Jump to content

Масонски симболи који се користе на интернету?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 часа, Н И Н Е рече

Тај Divine king sign нисам нигде нашао на нету, вероватно је измишљен за ову прилику.

OK—Sign of the Divine King

Westerner s know it as the "okay" (or "OK") sign. It's done with the fingers and thumb of right or left hands (usually the right). Simply touch the index finger to the thumb, creating a circle. The other three fingers then spiral off and there you have it—the well-known symbol for OK. Universally, this sign means alright, acceptable, good, right-on, you bet!, A-OK, satisfactory... In the Illuminist philosophy, the OK sign becomes a sign indicating approval of the Divine King...

codex_80_small.jpg

google-chrome.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Православни Србин рече

Па видиш да је то све код тебе ,,можда", ,,мислим". Е па видиш, теорије завере и почивају на том принципу. Неко ,,мисли" нешто о масонима, то му делује ,,логично" и онда пласира то као необориву чињеницу. И то је проблем код теорија завере. Свакоможе шта му падне на памет да прогласи чињеницом. 

Зато оне нису валидан извор. 

Лобистичка група. Тако би их ја дефинисао. Уопште нису оно за шта се представљају и не знам баш дал их треба сматрати неким архизлом. Рекох ти, масони српског порекла су значајно допринели стварању националне српске државе. 

Pa, ne moze 100% da se tvrdi kada su zatvoreno drustvo sa nekim svojim netrasparetnim pravilima i obredima i inicijacijama. 

Samim time su i sumnjivi ..... ko lisica kada kao seta se pored kokosinjca... :))) .... i, sigurno i medju njima ima hijerarhija upravljanja i vlasti, manje loze, jace loze, uticajnije, manje zle, vise zle,...itd.. da ne pricamo o tome koliko su prihvatljive sa strane nase vere.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Bokisd рече

Pa, ne moze 100% da se tvrdi kada su zatvoreno drustvo sa nekim svojim netrasparetnim pravilima i obredima i inicijacijama. 

Нису једино такво друштво. Сама та чињеница није довољна да се о њима испредају приче. Мада, масони и не крију не знам шта толико, колико знам, свака ложа има свој сајт и ту можеш да се упознаш са њиховим погледима. 

Једино о чему би се могли сложити јесте да је свакако дускутабилно колико су њиова нека уверења у складу са Хришћанством, мада они званично тврде да њихов члан може да буде хришћанин, али и муслиман и тако даље. 

пре 4 часа, Bokisd рече

Samim time su i sumnjivi

Ма и мени су многи ,,сумњиви" али то није довољно да на томе градим причу и слику о њима. Поготово што то може да буде гадна ствар, рекох ти Хитлер их је прогонио и слао у логоре јер је веровао да они раде на уништењу Немачке. 

пре 4 часа, Bokisd рече

i, sigurno i medju njima ima hijerarhija upravljanja i vlasti, manje loze, jace loze, uticajnije, manje zle, vise zle,...itd..

Како знаш?

пре 4 часа, Bokisd рече

da ne pricamo o tome koliko su prihvatljive sa strane nase vere.

Рекох, то је једино око чега би се могли сложити. Мада, ја не знам да ли је масонерија нека врста религије или је тамо ипак, како званично кажу, небитно које си вере. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Православни Србин рече

Нису једино такво друштво. Сама та чињеница није довољна да се о њима испредају приче. Мада, масони и не крију не знам шта толико, колико знам, свака ложа има свој сајт и ту можеш да се упознаш са њиховим погледима. 

Једино о чему би се могли сложити јесте да је свакако дускутабилно колико су њиова нека уверења у складу са Хришћанством, мада они званично тврде да њихов члан може да буде хришћанин, али и муслиман и тако даље. 

Ма и мени су многи ,,сумњиви" али то није довољно да на томе градим причу и слику о њима. Поготово што то може да буде гадна ствар, рекох ти Хитлер их је прогонио и слао у логоре јер је веровао да они раде на уништењу Немачке. 

Како знаш?

Рекох, то је једино око чега би се могли сложити. Мада, ја не знам да ли је масонерија нека врста религије или је тамо ипак, како званично кажу, небитно које си вере. 

Dobro, najbitnije za mene jeste da se slazemo, da sto se tice vere, masoni su problematicni tj. ucestvovati u tom drustvu i biti mason i u isto vreme biti u crkvi nikako nije pozeljno i opravdano.

Sve ostalo sto se tice masona ima dosta po net - u,...i na osnovu svega sto sam dosad procitao, .... bas su sumnjivi :ladan: i problematicni sto se tice uticaja na politiku i politicare i drzave, tj. cije ineterese brane i ciju polituku promovisu.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...