Jump to content

Сатанизам у турбо-фолку и народној музици

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Свакако ја не слушам турбо-фолк осим када изађем у град па сам присиљен да слушам глупост. Али стварно нисам знао да оваквог сатанизма у тим пјесмама има...страшно.

И Томпсона би слушао поред ових милион пута радије...

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

taj boban rajovic,koliko sam ja upucena,je sada neki zeznut lik...kod nas se sve klinke loze na njega...a on meni izgleda kao smrt...fuj...strasno...

..........drzacu koplje i

cuvati vas iza sebe,

sibati po neprijatelju

zelezom i ognjem...

da li si spreman ratnice...

mirni covece...

oce...!!!

Подели на овим сајтовима

taj boban rajovic,koliko sam ja upucena,je sada neki zeznut lik...kod nas se sve klinke loze na njega...a on meni izgleda kao smrt...fuj...strasno...

Boban mi je pjevao na matursko veče  0442_feel

Inače totalno fin lik,nekako i previše naivan u nekim trenucima.... a jedan od njih je cover za album Kosači  1317_womens

Постављена слика

Boban Rajovic - Ruzno Pace // OFFICIAL VIDEO //

Подели на овим сајтовима

eto,pogledaj mu omota!Zar je potrebno vise ista govoriti????mozda je on ok,ali niko ko misli da je smrt,da moze da nekome otme zivot nije zasluzio da ga slusam,gledam niti bilo sta drugo...

gadi mi se...ali ko voli nek' izvoli

..........drzacu koplje i

cuvati vas iza sebe,

sibati po neprijatelju

zelezom i ognjem...

da li si spreman ratnice...

mirni covece...

oce...!!!

Подели на овим сајтовима

• 10 months later...

wtf!? gde zaluta ova?! :blink:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Клање пилића, шмркање туткала, полијевање крвљу, скрнављење гробова и телефонских говорница, концерте великим петком, богохулне текстове и спотове остављамо западним сатанистичким аматерима. Прави сатанизам царује управо у срцу Балкана, на тромеђи српских земаља, гдје се ђаво одавно не изува и гдје се већ вијековима осјећа као код куће. Просјечни, „народни“, духовно и ментално закржљалих очију човјек вјерује да ђаво финансира рок фестивале, управља емтивијом, те да га је могуће избјећи ако тих вечери замандали ђецу у кућу, навуче пернате јастуке на главу и јебаогодари на звук који му неда мира. Но када би у својим простачким и баналним визијама ђаволу одрезао рогове, поткресао крила, ишчупао канџе и реп схватио би да му се вјековни непријатељ не разликује од рецимо његових музичких идола. Напротив. У мору текстова народне музике наизмјенично испливавају агонија, алкохол, погрешне жене, бесмисао живота луталице, промискуитет, користољубивост, јефтини боемлук, испразно бахаћење, простаклук и глупост. И све то уз неподношљиву музичку позадину. За многе народне пјесме хит Stairway to heaven (с које год стране га пустили) по шкодљивости је еквивалентан рецимо пјесми „Разбоље се лисица“.

Тома

t_2872545_toma_zdravkovic_admin_cool_v.j

Када би Мерлин Менсон научио српски језик и послушао Томину компилацију, вјероватно би себи пререзао гркљан окрњеном флашом клипаром па кад би ипак преживио – замонашио би се. Нико Томи не може да оспори легендарни музички таленат али његове хитове нипошто не треба мијешати са два Колдрекса и Балантајном. Несретлук, бол, туга, дно живота, осуђеност на пијанство, азбучни списак жена које су га ногирале у сва могућа годишња доба и дијелове дана. Проклета недеља. Дан Христовог васкрсења за њега се проводи у сузама и не зна гдје да нађе мир. Вјечне муке. Ад.

Шабан

sabansaulic-uzivo1_zps54c5c4bc.jpg?w=300

Ко није нашао црно-бијелу слику трудне мајке тинејџерке (док је тражећи неплаћене рачуне за интернет на радију чуо „Два галеба бијела“ ) није схватио шта је егзистенцијално униније. Шабан такође спомиње мајку што га је оставила и не јавља му се, пропали факултет и проћердавање последњих очевих пара док се он опија као задња фукара, пробисвјет и слично. „Сто ђавола нек нас гоне све до краја васионе“.

http://www.youtube.com/watch?v=mQ2MC63aEog

Синан

sinan-sakic-printskrin-1385910497-405955

Некрунисани краљ музичког подземља, Шао Кан из „Мортал комбата“. Његов језиви глас и стас би и највећег оптимисту натјерао на гусарски ход по дасци. Пијем на екс, до дна, није ми до живота, зар ти није жао Зоко, не тражи је сине. Не тражи га сине.

Брзи

brzi01.jpg?w=300&h=225

Брзи није много снимио али и ово што јесте је фатално. Што сам Боже тако проклет јуче пијан данас опет. Превари ме живот. Неће ме па неће. Једино горе од сигурног безнађа је повремено избијање лажне наде. Подигла ме из папела и мало ми среће дала, па ме опет… И опет. У оригиналнм споту из 1993.г на 01:10 ћирилицом исписан текст из Јеванђеља: „Благо онима који плачу јер ће се утјешити“ што је чисто профанисање Христових ријечи – сатанизам из уџбеника.

Гвозден

gvozden.jpg?w=300&h=225

И за крај најдемонски текст мало познатог Гвоздена (чији је хит прославио Тозовац) – Узми све што ти живот пружа – позив на потпуно игнорисање моралних правила и обавеза. Узми ако можеш и нечију плату и жену и кера… Јер „вјечности нема то не заборави“ дакле нема ни одговорности на оном свијету – једи пиј весели се. И не брини. По њему нема вјечне душе, то је бајка. Свој филозоски став закључује фаталним и крајњим скептицизмом – „такав је живот – шта да се ради…“ За Гвоздена обавезно припалити свијећу ако остане од кусура, за случај да ипак има вјечности.

Данијел Михић DACOMH, БЛОГ АУТ

Подели на овим сајтовима

Ova okrenutost djavolu nije u duhu pravoslavlja , vide ga tamo i gde ga nema, ali ovaj blog je svakako ono što bi pravoslavno trebalo biti

NOVOZAVJETNI MOTIVI U NARODNIM PJESMAMA

adc6bd00551ed2c11158504c21610dea.jpg

Doktorska disertacija mr. Begzada Hadžiđulbića predstavlja prekretnicu u našoj novovjekovnoj teološkoj misli.Izbor teme,stil-gotovo lirski,ekumenistički-hrabro branjeni-stavovi(rječju,mišlju,djelom...eksces u ovim burnim vremenima),baratanje sa čitavim dijapazonom pojmova i teza-socioloških,lingvističkih,istorijskih,muzikoloških,filmskih,pravnih,bioloških,matematičkih,psiholoških(pa čak, na momente i parapsiholoških)-sve se to pretočilo u filigranski tkanu knjižicu koja se čita u dahu-poput kakvog beletrističkog bestselera.Ovdje donosim (moje viđenje) esencije disertacije,a kompletan rad možete preuzeti na zvaničnom web-site-u mr. Hadžiđulbića,kojem želim puno uspjeha u radu i što više plodova istog...svjež vjetar počinje da struji našom,malo učmalom,akademskom zajednicom.....

...iz II poglavlja...

PARADIGMA

Isus:Eloi,eloi...lama savahtani?

Sinan:Oče moj,oče moj

nismo se čuli ni pisali,

a jedan drugog pred ljudima

uvek do neba smo dizali...

Keba:Samo je otac

znao da nosi

sudbinu svoju k'o teško breme

otkada više nije sa nama

stali su sati,stalo je vreme...

Buka.com

Подели на овим сајтовима

Боље да се учврстимо у вери, него да свуд тражимо ђавола.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

https://www.youtube.com/watch?v=RWR854Hnnac

A sto treba kriti da Drzavne sluzbe ponekad kreiraju tekstove,akd zele da usmere masu u odredjenom smeru.Pa ti isti su govorili da je religija opijum za narod,pa su taj isti narod treznili ovakvim budalastinama.

Подели на овим сајтовима

Au MIlane, ovo za Tomu, Sabana i SInana ce ti se uzeti kao teeeeeeesko "svetogrdje".... :(

Само сам пренео блог... Не мора да значи да се са свиме слажем...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...