja 6. i poc. 7. veka.)

Stjepan

poreklo-grčko, značenje KRUNA, OKRUNJEN

Ibrahim - arapska varijanta imena Abraham

Značenje - OTAC MNOGIH

Šta bih tek da se zovem

Don Čiko Felipe Kaetano Lopez i Martinez i Gonzales

А јели , како се ти збиља зовеш ?

Подели на овим сајтовима

Весна - мени рекоше да ми име значи пролеће, уствари да је настало по имену словенске богиње пролећа....  mense0198626478946378946    bliss jeeee    bliss jeeee

...Што је уништено не може се повратити. Али Ти оживљујеш оне чија је савест замрла и враћаш првобитну лепоту душама које су је изгубиле. Твоме милосрђу све је могуће, Ти си Љубав, Ти си Творац и Обновитељ. Тебе хвалим песмом: Алилуја!

Подели на овим сајтовима

Branislava - Ona koja brani slavu, slobodu... Jes' da je malo dugacko, al'  mense0198626478946378946 moje ime.  bliss jeeee

СВЕТИ СВЕШТЕНОМУЧЕНИЧЕ ТЕОДОРЕ ВРШАЧКИ И ПРЕПОДОБНИ ОЧЕ РАФАИЛО БАНАТСКИ, МОЛИТЕ БОГА ЗА НАС

Подели на овим сајтовима

Hvala na odgovoru. Ali nisu mi pogodili- ja mudra i razborita? Možda su to moji roditelji hteli, ali su se zeznuli... 0122_tuk

па нисам ни ја мио баш, иако сам Милан, али име носим по прадеди, бакином оцу по тати, код мене се наслеђују имена са обе стране и носи се знање о њиховим животима кроз тачно усмено предање. свако зна део породичне историје на тај начин и гаји се традиција већ три генерације, а ја сам четврта.

рецимо, прадеда Милан је човек који је научио да пише да би исклесао на посмртном споменику последњи поздрав и имена са подацима својој жени и умрлој деци.

ал знаш и да то није хороскоп, па ти је све на избор хоћеш ли бити, а и по даровима које си примила, има времена да постанеш и разборита и мудра, то се да научити  :)

ха случајности,... и мој прадјед се звао Милан а и ја сам по својој прабаки добила име Милица

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...