Jump to content

Канонизација Немањића

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 13 минута, Ronald рече

Netrulezne mosti i cuda nisu pokazatelj svetiteljstva narocito kad se stvori kult jer toga imamo u tradicijama koje nemaju veze sa pravoslavljem.

Ajd Ronald brate my forumski polako.... pa, jesu mosti i cuda i crkvenost i poboznost ....u Crkvi i veri.... pokazatelj necijeg svetiteljstva, .... kako nije pokazatelj, sta cemo onda sa mnostvom svetitelja, na primer sv.Vasilije Ostroski i sv,Jovan Sangajski i mnogi drugi.... 

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Desiderius Erasmus рече
пре 18 минута, Bokisd рече

vaspitan je u poboznosti i dobroj nauci i kulturi od svojih cestitih roditelja

Daj, Boki, pa naravno da će to da mu napišu, kakav ti je to argument?

Pa, ako je neko vaspitan kako se kaze danaske' ....kulturno i civilizovano ... i ako je jos imao neko pobozno vaspitanje,.... i to od malena, onda je velika mogucnost da ce takav da postane i kao mladic i odrastao covek.... ili, postoji manja mogucnost da ce da postane neki veliki bludnik i necastan covek....

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече
пре 3 минута, Bokisd рече

Crkvene i verske odluke, politicke i svake druge moz' da pricamo...

Čekaj, i Macola je tebi svet čovek?

Ne znam za njega i nisam nesto upoznat , znam samo da se prica o njemu, .... koliko kontam tu ima dosta protivrecnosti i neslaganja, cak i u crkvi....sv.Kralj Milutin je za crkvu i veliku vecinu hriscana svetitelj.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bokisd рече

Pa, ako je neko vaspitan kako se kaze danaske' ....kulturno i civilizovano ... i ako je jos imao neko pobozno vaspitanje,.... i to od malena, onda je velika mogucnost da ce takav da postane i kao mladic i odrastao covek.... ili, postoji manja mogucnost da ce da postane neki veliki bludnik i necastan covek....

Ne razumem tvoju argumentaciju. Pa svako je tada vaspitavan kao hrišćanin. Niko tada nije učen ateizmu ili budizmu (u Srbiji).

I Kajafa je, uostalom, vaspitavan u religioznosti. Čak i patrijarh postao.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Ronald рече

Jeste bio je pravo pobozan i sklapao tek onako politicke brakove a onda tu zenu Anu Terter mijenjao kao taocea a dobio petogodisnju Simonidu, usput je ranije stigao da ozeni i monahinju iako su se iz Crkve bunili itd.

Za ovo opet treba pouzdani izvori.... mozes da postavis odakle si citao...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Desiderius Erasmus рече

Ne razumem tvoju argumentaciju. Pa svako je tada vaspitavan kao hrišćanin. Niko tada nije učen ateizmu ili budizmu (u Srbiji). I Kajafa je vaspitavan u religioznosti.

Ali, opet, postoji razlika, ako je neko samo 'nominalno' vaspitan i ako je neko postao crkven i trudio se da zivi po veri.... meni deluje da je sa sv.Milutinom bilo tako...

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Ronald рече

Kazem kod Milutina su najgore stvari u pitanju u odnosu na mito Kirila.

Pa, zato i kazem,... istorijske i drustvene i crkvene prilike treba uzeti kod tog mita sv.Kirila,.... kao i ovde kod sv.Milutina... i onda videti da li je to bas tako kako se predstavlja... odnosno... da vidimo kontekst stvari....

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Ronald рече

Pa nema vise izvora kad je vecina unistena od strane onih koji su ih i proglasili za svetitelje.

e, sad,.... znaci, u isto vreme desavala se cuda na grobu Kralja i onda odkopane netrulezne mosti i kult kralja kao svetitelja u narodu i crkvi rastao.... i, onda i ti isti, tragaju po Srbiji i belom svetu kako bi unistili izvore koji negativno pricaju o Kralju... i jedan od izvora koji je cudnim putevima ostao i izbegao zlu sudbinu :D,....ipak je pomalo i problematican....

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

e, sad,.... znaci, u isto vreme desavala se cuda na grobu Kralja i onda odkopane netrulezne mosti i kult kralja kao svetitelja u narodu i crkvi rastao.... i, onda i ti isti, tragaju po Srbiji i belom svetu kako bi unistili izvore koji negativno pricaju o Kralju... i jedan od izvora koji je cudnim putevima ostao i izbegao zlu sudbinu :D,....ipak je pomalo i problematican....

A gdje su ta cuda? Hajde navedi mi neka, posto sam ja cuo za cuda Stefana Decanskog ali za Milutina i ne bas.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ronald рече

A gdje su ta cuda? Hajde navedi mi neka, posto sam ja cuo za cuda Stefana Decanskog ali za Milutina i ne bas.

Pa, danas malo ranije procitao u vezi cuda na samom grobu i onda su iskopali svete mosti, kako bi iskopali da se nisu desavala cuda, (jer ostaju zatvoreno telo u grobu i ne otvara se) ....  nesto sam poceo malo da citam pa da vidim sta ima od izvora...

https://www.bastabalkana.com/2017/08/sarkofag-kralja-milutina-u-sofijskoj-crkvi-obilaze-bugarski-vernici-svih-generacija/

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisd рече

Pa, danas malo ranije procitao u vezi cuda na samom grobu i onda su iskopali svete mosti, kako bi iskopali da se nisu desavala cuda, (jer ostaju zatvoreno telo u grobu i ne otvara se) ....  nesto sam poceo malo da citam pa da vidim sta ima od izvora...

https://www.bastabalkana.com/2017/08/sarkofag-kralja-milutina-u-sofijskoj-crkvi-obilaze-bugarski-vernici-svih-generacija/

Cuda su svjedocansta ljudi Boki kao pod Ostrogom ispred mostiju svetog Vasilija, za to sam te pitao.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...