Jump to content

Да ли жене могу да буду свештенице?

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 8. 8. 2020. at 8:26, Natasa. рече

Šalim se ja malo...razumem da žene neće biti sveštenice, prihvatam sve to, ali me fascinira kako je to ljudima odbojno da retko ko može da daje racionalna objašnjenja zašto je to tako. Oseti se taj jak odbrambeni stav NEEEEEEEEE, NIIIKAAAAKOOOO, TO JE ZAAAPISANO U VREMENU I KAMENU I NE DOVODI SE U PITANJE. Relax, sve se da dovesti u pitanje.

Expand  

Ti dovede samog Isusa pred zenski sud.....

Подели на овим сајтовима

On 8. 8. 2020. at 8:26, Natasa. рече

Šalim se ja malo...razumem da žene neće biti sveštenice, prihvatam sve to, ali me fascinira kako je to ljudima odbojno da retko ko može da daje racionalna objašnjenja zašto je to tako. Oseti se taj jak odbrambeni stav NEEEEEEEEE, NIIIKAAAAKOOOO, TO JE ZAAAPISANO U VREMENU I KAMENU I NE DOVODI SE U PITANJE. Relax, sve se da dovesti u pitanje.

Expand  

Не можеш очекивати да ће сви хришћани дати прецизан догматски одговор јер немају ни времена да се баве догматиком али практикују веру и верују предњау Цркве. Било би идеално када би сви могли да имају догматику у малом прсту али...

Подели на овим сајтовима

On 8. 8. 2020. at 8:32, emilija рече

zenski sud

Expand  

Kakav ti je to "ženski sud"? I čemu to potenciranje roda?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 8. 8. 2020. at 8:33, Вилер Текс рече

Не можеш очекивати да ће сви хришћани дати прецизан догматски одговор јер немају ни времена да се баве догматиком али практикују веру и верују предњау Цркве. Било би идеално када би сви могли да имају догматику у малом прсту али...

Expand  

Ne mogu, ali ima ovde učenih teologa. Mada mi jeste fascinantna ta potreba da se brani utvrđena pozicija...valjda i to normalno...odbrana naučenog programa, promene stavova i mišljenja nisu laka stvar. Preispitivanje ume biti zamorno.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 8. 8. 2020. at 8:21, Natasa. рече

Jeste žalosno, zato ih ne osuđujmo :(. Takve ne pretenduju na crkvene pozicije. Ne bojte se, neće žene prići svešteničkoj poziciji...to je piii, nakaradno :smeh1:.

Expand  

e Nale znaš šta možeš. U crkvi sv. Bogorodice pokrov, tamo kod mene. Ima oko oltara krug, mislim isper napolju... i tamo iza mozaik Bogorodici...pa ti stani tamo ispred svih ispred oltara,...pa pomozi :ok:

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

Msm pitanje je bilo: Da li zene mogu da budu svestenici.

Pravoslavlje izvodi odgovor da ne mogu jer sam Gospod nije blagoslovio.

On je retko eksplicitno davao naloge ali postoje tumacenja.

Ono sto je On postavio kao temelj, ukoliko covek menja, skrece u mutne vode koje mnoge odnese.

I to je sve:)

Подели на овим сајтовима

On 8. 8. 2020. at 8:55, sanja84 рече

e Nale znaš šta možeš. U crkvi sv. Bogorodice pokrov, tamo kod mene. Ima oko oltara krug, mislim isper napolju... i tamo iza mozaik Bogorodici...pa ti stani tamo ispred svih ispred oltara,...pa pomozi :ok:

Expand  

Mogu da povedem sa sobom svoje dečake pa da sprovedemo socijalni eksperiment-neko će da vidi ženu ispred svih, a neko majku koja vodi mušku decu ispred svih :smeh1:.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 8. 8. 2020. at 9:04, emilija рече

Ono sto je On postavio kao temelj, ukoliko covek menja, skrece u mutne vode koje mnoge odnese.

Expand  

Kul, precizno i sažeto.

Подели на овим сајтовима

Ostali..kako hoce, mogu da prevrcu izvrcu podesavaju modernizuju sta god. 

Ja necu.................................................................................................................

Nije me vera sprecila da budem uspesna i na poslu i u kuci i sa decom, naprotiv.    Samo je bitno odrediti prioritete koji su mi vec postavljeni...........

Подели на овим сајтовима

On 8. 8. 2020. at 9:04, emilija рече

Expand  

ko kaže...Nale objasni...

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...