Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 59 минута, Ronald рече

Ima naravno ali ima i kod njih mjesta za teolosku kritiku jer da nije tako onda ne bi ni bilo teologije. Meni se nekad cini da ti vjerujes u nepogresivost svega sto su rekli Oci.

Imas li ti mozda neko mesto kod Otaca da je greska i da  ne treba verovati? Da li postoji tako nesto?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Срђан К. рече

Imas li ti mozda neko mesto kod Otaca da je greska i da  ne treba verovati? Da li postoji tako nesto?

Citaj teoloske radove, posto kazes da ja nisam upucen.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Срђан К. рече

Mislim da bi svi koji veruju u Boga, a liberalno, "evropejski" i sodomski misle, trebalo da vide ovaj kratki video... "Bezumlje", kaze otac...

Kaže ovaj dobri monah:"Kaže čerka ne misli da se udaje. Živi sa ženom......" i to su strašne stvari.

Isti taj dobri monah reko svojim roditeljima ne misli da s ženi, ide da živi sa muškarcima (obrati pažnju množina). I to bo trebalo da bude dobro.

Nekako mi se ćini da su roditelji u oba slučaja u istom položaju.

I u pravu je po jednoj stvari koju je rekao "Bezumlje" je to i to veliko. Tako da svi vi koji verujete u Boga ne slušajte ovakve "dobre monahe".

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Срђан К. рече

Moj brate, nacin na koji ti verujes je potpuno necrkveni i nepravoslavni... Pravoslavci ne sumnjaju, oni veruju...

Ok, da se vise ne natezemo posto ti uvijek raspravu svedes na licni nivo kako ko vjeruje.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ronald рече

Ok, da se vise ne natezemo posto ti uvijek raspravu svedes na licni nivo kako ko vjeruje.

Ne, samo kazem da ne znas, nikada nisi citao Oce. Onda nemoj da iznosis netacne info... Za mene je autoritet Sv. Vasikije Veliki, a ne neka studija nekog teologa, cija je vera pod upitnikom...

Ne ljuti se, samo konstatujem da nisi citao Oce, drugacije bi verovao i ipovedao.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, VaSa110 рече

Kaže ovaj dobri monah:"Kaže čerka ne misli da se udaje. Živi sa ženom......" i to su strašne stvari.

Isti taj dobri monah reko svojim roditeljima ne misli da s ženi, ide da živi sa muškarcima (obrati pažnju množina). I to bo trebalo da bude dobro.

Nekako mi se ćini da su roditelji u oba slučaja u istom položaju.

I u pravu je po jednoj stvari koju je rekao "Bezumlje" je to i to veliko. Tako da svi vi koji verujete u Boga ne slušajte ovakve "dobre monahe".

Hvala ti, otvorio si nam oci 

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Bokisd рече

Ima toga dosta, recimo :

http://www.svedokverni.org/sveti-oci-o-spasenju-samo-u-crkvi/

„Чујте сви ви, који сте туђи просвећењу (крштењу): ужасните се, заридајте! Страшна је то претња, страшна одлука! Немогуће је, говори Христос, ономе који се не роди водом и духом да уђе у Царство Небеско, јер на себи још носи одећу смрти, одећу проклетства, одећу труљења – још није добио знак Господњи, још није свој, већ туђ; нема знак за царство.“

Свети Јован Златоуст

„Нико неће достићи спасење ни вечни живот, осим онога ко за главу има Христа: може за главу имати Христа само онај ко се налази у Његовом Телу, које је Црква… Ко није међу члановима Христовим, не може имати хришћанског спасења. Свако ко се одвојио од заједнице са Црквом, иако би његов живот и био достојан похвале, за то једно безакоње, што се одвојио од јединства са Христом, неће имати живота, већ ће гнев Божији пребивати на њему.“

Блажени Августин

Jake reci, ali sta da radimo jer trebamo da znamo gde se moze doci do istinitog Boga pravim i sigurnim putem, svi ostali putevi, mozda moze i poneki da dovede do Boga na neki nacin,  ali su svi ti putevi krivudavi i nesigurni i mnogo ih bre ima razlicitih ko ce da se snadje,...:D ... (moze lako da se zaluta)...

Dakle svi muslimani, jevreji, hindusi i kinezi idu u pakao. 

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Срђан К. рече

Ne, samo kazem da ne znas, nikada nisi citao Oce. Onda nemoj da iznosis netacne info... Za mene je autoritet Sv. Vasikije Veliki, a ne neka studija nekog teologa, cija je vera pod upitnikom...

Ne ljuti se, samo konstatujem da nisi citao Oce, drugacije bi verovao i ipovedao.

Pa eto onda ako si citao Sestodnev i imas elementarno poznavanje biologije vidjeces koliko je Sv. Vasilije Veliki iznio tvrdnji koje danas ne stoje.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Desiderius Erasmus рече

Svašta od tebe, Grišo, nije valjda da stvarno u to veruješ? :) 

Jedino ako mislis da su gore navedeni stihovi metafore. Georgije Maksimov je izneo argumentaciju i nisam video da je neko dao odgovor na njegovo pisanje. 

http://kursevi.svedokverni.org/van-crkve-nema-spasenja-svestenik-georgije-maksimov/

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, dilic рече

То представља најдословнију примену Христових речи "ако те уд твој саблажњава, одсеци га"

Међутим, има и оних које х. не саблажњава. 

• Свиђа ми се 1

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

@Панарет Види...хомосексуалци који су при Цркви, по мени, треба да живе целибатно. Ако говре о љубави, љубав нема везе са сексом, ако их привлачи особа истог пола, да ли их привлачи тело или особа? Нек аживе заједно, воле се, деле живот, воле се као личност и личност.

Сада нешто тумачите овако или онако - никада, никада и никада, историја Цркве не памти брак људи истог пола. Дакле, ако оправдавате везу, однос, онда ту нема места за полне односе (а, опрости то нису уопште ДВОсмерни полни односи, то су неприродни односи). Но на страну то, дакле ако је љубав, живите целибатно и волите се без секса или шта је то већ код вас.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...