Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 4 часа, Avocado рече

Ne projektuj se... ti skrećeš priču sa očigledne činjenice da su te tvoji pouzdani izvodi informacija lagali... najprostije, najgluplje i lako za proveriti, lagali... rekli su ti da u člancima na NBC i USA Today piše nešto što u njima ne piše - da vakcinisani imaju veći viral load od nevakcinisanih... iako u tim člancima piše da u retkim slučajevima imaju isti viral load... i ti si im poverovao...  o tome smo krenuli da pričamo... i to još uvek nisi konstatovao i prihvatio, nego skrećeš priču dalje...

a gde sam ja rekao da imaju veći viral load? gde???? navedi mi? nigde!

ja sam preneo, da imaju isti viral load kao i ne vakcinisani!!!! nešto si ti pobrkao u svojoj glavi, nigde nisam "poverovao" ili "tvrdio". zato se i nisam obazirao jer kapiram da si nešto pobrkao i da ćeš sam uvideti grešku čitajući opet moje postove.

пре 6 часа, Avocado рече

Pre nekoliko meseci dok je dominirao alfa soj u Americi Fauči nije imao podatke o tome da u retkim slučajevima vakcinisani mogu imati isti viral load u nosu, pa je išla preporuka da vakcinisani ne moraju da nose maske, a "nova situacija" je to da sada ima podatke o tome da u retkim slučajevima vakcinisani mogu imati isti viral load u nosu kod delta soja.

izvini druže ali jel tebi dobro, pazi nebulozu: u čemu je ta razlika ta  "nova situacija" u sledeće dve tvoje izjave (podebljavanje je moje):

-  u retkim slučajevima vakcinisani mogu imati isti viral load u nosu

- "nova situacija" je to da sada ima podatke o tome da u retkim slučajevima vakcinisani mogu imati isti viral load u nosu

:0426_feel:confused1

пре 6 часа, Avocado рече

Ne postoji podatak da "vakcinisani oboljevaju i mogu prenositi virus drugima u ISTOJ MERI kao i nevakcinisani"... taj podatak si izmislio ili pogrešno razumeo.

03:28 it is exactly the same as the level of virus in unvaccinated person THAT'S A PROBLEM

пре 6 часа, Avocado рече

Takođe, ne znam ni za jednog zaverologa koji je na to upozoravao...

kao što rekoh Boš je jasno govorio o tome da je davanje vakcine KAO PREVENTIVNOG SREDSTVA u jeku pandemije vrlo loš izbor.

пре 6 часа, Avocado рече

Nije se to desilo, mada je teško oceniti šta podrazumevaš pod "probije zatitu". Vakcine svakako i protiv delta soja nude zaštitu u određenoj meri i to jeste jedini način da se pandemija zaustavi.

vidim kako nude zaštitu, većina hospitalizovanih u UK i Izraelu su vakcinisani... da li će da zaustavi pandemiju... meni ne obećava (i ako bi voleo)

пре 6 часа, Avocado рече

Boš je predvideo da će se u vakcinisanoj populaciji pojaviti sojevi koji su opasniji i zarazniji za vakcinisane. To se nije desilo (nemamo ni jedan takav soj) i to su stručnjaci ocenili kao nebulozu.

apsolutno je tako: delta je zaraznija i to nekoliko puta od alfe. to je zvaniočan stav CDC-a .... i šta je onda Boš pogrešio? 

пре 6 часа, Avocado рече

"Zaustavljanje pandemije" nije isto što i "eradikacija virusa"... postoji mnogo virusa koji su sa nama, a da nema pandemije... zapravo smo samo par virusa uništili... vakcinama naravno...

sve je to meni jasno, ali ti dobro znaš (i zato nisi citirao ostatak moje poruke o "vraćanju života u normalu")... dakle baš me briga da li "zaustavljanje pandemije" podrazumeva eradikaciju virusa ili ne! ono što mene zanima je da li "zaustavljanje pandemije" podrazumeva vraćanje života u normalu, a to su svi zvaničnici obećavali kao ishod vakcinacije, međutim normalnom životu ni traga ni glasa.

пре 6 часа, Avocado рече

Pa da... a ovi tvoji kažu "higher"...

to šta "moji" kažu me ne zanima piše just as much... ako to tebe kao pobornika da je vakcina efikasno sredstvo ne zabrinjava onda ne znam šta da ti kažem, valjda tako treba....

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Вештачка средства за имунизацију... она форсирају  одређени антиген, а заправо смањују природни имунитет на све друге могућности, тако да се вакцинишемо за једну ствар, а онда постајемо мање отпорни на све остало могуће, јер префорсирамо свој природни систем, да је  хипер продуктиван за једно анти тело, а да заборави све остало и да сву пажњу усмери за једног противника, ада сви остали могу да харају по телу. Тако да је битно да одржавамо свој природни имуни систем јер је он БОГОМ дан и најефикаснији, човек не може да смисли тако нешто ефикасно као што нам је БОг дао....каже  Терзин на самом крају .. .

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Avocado рече

Ispravio sam ti retoričke trikove (izbegavanja kvantifikovanja i bavljenja apsolutima) u poruci tako da ti nikakvo objašnjenje ne bude ni potrebno...

nemoj ti da ispravljaš šta ja pišem - nego čitaj šta pišem

malopre u tri posta uvatio da ubeđuješ da sam napisao higher a ja stalno just as much

dakle kao što ti meni reče ne projektuj ono što nisam rekao...

Подели на овим сајтовима

@Рапсоди Boš kaže da efikasnost vakcine ustvari zavisi od mnogo faktora, odnosno da je to kako kaže "interplay" igra različitih okolnosti....

vakcina bi verovatno vrlo dobro odradila posao u drugačijim okolnostima, međutim u okolnostima gde je stopa infektivnosti velika, odnosno gde je verovatnoća da dođe do reinfekcije vrlo visoka (zbog velike stope infektivnosti) u kombinaciji sa sub-optimalnim odgovorom koji u tom trenutku (određenom periodu nakon vakcine) vakcinisana osoba ima, može dovesti do posledičnog neutralisanja efekata vakcine, odnosno ovo što sada imamo naglog pada efikasnosti.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, dragisa рече

malopre u tri posta uvatio da ubeđuješ da sam napisao higher a ja stalno just as much

dakle kao što ti meni reče ne projektuj ono što nisam rekao...

краљ реторичких трикова ти прича о исправљању реторичких трикова хахахах 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, haveaniceday рече

Успешно сам наговорио оца да се вакцинише. :sunce:

Мајка још увек неће јер је алергична на пеницилин..

Ја моје нити уверавам, нити убеђујем...нити бих смела, остављам да сами одлуче .  

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Ја моје нити уверавам, нити убеђујем...нити бих смела, остављам да сами одлуче .  

не видим зашто не знам да је то добро за њих, чему да се разбољевају безвезе..ја мислим да скоро свако треба да се вакцинише

Подели на овим сајтовима

Управо сада, haveaniceday рече

не видим зашто не знам да је то добро за њих, чему да се разбољевају безвезе..ја мислим да скоро свако треба да се вакцинише

Ценим твоје резоне, за многе ствари, али по овом питању нам се  мишљења  разилзе. 

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, dragisa рече

a gde sam ja rekao da imaju veći viral load? gde???? navedi mi? nigde!

Jel ti čitaš šta ja pišem? 

"ti skrećeš priču sa očigledne činjenice da su te tvoji pouzdani izvodi informacija lagali"

Tako da možeš samo da me pitaš gde si ti preneo izvore koji lažu i nije problem da ti odmah odgovorim na to:

U ovoj poruci LINK si preneo Melouna koji laže da postoje saznanja da je veći viral load kod vakcinisanih (na 1:35 kao i u nastavku intervjua)... a onda si u sledećoj poruci LINK opet preneo nekog kretena koji laže to isto (na 08:08 što mi ti preporučuješ da pogledam).

ja sam preneo, da imaju isti viral load kao i ne vakcinisani!!!! nešto si ti pobrkao u svojoj glavi, nigde nisam "poverovao" ili "tvrdio". zato se i nisam obazirao jer kapiram da si nešto pobrkao i da ćeš sam uvideti grešku čitajući opet moje postove.

Ne u te dve prve poruke...

izvini druže ali jel tebi dobro, pazi nebulozu: u čemu je ta razlika ta  "nova situacija" u sledeće dve tvoje izjave (podebljavanje je moje):

-  u retkim slučajevima vakcinisani mogu imati isti viral load u nosu

- "nova situacija" je to da sada ima podatke o tome da u retkim slučajevima vakcinisani mogu imati isti viral load u nosu

:0426_feel:confused1

U tome što ispred prve u delu koji si isekao piše "nije imao podatke o tome da" a ispred druge piše "sada ima podatke o tome da"...

03:28 it is exactly the same as the level of virus in unvaccinated person THAT'S A PROBLEM

To nije podatak da "vakcinisani oboljevaju i mogu prenositi virus drugima u ISTOJ MERI kao i nevakcinisani"...

kao što rekoh Boš je jasno govorio o tome da je davanje vakcine KAO PREVENTIVNOG SREDSTVA u jeku pandemije vrlo loš izbor.

Govorio je on o raznim stvarima... i sve je omašio...

vidim kako nude zaštitu, većina hospitalizovanih u UK i Izraelu su vakcinisani... da li će da zaustavi pandemiju... meni ne obećava (i ako bi voleo)

WWW.TIMESOFISRAEL.COM

Report indicates more than 60% of those hospitalized with coronavirus are fully vaccinated, but almost all are over age 60

apsolutno je tako: delta je zaraznija i to nekoliko puta od alfe. to je zvaniočan stav CDC-a .... i šta je onda Boš pogrešio? 

U tome što je tvrdio da će takav soj nastati među vakcinisanom populacijom (a nije) i da će biti opasniji za vakcinisane (a nije). U pitanju je standardna evolucija virusa, a ne "imunity escape" o kojem je on pričao...

sve je to meni jasno, ali ti dobro znaš (i zato nisi citirao ostatak moje poruke o "vraćanju života u normalu")...

Ako ti je jasno, onda zaista ne znam zašto pišeš rečenice u kojima se implicira da je zaustavljanje pandemije isto što i eradikacija virusa, kao ona koju sam prokomentarisao.

dakle baš me briga da li "zaustavljanje pandemije" podrazumeva eradikaciju virusa ili ne! ono što mene zanima je da li "zaustavljanje pandemije" podrazumeva vraćanje života u normalu, a to su svi zvaničnici obećavali kao ishod vakcinacije, međutim normalnom životu ni traga ni glasa.

Da, zaustavljanje pandemije podrazumeva vraćanje života u normalu... samo je nismo još zaustavili... nije dovoljno ljudi vakcinisano...

to šta "moji" kažu me ne zanima piše just as much... ako to tebe kao pobornika da je vakcina efikasno sredstvo ne zabrinjava onda ne znam šta da ti kažem, valjda tako treba....

Zašto bi me zabrinjavalo to što u retkim slučajevima vakcina ne radi skroz efikasno?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, dragisa рече

Pa moram da ispravim... jer su u pitanju bezvezni retorički trikovi... kad kažeš da kišobran ne štiti od kiše zato što ti je 10 kapljica palo na nogavice to je jeftin retorički trik... potpuno je besmisleno da za nešto što štiti u 90% slučajeva kažeš "ne štiti" jer eto ne štiti 100%...

пре 55 минута, dragisa рече

Ne... dva izvora koje si postavio za redom su rekli "higher"... to sam i napisao... da te "tvoji pouzdani izvori lažu"...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

u međuvremenu novi narativ se vesla iz sve snage (video u gornjem delu). 0:20 žena lepo pita koja je praktična efikasnost jer je ustanovljeno da je transmisija kod vakcinisanih ista (as likly as) kao i kod ne vakcinisanih... (a šil kreće vratolomiju kao ovo ono... znate ovo je realtime science..... alijeste zabrinjavajuće... i na kraju začini možda će morati da se naviknemo na ovo kao normalno...):

WWW.TODAY.COM

Joining TODAY in Tokyo to comment on a CDC internal document that says the delta variant spreads as easily as chickenpox, even among the vaccinated, NBC senior medical correspondent Dr. John Torres...

U međuvremenu u nekom gradu koji je vrlo visok po broju vakcinisanih (skoro svi stariji od 12 godina su vakcinisani) u državi Masačusets koja je inače druga po visini procenta vakcinisanih razmišljaju o uvođenju vanrednog stanja zbog explozije slučajeva:

In one cluster of more than 200 cases in Provincetown, Massachusetts, 70 percent of the Covid positive cases since July 1 have been among vaccinated individuals, Town Manager Alex Morse said in an MSNBC interview.....

WHDH.COM

PROVINCETOWN, MASS. (WHDH) – The Provincetown Board of Selectmen unanimously voted to reinstate an indoor mask requirement at an emergency meeting Sunday as the popular tourist...

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, haveaniceday рече

краљ реторичких трикова ти прича о исправљању реторичких трикова хахахах 

Popuni onaj formular... biće ti verovatno malo lakše...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...