Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 6 часа, GeniusAtWork рече

и да вакцине неће бити код нас до 2022 (већ је изашла руска, а до краја године треба да почне са производњом и она енглеска, тзв. оксфордска; а вероватно ће идуће године још брдо вакцина да се појави на тржишту).

Stize jos par vakcina, ali ce u vecini slucajeva prvo doktori\medicinski radnici dobiti. Do nove godine ce biti bar jedno 5 komada u prodaji.. samo ne znam kako ce da ih rasporedjuju i koliko ce proces proizvodnej da napreduje. 

WWW.NYTIMES.COM

As President Trump pushes the possibility of a vaccine this year, the C.D.C. has outlined technical scenarios to state public health officials for an unidentified Vaccine A and Vaccine B.

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, haveaniceday рече

Stize jos par vakcina, ali ce u vecini slucajeva prvo doktori\medicinski radnici dobiti. Do nove godine ce biti bar jedno 5 komada u prodaji.. samo ne znam kako ce da ih rasporedjuju i koliko ce proces proizvodnej da napreduje. 

WWW.NYTIMES.COM

As President Trump pushes the possibility of a vaccine this year, the C.D.C. has outlined technical scenarios to state public health officials for an unidentified Vaccine A and Vaccine B.

Moravski naučnici rade na proizvodnji vakcina protiv koronavirusa. 

118622685_2695431750713029_7495634855519

Подели на овим сајтовима

И тако ми што смо се причешћивали једном кашичицом од марта наовамо раширисмо вирус, побисмо толики народ и помресмо...

Чисто да подсетим шта су неки писали у априлу да ће да буде због наше неодговорности.

У нашој локалној цркви се од тада заразио 1 (један!!!) парохијанин, и то кад је у јуну водио туристе у вишедневни обилазак.

Сада, колико видим, нико не виче на власт због отворених кафића, дискотека, ресторана. Имају причу. Мора да се живи, да функционише економија. Онда није смело и морало!

Свако нека види са собом и савешћу још једном - шта је тада писано, шта се данас говори и прича, а шта ради.

И нека се вакцинише ко год жели, ко је ризична група, ко се плаши (вируса, смртА, чега већ). Поштујем слободу другог. Желим да се поштује и моја слобода, да се изборим са вирусом на природан начин, уз евентуалну помоћ ког антибиотика ако се закомпликује. МедЕцину не избегавам, али нисам од оних који беспоговорно верују сваком фармацеуту. 

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

On 6.9.2020. at 20:16, Zayron рече

Ali ne ideš tako friško namazana paliti svijeće ili plinski šporet (ili na drva)! Ili cigarete upaljačem ili šibicama.

Hahaha ?to se brzi suši. I mazite ljudi lice alkoholom, da to mi žene znamo, ali kad skidamo šminku i čistimo lice.. U sve ide alkohol

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

90% of China's Sinovac staff, families took coronavirus vaccine, says CEO

WWW.BUSINESS-STANDARD.COM

The programme is intended for specific groups, including medical staffers and those who work at food markets and in the transportation and service sectors

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
On 7.9.2020. at 19:03, haveaniceday рече

Covid je mnogo manje opasan nego sto ga predstavljaju, sasvim sam siguran u to. Postoji mogucnost da sam ga i ja prelezao, jer sam imao kijavicu jedno vreme i par dana kaslja, a prodavacica u prodavnici gde kupujem je imala kovid, takodje kijavica i par dana kaslja. 

Samo sto kijavica ne spada u simptome kovida kolko znam.

On 8.9.2020. at 2:08, haveaniceday рече

Do nove godine ce biti bar jedno 5 komada u prodaji..

Ej, batali... tako si nas ubedjivao da ce biti u avgustu najkasnije septembru pa nista od toga ;)

Nema opste primene vakcine pre leta 2021. sigurno. a od nove godine moze da bude za lekare i ugrozene grupe al i to tek ovde/onde...

• Свиђа ми се 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, cloudking рече

Samo sto kijavica ne spada u simptome kovida kolko znam.

Samo treba da razmislis zasto su te maske za koje se toliko zalazes efikasne. Zato sto sprecavaju da kijas i kasljes po drugima. Mislim logicnom dedukcijom si mogao da zakljucis da je kijanje simptom svake infekcije disajnih puteva. Zar stvarno verujes da virus moze da napadne sluzokozu grla ili sluzlokozu pluca a da ne napadne sluzokozu nosa i sinusa!? Daj covece ukljuci malo mozak...... 

Цитат

Ej, batali... tako si nas ubedjivao da ce biti u avgustu najkasnije septembru pa nista od toga

;)

Pazi sad... prvo si poceo da slusas debile koji pricaju dve godine dve godine i podnistavao si moju analizu i mislenje.. ok..
Sada si popustio malo sa tom gluposcu od dve godine, presao si na godinu i par meseci (leto sledece godine). 
I konstano meni pricas batali batali. 

Na kraju ce da bude vakcina verovatno do kraja godine, i ja koji sam tvrdio da ce biti u septembru sam promasio za mesec-dva, a likovi koji su tvrdili dve godine(svi oni strucnjaci koje stalno citiras) su promasili za godinu i par meseci...

I posle opet u nekoj diskusiji ima da mi citaras te eksperte i pominjes neko "slaganje" izmedju eksperata.. a ja sve sto te teram jeste da citas stvari i mislis svojom glavom i bukvalno bi dosao na iste zakljucke kao i ja.... a ne da dozvolajvas da te farbaju raznorazni polu propalim lazovima radiolozi, retardima sa grupe "nauka" kojima je zinulo dupe za status u nekoj imaginarnoj facebook grupi.... 

Da li ces njima da kazes "da batale" i da su te "ubedjivali da ce biti 2 godine" !?!?!?  Neces.. jer imas bias prema njima. Zato te uspesno i farbaju. 

Цитат

Nema opste primene vakcine pre leta 2021. sigurno. a od nove godine moze da bude za lekare i ugrozene grupe al i to tek ovde/onde...

Nigde nisam spominjao termine kao opsta primena vakcine. Za ugrozene grupe i medicinske radnike je i bitna vakcina, za mene i tebe nije. Ja i ti smo od kovida bezbedni koliko i od gripa. Ugrozene grupe, stari i medicinski radnici nisu ugrozeni od gripa jer imas vakcinu. Kao sto smo vec pricali, sustinska razlika izmedju kovida i gripa je nedostatak vakcine. Ako uracunas vakcinu u proces, bolesti su jako slicne. 

Ako hocemo o tome da pricamo, vakcina ce biti do kraja godine za ugrozene grupe i medicinske radnike a pocetkom godine za opstu populaciju. To je moja predikcija. 

A u takvom smo stanju da nam vakcina verovatno nece ni trebati, jer se verovatno (ovo ne tvrdim sa sigurnoscu da mi ne pricas posle kako sam negko ubedjivao) razvili kolektivni imunitet, kao sto vidis nemamo nikakve restrikcije... i evo ti kakvo je stanje... priroda, sunce, i imunitet ljudi su unistili snagu virusa. 

image.png.1032193b5f71392a3701bb1d1f66fce5.png

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, haveaniceday рече

Samo treba da razmislis zasto su te maske za koje se toliko zalazes efikasne. Zato sto sprecavaju da kijas i kasljes po drugima. Mislim logicnom dedukcijom si mogao da zakljucis da je kijanje simptom svake infekcije disajnih puteva. Zar stvarno verujes da virus moze da napadne sluzokozu grla ili sluzlokozu pluca a da ne napadne sluzokozu nosa i sinusa!? Daj covece ukljuci malo mozak......

Izvini ja budala stalno padam u tu zamku da mislim da doktori nesto znaju... zeznem se pa zaboravim da ukljucim moj duboko medicnski potkovan mozak.

#recinedoktorima

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, haveaniceday рече

Da li ces njima da kazes "da batale" i da su te "ubedjivali da ce biti 2 godine" !?!?!?  Neces.. jer imas bias prema njima. Zato te uspesno i farbaju. 

Ti uvek tako dobro znas sta ja razmisljam u uvek preciznije od mene samog... o kostantnim procenama moje lincosti da ne pricamo :)

Necemo sad da pricamo da ja nikad nisam reko da ce vakcine da budu za dve godine... neka ostane ovako kako ti kazes, da ne kvarimo zabavu. a i tebi je uvek lepo kad se raspravljas sam sa sobom :P

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, haveaniceday рече

A u takvom smo stanju da nam vakcina verovatno nece ni trebati, jer se verovatno (ovo ne tvrdim sa sigurnoscu da mi ne pricas posle kako sam negko ubedjivao) razvili kolektivni imunitet

Sta nam vredi ako nije trajan?

пре 25 минута, haveaniceday рече

i evo ti kakvo je stanje... priroda, sunce, i imunitet ljudi su unistili snagu virusa. 

Nije tacno. 

"Priroda, sunce i imunitet" su doveli do taoga da najveci pik virusa bude u rasponu jun-avgust kada je najtoplije vreme, tako da ti to pada u vodu.

Vec sam ti objasnjavao da stagnacije u virusu izazivaju navike ljudi a ne toplote i gledanje u sunce...

пре 27 минута, haveaniceday рече

Ja i ti smo od kovida bezbedni koliko i od gripa.

Cak je i Juanito ustvrdio da je korona zajebanija od gripa.. jos si samo ti ostao s tim zaveroloskim forama.

пре 28 минута, haveaniceday рече

kao sto vidis nemamo nikakve restrikcije

Ja ne znam u kojoj si drzavi trenutno ali u Srbiji ne mozes da udjes ni u jednu prodavnicu ako ne nosis masku i zabranjeno je okupljanje vise od 30 ljudi... od prekjuce su i te restrikcije pojacane.

Znam, znam... "kod tebe u selu niko ne nosi masku i u prodavnicama ne traze da je nosis" ali kod mene u Nisu tesko da mozes da udjes u ma koji lokal bez maske.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Ti uvek tako dobro znas sta ja razmisljam u uvek preciznije od mene samog... o kostantnim procenama moje lincosti da ne pricamo :)

Pa vidim kako razmisljas.... ne znam sta je tu problem. Izvini ako sam ikada procenjivao tvoju licnost, to mi stvarno nije bila namera. Ali vidim kako razmisljas i argumentujem sta vidim. Vidim da konstano iznosis neke stvari koje se vidi da nisu produkt tvog dobinskog razmisljanja nego si procitao nekog morona i ponavljas..... 

ecemo sad da pricamo da ja nikad nisam reko da ce vakcine da budu za dve godine... neka ostane ovako kako ti kazes, da ne kvarimo zabavu. a i tebi je uvek lepo kad se raspravljas sam sa sobom :P

brale, nisi ti rekao.. ali koliko njih je pricalo? Pa reci mi, ko je bio blizi predikciji... ja sa mojom glupom analizom sa "fox-a" ili silni eksperti i doktori koji su pricali minimum 2 godine 

Цитат

zvini ja budala stalno padam u tu zamku da mislim da doktori nesto znaju... zeznem se pa zaboravim da ukljucim moj duboko medicnski potkovan mozak.

#recinedoktorima

Vec ovde ilustrujes zamku u koju padas. Verujes odredjenoj grupi doktora, u temi gde su doktori jako podeljeni. Sasvim slucajno verujes onog grupi doktora koju forsiraju liberalni mediji. I retko im pamtis kad grese. 
Ja preferiram da poslusam sve doktore koji imaju nesto da kazu pa odlucim.....

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, haveaniceday рече

Vec ovde ilustrujes zamku u koju padas. Verujes odredjenoj grupi doktora, u temi gde su doktori jako podeljeni. Sasvim slucajno verujes onog grupi doktora koju forsiraju liberalni mediji. I retko im pamtis kad grese. 
Ja preferiram da poslusam sve doktore koji imaju nesto da kazu pa odlucim.....

Ako krenes da guglas simptome covida, kijanje se nalzai na nekom desetom mestu i to pod kategorijem "Not common"... gde si ti procitao da je kijanje simptom kovida? Daj da vidim te najbolje lekare?

Ja gde god pogledam vidim ovakve tabele

image.png

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Sta nam vredi ako nije trajan?

Ako nije trajni ne vredi nam nista. Mada to im je sad glavna debata, ona sledeca preko koje ce da dizu paranoju "covid 19 imunitet mozda nije trajan".

Vec sam ti objasnjavao da stagnacije u virusu izazivaju navike ljudi a ne toplote i gledanje u sunce...

Jesi mi objasnio, sa cim sam se ja  slozio i dodao sam da iako si u pravu, to nikako ne znaci da ovo drugo isto ne doprinosi. Lepo sam dopunio da je to kombinacija faktora. Ljudi imaju vise vitamina D, virus brze umire pri vecem zracenu i navike ljudi. Drugim recima ti si me dopunio, nisi mi kontra argumentovao. 

"Priroda, sunce i imunitet" su doveli do taoga da najveci pik virusa bude u rasponu jun-avgust kada je najtoplije vreme, tako da ti to pada u vodu.

To sto je krajem avgusta krenula da pada infekcija ti je upravo dokaz da sve te stvari (toplota IR zracenje i vitamin D) sigurno doprinose usporavanju virusa.... i na autu kada stisnes kocnicu treba vremena da ukoci..... a kamo li virusu... 
Posto se nismo izlagali kompletno prolece, bili zatvoreni u kuci, mi smo pik dozveli u avgustu. Svedjani koji su se izlagali su ga doziveli dosta ranijke. 

Inace sunce, imunitet, vitamin D  - pricaju i doktori a ne samo ja. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...