Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

Koja pederčina je napisala onaj pederluk za BZV?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Панарет рече

Повела се дискусија ко је од нас педера пријавио СрђанаК па сам се надовезао на твој предлог Жељку...

Niko ga nije prijavio( smarao je mene da sam ga ja prijavio posto je mene prozvao tim uvredama koje sam vidio nakon opomene njemu tek ujutru. Ja nisam nikoga prijavio i htio sam to sa njim da raspravim na nacin da pozove administratote da to potvrde pa se onda primirio sa djecijim prozivkama) nego je neko iz administracije vjerovatno vidio njegove poruke kad je navracao na forum i citao komentare na temi koja je u to vrijeme bila najpopularnija. Iskreno ko god traca forumase i administraciju sa Pouka na Borbi za nevjeru( da mi je znati sta tamo ima dusekorisno, mada mnogi iz dijaspore opaljeni mitomanskim nacionalizmom koji mjesaju sa hriscanstvom se obicno lijepe za slicne sajtove) onda to dosta govori o njemu licno.

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Снежана рече

nećeš se ti od pederluka `leba najesti... :smeh1:

каже син оцу: тата ја сам геј. 

пита га тата: сине јел имаш ти ауто? имаш ли велику јахту? 

одговара син: па немам тата. 

тата: па ниси ти онда геј, ти си педерчина сине. ?

Подели на овим сајтовима

On 27.9.2019. at 19:59, Иван ♪♫ рече

@Панарет@Ronald

ko losije stari, muskarci ili zene?

Ja bih to nazvao "losije" jer se kroz evoluciju kulture od zena ocekuje da izgledaju u skladu sa nekim nametnutim normama koje nisu realisticne vec su posledica fotosopa itd. Licno meni( u tom kulturoloskom smislu) su zene od 50+ godina izuzetno lijepe ako dovoljno vode racuna o sebi( ne mislim samo sminku, garderobu, moze i bez toga itd.),ne kazem pretjerano vec ako umiju da "nose"( da se izrazim vise ulicno) svoje godine.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Ćiriličar рече

Борбаши ударили на Панарета и Поуке :)

Цитат

Јуче сам добио опомену да ћу бити банован, јер сам само заступао ставове Писма и Отаца, не вређајући никога.

:))  Мрзи ме сад да идем и копирам све његове поруке где вређа, провоцира, прича људима да оду на неки други форум и слично. А онда кад му неко одговори једном у његовом стилу, нормално одма' тригеровање и изигравање жртве...

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, GeniusAtWork рече

:))  Мрзи ме сад да идем и копирам све његове поруке где вређа, провоцира, прича људима да оду на неки други форум и слично. А онда кад му неко одговори једном у његовом стилу, нормално одма' тригеровање и изигравање жртве...

Ne lupaj gluposti, majke ti. Ko je od sodomita meni odgovorio "u mom stilu", pa sam ja kukao i povukao se?! Nadji, kad si tako bistar i zelis da istrazis...

Drugo, jedini ja i moj imenjak Srdjan u ovoj komunikaciji koristimo pravo ime. Vi ste svi neki laznjaci, koji se krijete pod pseudonimima. Moje pravo ime je Srdjan. Tamo, u tom tekstu, na tom sajtu, nema imena. Ja ovde jedini pisem pod svojim imenom. Ja se ne krijem. I da sam pisao taj tekst, ja bih stavio svoje ime. Zasto bih se krio?? Bojim se nekoga?? Ja zivim u Milvokiju, vecinu ljudi na forumu ne poznajem, niti imam strah zbog necega.

Ja pisem latinicom. Retko koristim cirilicu. Tekst je na cirilici.

Ja, ako ste primetili, 3 dana se raspravljam sa Avokadom, ne sa sodomitima. Uopste ih ne spominjem 3 dana. A to je objavljeno juce, valjda. 

Ono sto je najvaznije, skoro nikad ne idem na Borbu za veru, jer ne mislimo isto. Tacno je da se s njima sa slazem upravo po pitanju sodomstva. Ostalo-potpuno suprotno mislimo.

Forum je javan, ono sto mi pisemo je svima dostupno. Ko zna ko je mogao to da prati i da sastavi pismo i posalje Borbi. 

Tacno je da sam o ovome pricao sa mnogo ljudi i da mi je i te kako krivo zbog toga da se ovde bukvalno caska o sodomstvu i govori kao o necemu "normalnom". Mozda je neko to shvatio kao znak da se nekome treba obratiti. Mozda je to napisao neko od ljudi sa kojima sam pricao o ovome. 

Ne zelim sada da se pravdam. Imao sam ovde potrebu da navedem cinjenice, koje govore o meni, a koje me iskljucuju iz ovog spomenutog teksta. 

Ne osecam krivicu, nemam veze sa ovim. 

Подели на овим сајтовима

@Срђан К.  ОК, ако ти ниси аутор оног текста на БЗВ, извињавам се. Из коментара овде и контекста сам мислио да си ти.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Срђан К. рече

Ne lupaj gluposti, majke ti. Ko je od sodomita meni odgovorio "u mom stilu", pa sam ja kukao i povukao se?! Nadji, kad si tako bistar i zelis da istrazis...

Drugo, jedini ja i moj imenjak Srdjan u ovoj komunikaciji koristimo pravo ime. Vi ste svi neki laznjaci, koji se krijete pod pseudonimima. Moje pravo ime je Srdjan. Tamo, u tom tekstu, na tom sajtu, nema imena. Ja ovde jedini pisem pod svojim imenom. Ja se ne krijem. I da sam pisao taj tekst, ja bih stavio svoje ime. Zasto bih se krio?? Bojim se nekoga?? Ja zivim u Milvokiju, vecinu ljudi na forumu ne poznajem, niti imam strah zbog necega.

Ja pisem latinicom. Retko koristim cirilicu. Tekst je na cirilici.

Ja, ako ste primetili, 3 dana se raspravljam sa Avokadom, ne sa sodomitima. Uopste ih ne spominjem 3 dana. A to je objavljeno juce, valjda. 

Ono sto je najvaznije, skoro nikad ne idem na Borbu za veru, jer ne mislimo isto. Tacno je da se s njima sa slazem upravo po pitanju sodomstva. Ostalo-potpuno suprotno mislimo.

Forum je javan, ono sto mi pisemo je svima dostupno. Ko zna ko je mogao to da prati i da sastavi pismo i posalje Borbi. 

Tacno je da sam o ovome pricao sa mnogo ljudi i da mi je i te kako krivo zbog toga da se ovde bukvalno caska o sodomstvu i govori kao o necemu "normalnom". Mozda je neko to shvatio kao znak da se nekome treba obratiti. Mozda je to napisao neko od ljudi sa kojima sam pricao o ovome. 

Ne zelim sada da se pravdam. Imao sam ovde potrebu da navedem cinjenice, koje govore o meni, a koje me iskljucuju iz ovog spomenutog teksta. 

Ne osecam krivicu, nemam veze sa ovim. 

Haha, pa kakve veze s mozgom ima ko koristi koje ime, evo ja se zovem Borislav i sta to mijenja, milion puta sam ovde na forumu napisao i gdje zivim itd., i ne vidim ko se krije, to je smijesno sto ti pricas. Pseudonime mnogi koriste jer im se svidjaju.

Tekst na Borbi za nevjeru izgleda kao da si ga ti napisao u smislu da se zalis kako na Poukama brane nas( Panareta i mene) sodomite, jos si na pocetku napomenuo da se ne slazes sa njima(BZV)cesto, kao sto si i sad napisao da skoro ne ides nikad. Skoro nikad, ne znaci nikad, odnosno moze da znaci kako povremeno citas i raspravljas.

Druga stvar, ja sam to iskoristio da te malo zezam jer si kukumavcio kako sam te ja prijavio administraciji a nisam nikog niti cu ikad, to mi je djetinjasto da idem i prijavljujem ljude administraciji, preciznije ja bih dozvolio totalno slobodno izrazavanje. Ali znamo da je ovo hriscanski forum i da postoje pravila u skladu sa tim. Medjutim za razliku od mnogih ranijih hriscanskih forima ovaj je opstao jer postuje i mnoge slobode, mada je mnogo, mnogo kvalitetnih forumasa napustilo forum.

Ako se nisi zalio na tom sajtu bolje za tebe jer kao sto je milion puta receno na ovom forumu, tamo nema sta da se nauci. Na svetosavlju sa druge strane ima kvalitetna baza tekstova ali je i o. Ljubo u jednom periodu znao da zaluta, bilo je i rasprava i diskusija povodom toga i ovde. Jos bolje za tebe je da se ne zarobis u nacionalisticko hriscanstvo kojem robuju mnogi ljudi iz dijaspore usled nostalgije, mitomanskih prica itd. nazalost koji nisu mnogo obrazovani. Kad kazem mnogi ne mislim svi jer ima i izuzetnih ljudi. I da, ne trebas da se pravdas, ako nisi, nisi, meni je bilo vise zanimljivo da se zezam na konto toga.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Предраг М рече

ма не дамо Панарета, какав је такав је ал је наш. Боље да га ми преваспитамо, ови ће га баце лавовима... :pucpuc2:

Tako je, samo nisam siguran da je tu "prevaspitavanje" uopšte moguće, osim da se ne desi direktno Božije čudo; a pitanje je koliko se često takva čuda dešavaju. I ondak opet dolazimo na pitanje: šta raditi sa tim ljudima? Po mom mišljenju, dozvoliti im da učestvuju u crkvenom životu dok ne ojačaju i ne smognu snage da pokušaju celibat.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

@ana čarnojević да не постоји интернет такви не би имали идентитет и њихово мишљење би било заробљено негде  на маргинама...  надам се само да си схватила да сам недодирљив за тебе и да је најпаметније да ме заобиђеш са својим љиберашким "мудростима" и својом постмодернистичком "филозофијом". наздравље и наравно на спасење нека ти је данашња литургија. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Desiderius Erasmus рече

Tako je, samo nisam siguran da je tu "prevaspitavanje" uopšte moguće, osim da se ne desi direktno Božije čudo; a pitanje je koliko se često takva čuda dešavaju. I ondak opet dolazimo na pitanje: šta raditi sa tim ljudima? Po mom mišljenju, dozvoliti im da učestvuju u crkvenom životu dok ne ojačaju i ne smognu snage da pokušaju celibat.

ако код таквих људи постоји свест да су огреховљени и ако постоји воља за излечењем, свакако их треба укључити у литургијски живот. "Лекић" који је у путиру је универзално спасоносан. Црква њих не одбцује већ их позива на покајање. На њима је да пруже руку ка Богу... 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ronald рече

Haha, pa kakve veze s mozgom ima ko koristi koje ime, evo ja se zovem Borislav i sta to mijenja, milion puta sam ovde na forumu napisao i gdje zivim itd., i ne vidim ko se krije, to je smijesno sto ti pricas. Pseudonime mnogi koriste jer im se svidjaju.

Tekst na Borbi za nevjeru izgleda kao da si ga ti napisao u smislu da se zalis kako na Poukama brane nas( Panareta i mene) sodomite, jos si na pocetku napomenuo da se ne slazes sa njima(BZV)cesto, kao sto si i sad napisao da skoro ne ides nikad. Skoro nikad, ne znaci nikad, odnosno moze da znaci kako povremeno citas i raspravljas.

Druga stvar, ja sam to iskoristio da te malo zezam jer si kukumavcio kako sam te ja prijavio administraciji a nisam nikog niti cu ikad, to mi je djetinjasto da idem i prijavljujem ljude administraciji, preciznije ja bih dozvolio totalno slobodno izrazavanje. Ali znamo da je ovo hriscanski forum i da postoje pravila u skladu sa tim. Medjutim za razliku od mnogih ranijih hriscanskih forima ovaj je opstao jer postuje i mnoge slobode, mada je mnogo, mnogo kvalitetnih forumasa napustilo forum.

Ako se nisi zalio na tom sajtu bolje za tebe jer kao sto je milion puta receno na ovom forumu, tamo nema sta da se nauci. Na svetosavlju sa druge strane ima kvalitetna baza tekstova ali je i o. Ljubo u jednom periodu znao da zaluta, bilo je i rasprava i diskusija povodom toga i ovde. Jos bolje za tebe je da se ne zarobis u nacionalisticko hriscanstvo kojem robuju mnogi ljudi iz dijaspore usled nostalgije, mitomanskih prica itd. nazalost koji nisu mnogo obrazovani. Kad kazem mnogi ne mislim svi jer ima i izuzetnih ljudi. I da, ne trebas da se pravdas, ako nisi, nisi, meni je bilo vise zanimljivo da se zezam na konto toga.

Kako imas lepo srpsko ime:ok:, a sklanjas se pod nekim Kristijanom Ronaldom sa zenskim likom.

Nisam zarobljen nacionalizmom, vazno mi je samo Pravoslavlje. Kao sto vidis, ja isticem americku zastavu, jer me je ta zemlja primila kao svoje cedo, ovde sam kao da sam rodjen. Imam sva prava  i privilegije. Jesam Srbin, ali mi nacionalizam ne znaci. Nisam neki patriota. Srbija mi nikada nista nije dala, cak sam mnogo puta stradavao u njoj. Volim je, Srbin sam, ali USA je moja zemlja koja mi je dala sve(ne mislim samo materijalno).

Dakle, onaj tekst nije moj.

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Срђан К. рече

Kako imas lepo srpsko ime:ok:, a sklanjas se pod nekim Kristijanom Ronaldom sa zenskim likom.

Nisam zarobljen nacionalizmom, vazno mi je samo Pravoslavlje. Kao sto vidis, ja isticem americku zastavu, jer me je ta zemlja primila kao svoje cedo, ovde sam kao da sam rodjen. Imam sva prava  i privilegije. Jesam Srbin, ali mi nacionalizam ne znaci. Nisam neki patriota. Srbija mi nikada nista nije dala, cak sam mnogo puta stradavao u njoj. Volim je, Srbin sam, ali USA je moja zemlja koja mi je dala sve(ne mislim samo materijalno).

Dakle, onaj tekst nije moj.

Nije to Kristijano Ronaldo, vec Ronald O' Sullivan, snuker igrac, genije, jedini sportista u istoriji koji nije nastupao u toku godine ni na jednom turniru i onda dosao na Svetsko prvenstvo i osvojio turnir. Kad sam se registrovao, gledao sam njega, neki turnir i onda je to doslo spontano. Fudbal ne pratim, tacnije rijetko sa prijateljima. Pratim atletiku, snuker i jos po neki umjetnicki sport. Inace ne krijem ime i prezime, ali ni ne vidim nista lose ako neko koristi nikove. Postoje razlicite potrebe za tim, neko voli svoju privatnost i ja to postujem. Koga zanima uvijek moze da sazna. Zenski lik je zato sto su u mom odgoju i odrastanju zene ucestvovale 80-90%. Zatim  jedan od razloga je sto sam iz CG a u istoj zemlji imamo teror nad zenskim fetusima jer umobolni muskarci prisiljavaju zene da abortiraju kad saznaju da je zensko dijete, a prethodno im placaju skupe prenatalne testove. Toga ima i u Makedoniji, Albaniji ali ja sam iz CG.

Svidja mi se kako gledas na odnos Srbija i USA u odnosu na vrijednosti koje cijenis, narocito sto znam mnogo stranaca nacional hriscana, zadrtih i tvrdoglavih. Tvoj stav mi izgleda u potpunosti ispravan.

Drago mi je da nisi napisao jer je taj sajt sramota i mjesto gdje konstantno pokusavaju da opljuju Pouke na raznorazne nacine, jedno od najsvjetlijih tacaka pravoslavnog hriscanstva ispred SPC.

Подели на овим сајтовима

Овај слатки батица је, колико се сећам, раније имао хомофобичне моменте, али сада из њега сија прави хришћанин - покајник :hvala:

• Волим 1

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Панарет рече

Овај слатки батица је, колико се сећам, раније имао хомофобичне моменте, али сада из њега сија прави хришћанин - покајник :hvala:

Da, da, sazrio je, obrazovao se, lijepo je ovo vidjeti:ok:Mnogo ljudi koje ja dobro znam, a koji su bili zadrti i tvrdoglavi su promijenili misljenje na ovaj nacin kad smo usli u diskusiju.:)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...