Jump to content

Starac rek'o; Guruizam u pravoslavlju

Natasa.

Препоручена порука

пре 7 минута, Снежана рече

(rvanje u blatu bi možda rešilo problem :smeh1:)

Izoštriću vid. Vazda me kinjiš. 

El piše: mokre majice? 

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Дуња рече

Izoštriću vid. Vazda me kinjiš. 

El piše: mokre majice? 

ne piše, al` možemo i to da organizujemo...mister mokre majice i dlakavih nogu 2019.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Дуња рече

Nemam baš nikakav doživljaj tog dešavanja ili uslovno rečeno dešavanja. 

Čekaj...i tu se prikazala Bogorodica...navodno.

Pitam jer pored "nepogrešivosti" staraca da li ima do toga što su "naši"? Da se ukaže Bogorodica nekom kardinalu, franjevcu...da li bismo poverovali? 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Снежана рече

@Nikola Stojanovic i meni je nata draga ( i rapsa i dunja i još 20 ženetina sa ovog foruma) i šta sad?... niti su maloletne niti su maloumne, što se odmah mešate i stavljate se na jednu ili drugu stranu i izigravate drvene advokate, odrasle su žene... 

(rvanje u blatu bi možda rešilo problem :smeh1:)

То ми је и чудно, што на хришћанском форуму су вам сви драги, а вређате се међусобно због разлике у ставу и мишљењу. Никог не браним, очекивао нисам. Верујем да смо бољи људи. ??

,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." :D:D

Подели на овим сајтовима

Жене су основале мувмент #metoo....ако икад, данас су мушкарци дискриминисани, треба основиати #hetoo...чаша трпљења је препуњена...

Како се на феmинистичком језику назива жена-свештеник? Свештеникиња?

image.thumb.png.816a3913515ea9d36ba4af7521e1d685.png

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Nikola Stojanovic рече

То ми је и чудно, што на хришћанском форуму су вам сви драги, а вређате се међусобно због разлике у ставу и мишљењу. Никог не браним, очекивао нисам. Верујем да смо бољи људи. ??

ово је форум, хришћански или не, људима ослабе кочнице, неко користи интернет као полигон за истресање фрустација, неко лечи комплексе, има свачега као у причи... никада не треба заборавити да је ово медиј који као такав сваку емоцију сакати, јер просто имаш само речи да се искажеш.

верујем да када би се упознали лицем у лице не би било тако.

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Nikola Stojanovic рече

што на хришћанском форуму су вам сви драги

Ima različitih nivoa dragosti :smeh1:.

Sad je sezona smrdibuba, kad je vidim uzmem je štipaljkom i izbacim napolje...nekako je zadovoljavajuć čin, koliko god da je smrdibuba dosadna, ulepša mi veče :).

Подели на овим сајтовима

А добро капирам, не знам ни што вас замарам. Да сте ми живе и здраве. ??? 

,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." :D:D

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Natasa. рече

Čekaj...i tu se prikazala Bogorodica...navodno.

Pitam jer pored "nepogrešivosti" staraca da li ima do toga što su "naši"? Da se ukaže Bogorodica nekom kardinalu, franjevcu...da li bismo poverovali? 

Samo ako ispoveda da mu se javila opominjući ga :)))

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Дуња рече

Samo ako ispoveda da mu se javila opominjući ga ?

Kao što rekoh otac Tadej je rekao da se odista javila...jel ima dosta tela svetaca tamo...opet naši njihovi priča. Nale ne zameri

samo opet opominjem na tu Starci foru

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ana čarnojević рече

Да баба није била вомен ин лове сад не би било Ћирка.1324_womensЕтогац еклатантан пример последица женске самовоље:smeh1:

#Ћиркозезамсе

каква самовоља!?  баба била феминисткиња :smeh1:

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ćiriličar рече

прича Милин како му дошла девојка да јој чита молитву да се уда БАШ за неког тамо...

Ovo kao da je otišla kod babe da joj baja za udaju...samo je pravoslavna, pa ko veli da ode kod popa da joj čita molitve...če se uda, za sreču, za zdravlje, za brak...nije o. Milin baba vračara, ali ona je taj mentalni sklop.

#OčuSeUdam

#ČitajZaSrečuZaBrak

:0212_rolleyes:

Подели на овим сајтовима

Е, то је прича о баби која је деду волела, а сад а стори абаут друга баба, коју је други деда много волео....други деда, по мајци, је био најбогатији у крају, имао највише земље и оваца, тада у то време преко 300 оваца, и ожени се из угледне "поповске породице". Истина баба није била "лепа протина кћи", али су имали попа у породици...то је било их-ха-ха.

Деда ј емного волео бабу, а она умрла млада (иначе редовно су постили, причешћивали се и недељом били на Служби, то је ретко било)...одужи ја....упокојила се баба млада, то јест не у дубокој старости...деда остао сам са великим имањем - две ране, бабе нема а имање не мож' да обрађује. И деда почео да "вене" ко цвет без сунца...причала ми мајка, била код њега за Славу, и по Слави испраћа деда мајку (ћерку своју) на станицу, на бус, и мајка моја плаче. Он се смеја и пита: "Дете, Бог ти дао, што плачеш"? Мајке ће: "Па, тешко ми, како ћеш ти сада сам ту...". Он је прекида и одмахује "весело" руком: "Ајде дете, не будали, ко сам?...Света Богпрод'ца је са мном"... после су нашли  деду, ујутро, намирио оно мало стоке, прилегао и заспао мирно, заувек....отиш'о баби. - царство им Небеско.

Како год окренеш...бабе су биле опасне...свака на свој начин...и кад ми неко онда прича о "затуцаном патријархату" код Срба...

А ова омладина данас...искварила се...неће слуша па то ти је...можда и би да има кога :))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...