Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 1 минут, Панарет рече

Не знам колико пута да поновим да је привлачност једно, а дела друго? :-)

Али потребно је објаснити и зашто би геј однос био грех.

Па однос је дело :0212_rolleyes: (може и без префикса геј)

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Панарет рече

Теза из које следи да се и оно урођено сматра грехом, значила би да та особа уопште не може да се спасе - нешто што је интегрални део ње и њеног тела се сматра трајном препреком на уласку у заједништво са Богом.

Овде постоји разлика између греха у контексту (не)постојања одговорности за направљени избор (нпр. да се понашамо или не у складу са урођеним предиспозицијама) и греха у контексту особине бића која нас (не)спречава да једном оставаримо заједницу са Богом. У праву си, ништа урођено не може бити грех у смислу препреке за зајединицу са Богом, тако нешто не постоји. Међутим, када говоримо о "урођеном" у овом контексту, треба да говоримо о сексуалности, а не о хомосекс.,  хетереосекс. или било којој другој оријентацији у којој се сексуалност испољава. Сексуалност нам је урођена, није грешна, али ће се преобразити у нешто друго (нисмо сигурни у шта) у будућем животу. Према томе, хомосексуалност ће бити преображена у нешто друго, као и хетереосексуалност и свака друга овоземаљска варијација сексуалности. Дакле, чини ми се да хомосекс. (као ни хетеросекс. уосталом) није интегрални део особе, нити њеног тела. Сексуалност, као, ненаучно речено - енергија бића, један од покретача људског понашања - јесте (код већине, не знам како асексуални стоје са овим) интегрални део бића и тела и наставиће да постоји вечно, додуше, верујем, не оваква какву је познајемо и каква се манифестује у овоземаљском животу.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Панарет рече

Не слажем се, тврдим да урођена хомосексуалност као привлачност не може бити грех. Као што сам више пута рекао, ни једна разумна особа нешто урођено не може сматрати препреком на путу ка Богу. 

Није препреке за Бога, али јесте грех. Тзв. невољни грех. Апостол Павле јасно говори

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Панарет рече

Теза из које следи да се и оно урођено сматра грехом, значила би да та особа уопште не може да се спасе - нешто што је интегрални део ње и њеног тела се сматра трајном препреком на уласку у заједништво са Богом.

Već smo pominjali da i pedofilija može biti integralni deo nekoga...

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Александар Милојков рече

Апостол Павле јасно говори

Зато што стари свет није знао да х. може бити урођена.

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, dragisa рече

naravno da ne, pogrešno ti je poređenje, ja govorim o funkciji organa ne o tome kako ih održavati

nokti na rukama i nogama imaju svoju funkciju a sečenje noktiju je druga tema

dlake na telu imaju svoju funkciju a sečenje dlaka je druga tema

Mislio sam da se podrazumeva da je biološka funkcija kose i brade da nas greju i biološka funkcija noktiju (kandži) da njima grabimo bolje plen, te da je ovo održavanje suprotno biološkoj funkciji.

Izvinjavam se što nisam napisao ovo podrazumevano u pitanju.

Može sad odgovor?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Avocado рече

Mislio sam da se podrazumeva da je biološka funkcija kose i brade da nas greju i biološka funkcija noktiju (kandži) da njima grabimo bolje plen, te da je ovo održavanje suprotno biološkoj funkciji.

Izvinjavam se što nisam napisao ovo podrazumevano u pitanju.

Može sad odgovor?

Moze, sad cemo da otvorimo jednu temu za malu decu, idi tamo pa se igraj.

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Срђан К. рече

Moze, sad cemo da otvorimo jednu temu za malu decu, idi tamo pa se igraj.

Ne znam koji ste to vi, u čije ime se javljaš i zašto... 

Ako ti se otvaraju teme za decu, otvaraj slobodno... ne mešaj se u razgovore starijih ako te niko ništa nije pitao i nemaš ništa pametno da kažeš ...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Предраг М рече

па како вам напредује скидање педерастије са листе грехова?

Иде добро, још ако Ђуровић постане професор очекујем благодатно убрзање. 

џаба вама и сам ИХ да дође и објашњава... 

Имао је прилику и није осудио хомо причу...

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Avocado рече

Ne znam koji ste to vi, u čije ime se javljaš i zašto... 

Ako ti se otvaraju teme za decu, otvaraj slobodno... ne mešaj se u razgovore starijih ako te niko ništa nije pitao i nemaš ništa pametno da kažeš ...

Lepo ti rekoh prijatelju: zalutao si na temu. Ovo je pitanje hriscanskog odnosa prema necemu. Ne tice se tebe.

Tako da, decko, u troskocima odskaci kod Pedje na forum, pa kod njega promovisi sta ti je drago..

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Предраг М рече

па како вам напредује скидање педерастије са листе грехова? џаба вама и сам ИХ да дође и објашњава... 

Ne idem im nikako, bas mi je krivo...

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Панарет рече

џаба вама и сам ИХ да дође и објашњава... 

Имао је прилику и није осудио хомо причу...

Nije ni pedofiliju, zoofiliju, nekrofiliju...

Opet kažem, ne želim da izjednačavam ove stvari sa homoseksualnošću, ali ti je argument loš. 

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Desiderius Erasmus рече

Nije ni pedofiliju, zoofiliju, nekrofiliju...

Opet kažem, ne želim da izjednačavam ove stvari sa homoseksualnošću, ali ti je argument loš. 

Nije, to je bio samo odgovor na ideju kako je Hristos izvor osude h. a On svakako nije

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...