Jump to content

Anksioznost

Препоручена порука

Vera može da pomogne kod  anksioznosti, ali ne može da zameni odlazak kod psihologa/psihoterapeuta/psihijatra. Psihičke tegobe mogu, ali ne moraju da budu znak slabe vere; može da se radi naprosto o nedovoljnoj količini nekog neurotransmitera u mozgu.

Anksioznost ne može da se leči samo toplim rečima i verom, nego psihoterapijom, poželjno kognitivno-bihejvioralnom. A, nekad su potrebni i lekovi.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 187
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, Natasa. рече

Istopljeni kamenu, ovde sam jako dugo...nema teme o psihičkim problemima gde ne dođe neko ko izjavljuje da je vera dovoljna, topao razgovor...bla bla bla...vera u Promisao...

E sad, neko sa ozbiljnijim stepenom depresije i anksioznosti zađe u crkvu, pa se nasluša toga, plus kad krenu cirati kako je sve to posledica greha...samo može da skrene.

Ljudi nestručno daju dijagnoze o ozbiljnim zdravstvenim problemima ne razmišljajući o posledicama. Reći da se psihički problemi rešavaju isključivo verom i toplim razgovorom je kao bapski recept da se reuma ublažava oblogama od krompira.

Bože dragi...ona ima problem nedelju dana...a nije navela da he ozbiljan i da dugo traje...krompiru jedan

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

Ljudi nestručno daju dijagnoze o ozbiljnim zdravstvenim problemima ne razmišljajući o posledicama. 

Da, ili kad zna da piješ lekove, pa onako iz guzice izvuče: "Ja mislim da ti možeš bez lekova". joooj

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Istopljeni kamen рече

Bože dragi...ona ima problem nedelju dana...a nije navela da he ozbiljan i da dugo traje...krompiru jedan

Nije samo ona u pitanju. Princip je takav, vazda se pojavi neko pametan i stručan da deli savete, imao neko problem godinama ili sat vremena.

Tikvo!

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Desiderius Erasmus рече

Psihičke tegobe mogu, ali ne moraju da budu znak slabe vere; može da se radi naprosto o nedovoljnoj količini nekog neurotransmitera u mozgu.

Ili usled trauma nagomilanih od pre ulaska u veru 

Npr 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Nije samo ona u pitanju. Princip je takav, vazda se pojavi neko pametan i stručan da deli savete, imao neko problem godinama ili sat vremena.

Tikvo!

Pa oprosti kiseli krastavčiću....neću više....a ti si pravni zastupnik na forumu ili ?Vrhovni prvobranilac...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Desiderius Erasmus рече

Vera može da pomogne kod  anksioznosti, ali ne može da zameni odlazak kod psihologa/psihoterapeuta/psihijatra. Psihičke tegobe mogu, ali ne moraju da budu znak slabe vere; može da se radi naprosto o nedovoljnoj količini nekog neurotransmitera u mozgu.

Anksioznost ne može da se leči samo toplim rečima i verom, nego psihoterapijom, poželjno kognitivno-bihejvioralnom. A, nekad su potrebni i lekovi.

Ma da.

Zanimljivo kako je ovde još uvek tabu tema psihoterapija.Pa odeš kod zubara kad te zaboli zub, šta je toliko sramota otići kod terapeuta kad doživimo veliki stres, ili samo da pričamo. 

Zamisli neko pokrene temu o zubobolji i nađu se veseli vernici da zagovaraju isključivo molitvu...šta nas toliko odbija od psihologa i psihijatra.Šarlatana ima svugde, nisu medicinari izuzetak...ali brate mili, ima ih i među crkvenjacima.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Istopljeni kamen рече

Pa oprosti kiseli krastavčiću....neću više....a ti si pravni zastupnik na forumu ili ?Vrhovni prvobranilac...

Ovo je forum...ljudi pišu...ti napišeš neko se ne slaže...mo'š misliti kakav izum.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Desiderius Erasmus рече

Da, ili kad zna da piješ lekove, pa onako iz guzice izvuče: "Ja mislim da ti možeš bez lekova". joooj

Kaže se bez lekića ?

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

Diplome medicine na uvid ili prekinite sa savetima.  Kod lekara i lekovi moraju da se piju 

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Драгана Милошевић рече

Diplome medicine na uvid ili prekinite sa savetima.  Kod lekara i lekovi moraju da se piju 

Ja nemam ništa s tem...

Neka pije svako šta mora da pije...ne mešam se...ja sam samo dobar drugar koji želi da pomogne i sasluša, uputi lepu reč...danas to ne treba izgleda više..ok..

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Драгана Милошевић рече

Yes ma'am ?

Ja sam sad samo na vinjaku 

To se računa kao....?

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Istopljeni kamen рече

Ja nemam ništa s tem...

Neka pije svako šta mora da pije...ne mešam se...ja sam samo dobar drugar koji želi da pomogne i sasluša, uputi lepu reč...danas to ne treba izgleda više..ok..

Nije tako 

Nego su nam različiti pogledi i pristupi 

Samo je bitno da jedni drugima ne namecemo svoj pristup 

Kada sam povredio zglob 4og prsta na desnoj ruci tokom studija....joj koji sukob mišljenja dva lekara sa istovetnim diplomama 

Hvala Bogu da sam poslušao onog prvog (nenadobudnog i ne "pooooznatog") pa mi je spasao prst injekcijama hidrokortizola 

Onaj drugi  "poznati" se sablaznjavao na postupke kolege koji mi je....spasao prst!!!!

Hvala mu dovijeka!!!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...