Jump to content

Starac rek'o; Guruizam u pravoslavlju

Natasa.

Препоручена порука

пре 2 минута, Дуња рече

Sveti Pajsije je i govorio da će se Grci kao narod spasavati jer neguju milosrđe, da Rusi imaju jaku molitvu i njome će biti spaseni, a da će se Srbi spasavati mučenjima i velikim stradanjima jer su se odrekli vere. 

Ovo već ima smisla.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, sanja84 рече

u Srbiji većina žena mašta o venčanju i srećnom braku i o deci.

A onda se probude u sopstvenom paklu :smeh1:.

Mada nije smešno :0426_feel:.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, sanja84 рече

Na šta misliš :)

Pa ispuni joj se želja da se uda i rodi i uvidi da je brak rudarski posao.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Дуња рече

Sveti Pajsije je i govorio da će se Grci kao narod spasavati jer neguju milosrđe, da Rusi imaju jaku molitvu i njome će biti spaseni, a da će se Srbi spasavati mučenjima i velikim stradanjima jer su se odrekli vere. 

Presveta Bogorodica je isto otkrila ocu Gavrilu, navela je kao razlog propadanja odricanje od hrišćanstva, gde je akcenat na čedomorstvima. 

(To da je Rusija bila truleks država si sada rekao i nikada više. ''Ja Rusiju sanjam svake noći.'')  

Mislim da je to miks, da sve važi za sve. I Rusi su puno stradali i Rusi su se odrekli vere, i to baš baš i više nego mi. I Rusi imaju puno čedomorstva.. za Grke stvarno ne znam, ne poznajem ih...

O starcu Gavrilu, bez da želim okrnjiti njegov lik i delo respect... ljuto je branio Svetog Nikolaja da nije pušio...a čovek je sam svedočio o tome. On i patrijarh Gavrilo. Čak je i otac rafailo lepo pričao i odbranio tu tezu..onako offtopic. Svako se češe gde ga svrbi

• Свиђа ми се 1

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, sanja84 рече

Pa to je način spasavanja. Možda je još teže nevenčanima i samima, otkud znaš?

Svima je teško. Supružnici se bore sa bračnim iskušenjima, sami se bore sa usamljenošću i socijalnom stigmom. Ko misli da će brak da mu reši egzistencijalna pitanja popunjavanja neke duhovne praznine-u startu se zeznuo.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Natasa. рече

Svima je teško. Supružnici se bore sa bračnim iskušenjima, sami se bore sa usamljenošću i socijalnom stigmom. Ko misli da će brak da mu reši egzistencijalna pitanja popunjavanja neke duhovne praznine-u startu se zeznuo.

pa ti ja se nismo udale zbog toga

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, sanja84 рече

Mislim da je to miks, da sve važi za sve. I Rusi su puno stradali i Rusi su se odrekli vere, i to baš baš i više nego mi. I Rusi imaju puno čedomorstva.. za Grke stvarno ne znam, ne poznajem ih...

O starcu Gavrilu, bez da želim okrnjiti njegov lik i delo respect... ljuto je branio Svetog Nikolaja da nije pušio...a čovek je sam svedočio o tome. On i patrijarh Gavrilo. Čak je i otac rafailo lepo pričao i odbranio tu tezu..onako offtopic. Svako se češe gde ga svrbi

Uh, ne vidim nikakvu vezu između javljanja Presvete Bogorodice Gavrilu sa porivom tog čoveka da brani prijatelja pred zluradim dokonašima. 

Teško mi je da poverujem da je izmislio svoju ispovest gde mu Presveta obelodanjuje istine.

• Свиђа ми се 1

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Дуња рече

Teško mi je da poverujem da je izmislio svoju ispovest gde mu Presveta obelodanjuje istine.

Ok. Šta misliš o čudu u Međugorju?

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Natasa. рече

Ok. Šta misliš o čudu u Međugorju?

Reko Starac Tadej da je istina da se javila presveta Bogorodica.

PS: Izvini što ti spamujem temu samo još nešto:

пре 32 минута, Natasa. рече

Mislim da i jednim i drugim pomaže samo molitva i puno molitve i uzdanje u Božiju milost. Ali stvarno.

NIje lako zato se puno brakova završi razvodom, ali pravi problem ostaje i posle razvoda pa se čovek, misleći da se rešio problema, probudi u svom paklu.

Подели на овим сајтовима

@Natasa. Не мораш ти да се усагласиш са Рапсоди да би твој однос са њом био примерен и са љубављу. Није ок што си јој написала да мисли да је боља од свих жена на форуму. ?? Мени криво, јер ми је драга много. 

,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." :D:D

Подели на овим сајтовима

@Nikola Stojanovic i meni je nata draga ( i rapsa i dunja i još 20 ženetina sa ovog foruma) i šta sad?... niti su maloletne niti su maloumne, što se odmah mešate i stavljate se na jednu ili drugu stranu i izigravate drvene advokate, odrasle su žene... 

(rvanje u blatu bi možda rešilo problem :smeh1:)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Nikola Stojanovic рече

@Natasa. Не мораш ти да се усагласиш са Рапсоди да би твој однос са њом био примерен и са љубављу. Није ок што си јој написала да мисли да је боља од свих жена на форуму. ?? Мени криво, јер ми је драга много. 

Ne sekiraj se ti za Rapsu...podbada ona dosadnije i iritantnije nego podguzna muva koje ne možeš da se otarasiš u vrelo letnje podne.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...