Jump to content

Pokret #Baltazar i #Balternativa treća politička opcija

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

Pokret #Balternativa koji je nastao na Tviteru. Zastupa ideje prevazilaženja podela u narodu, pre svega oko dva oštro sukobljena politička bloka pozicije i opozicije.

#Balternativa ne želi da se svrsta, ne želi da se Kosovo preda Šiptarima, ne želi smenu političke oligarhije drugom političkom oligarhijom.

#Balternativu ne čine poznati političari, glumci, likovi kojima je malo para ili koji ne žele da ispuste vlast iz ruku, već običan radni narod. Najveći broj pristalica #Balternative su mladi ljudi, ali ovaj pokret podržavaju i sredovečni i stariji, muški i ženski i ostali.

#Baternativa jasno sagledava situaciju u kojoj se Srbija nalazi. Ne izjednačava vlast i državu, jer državu smo nasledili od predaka koji su je skupo krvlju svojom platili. #Balternativa ne vidi u opoziciji snagu koja je potrebna da se očuva država Srbija, da izađe iz problema u kojima se nalazi, jer je upravo deo te opozicije dok je bio vlast, doveo Srbiju na Naprednjačka jasla i pored Naprednjaka ostavio čitav niz nerešenih problema.

#Balternativu predvodi #Baltazar farbar, nik nejm sa Tvitera, inače Goran Ćuviz, ratni veteran i učesnik odbrambenog rata na Kosovu i Metohiji. Goran je običan radnik, moler iz Čačka. Čovek koji svakodnevno mukotrpno radi, i koristi pauze za Tvitovanje.

Srbiju ne mogu da vode razmažena derlad ili politički poltroni, koji u životu nisu digli ništa teže od kašike. Srbiji je potreban trezven, radan i pošten domaćin, rodoljub i radnik.

Ko god želi da se priključi pokretu #Balternativa, može to učiniti kačenjem ovog heštega na Tviteru i svojim trezvenim stavom. Odbijanjem da se svrsta u bilo koji od nametnuta dva tora. Ili direktnim kontaktom na Fejsbuk ili Tviter profil Baltazara farbara.

https://twitter.com/je_sisa

https://www.facebook.com/baltazar.farbar

Sa Balternativom postoji alternativa!

Подели на овим сајтовима

@Жељко 

Zakasnio je, vec ima jedan takav...

...

"Да се изјасним и ја поводом протеста.

Да се разумемо, подржавам сваки вид протеста против ове ужегле, полуписмене, епске и крајње срамотне владавине над мојим људима, подржавам свако окупљање, сваку шетњу, сваки узвик ”Вучићу лопове!”, сваки звук пиштаљке али не подржавам наметнуту оранизацију 1од5 милиона ! Зашто ? Ево моменат…
Опозицију видим као групу рањених шакала скупљених из различитих чопора, који круже око полуживог јелена док га једе вук са својим братом. Те шакале народ не воли јер су им прокоцкали судбину након петог октобра, народ их не жели на протестима, не поготово на челу колоне. Шакали свесни тога шаљу своје школоване амбициозне шакалчиће да се утопе у масу, да направе организацију 1од5 милиона и да се нацртају на челу колоне. Тиме, опозиција има продужену руку која координира протестима. Не можете ни у једном граду да организујете протест, а да не ступите у контакт са неким из Савеза за Србију притом тај протест мора да буде назван 1од5 милиона. Верујем да поједини људи који су гласноговорници за 1од5 мил нису свесни тога, ал тако верујем да су поједини и те како свесни и да терају воденицу на опозицију. „Даћемо опозицији шансу, ако се не покажу како треба ми ћемо опет на улице”, маа дувај ресу бре. Интересне групе које су препознале тренутак могућег смештања у фотељу. Многи људи нису свесни тога, а понавља им се Отпор, понавља им се 5. октобар. Опет су вас натерали да кажете „ма боље и они што су били, него ови сад” и шта тиме добијамо ? Вртимо се у круг тридесету годину већ. Опет ће доћи демократе да демократишу 10 година, па ће се појавити нека Србенда ко Вучић па ћете из ината њега гласати, па ће вас он јебати 10 година и тако ћеш Србијо моја патити док год постојиш. Питају, а што ја нешто не урадим него само причам. Ја сам макар покушао. Имао сам и добре и лоше моменте, грешио сам, признајем. Али знам да сам увек имао најбољу намеру. Зашто нисам успео ? Зато што се никоме нисам приклонио ! Ако желиш да урадиш нешто мораш се приклонити или шакалима или вуку ! Вук држи све медије осим Н1, шакали држе Н1. У кампањи за београдске изборе нисам имао 0.1 % медија, јер нисам одговарао никоме ! Људи, немојте ме погрешно схватити али мислим да поново пуцате себи у ногу, знам да вам је догорело да бисте било шта само да овог скинемо али мислим да вас намештају да нисте ни свесни. Јебига, не могу ја да гледам са стране, придружићу се протестима, шетаћу, да не буде да сам п....ка али желим свима сву срећу, видећемо се за коју годину кад скинемо вука па ћемо причати. Сетите се мојих речи, ал вероватно ће вас и тад болети к***ц јер ћемо шетати против неког новог. Љуби чика."

maxresdefault.jpg

https://www.facebook.com/ljubisabeli/

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, obi-wan рече

@Жељко 

Zakasnio je, vec ima jedan takav...

...

https://www.facebook.com/ljubisabeli/

Ти знаш Оби(требао би) да сам ја за Белог одмах рекао да је АВ пројекат и да сте ме ви овде на форуму одмах потом ставили у топ и назвали СНС ботином.

А за Балтазара ти кажем ( теби и осталима) да није АВ пројекат.

Наравно, ви ћете опет рећи да сам ја СНС ботина и нећете ми поверовати јер очи имате и не видите и уши имате и не чујете.

Но то већ није мој проблем.

Подели на овим сајтовима

Не знам чији је пројекат Бели, али све што је написао овде је до слова тачно.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Жељко рече

Ти знаш Оби(требао би) да сам ја за Белог одмах рекао да је АВ пројекат и да сте ме ви овде на форуму одмах потом ставили у топ и назвали СНС ботином.

А за Балтазара ти кажем (теби и осталима) да није АВ пројекат.

Наравно, ви ћете опет рећи да сам ја СНС ботина и нећете ми поверовати јер очи имате и не видите и уши имате и не чујете.

Ako je Beli nji`ov projekat, onda su pukli skroz, i vise nego sto smo mi mislili.

Nego, ti bi vecma nego mi mladi trebao da znas da "svako carstvo koje se razdeli protivu samoga sebe - opustece".

Ili, drugim recima...

пре 59 минута, GeniusAtWork рече

Не знам чији је пројекат Бели, али све што је написао овде је до слова тачно.

..."drvo se po plodovima poznaje..." :)))

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Totalno sam protiv vlasti, jos vise protiv opozicije i svakog pajaca koji se pojavi na politickoj sceni ( tipa Beli, tipa Baltazar) 

Ipak sam ja ćetnik...:smeh1: ono jeste da sam zensko, ali nema veze...porasce mi i brada i brkovi, dok u ovoj zemlji na vlast dodje neko dostojan da bude na celu drzave.

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

On 12.2.2019. at 20:31, obi-wan рече

Ako je Beli nji`ov projekat, onda su pukli skroz, i vise nego sto smo mi mislili.

Nego, ti bi vecma nego mi mladi trebao da znas da "svako carstvo koje se razdeli protivu samoga sebe - opustece".

Ili, drugim recima...

..."drvo se po plodovima poznaje..." :)))

Ти када би познавао све технике манипулације знао би да ја говорим истину и било би те блам што лупеташ

Подели на овим сајтовима

Демократија је лош систем:Оно, био би то добар систем у земљи где је већина отворена за рад за заједницу, за друштво. Али нажалост већина је себична и свако гледа своје интересе пре интереса друштва и заједнице. Како кажемо: Оно што кући треба у цркву се не даје. Е па док тако размишљамо неће бити добре власти коју ћемо ми изабрати. Ми треба прво да будемо хришћани, да се научимо раду за заједницу , да љубимо ближње као самога себе. 

Јуче чијем у продвници једног старијег нашег сељака који правдајући неки свој поступак каже: Ја волим себе више него њега. Све док себе волимо више него ближње ми нећемо умети да одаберемо праву власт. ( Успут да се зна: нисам свештеник и  не наврћем воду на своју воденицу док ово пишем)

(Реч аклесија значи заједница, неко је то превео као црква и данас се црквом сматра здање уместо заједница људи окупљених око исте ствари.)

Значи морамо да престанемо да будемо формални хришћани( постимо, исповедамо се, идемо на литургију, славимо славу) и да почнемо да живимо као истински хришћани радећи у духу заједничтва, (парштања, помагања, заједнички пројекти, брига о сиромашним члановима итд) ми нећемо моћи да изаберемо праву власт која би водила овај народ.( Не говорим ово за чланове форума већ за сав народ у Србији)

Мора да доже до промене свести у народу да би дошло до промене стања у држави. Никакви протести и револуције то не могу надоместити и изалудан је сваки труд на том плану.

Допуштено је да се на телевизији приказује свашта, неморала колико хоћеш, Доносе се закони који подржавају нехришћанско понашање,

Ја кажем комшији за премијерку да то није у реду и да власт која постави такву жену за премијера није добра власт, А он који има 70 и неку каже: ал да видиш она је нешто и урадила. Он не схвата да  ми промовишући такве ствари утичемо на васпитање наша деце, Да им шаљемо одређену попруку. и да ће нам се то вратити као бумеранг.

Нажалост у нашем друштву је више људи који су заинтересовани за своје ужитке него за добробит друштва, На гласање излазе они који би да ми уђемо у Европу; не зато што ће то бити боље за Србију него да им се олакша визни статус да могу да оду из Србије, И бивају прегласани они који би да остану у Србији и да овде развијају свој живот. 

Моје је мишљење да не треба излазити на изборе и тако подржавати овај изборни систем. Да треба да се организујемо у заједнице и да се заштитимо од оних који нису заинтересовани за ово друштво. 

Да се добро пази да се у заједнице не примају, лопови, коцкари, који су непоуздани, алкохоличари, лажови, ЛБГТ и слични, Само поуздани људи којима може да се верује и коме можемо и своју кућу да оставимо на чување. Касније би се заједнице удруживале и размењивале искуства и добра правећи сопствене институције изграђене од поузданих људи.

Подели на овим сајтовима

On 12.2.2019. at 19:18, Жељко рече

А за Балтазара ти кажем ( теби и осталима) да није АВ пројекат.

Нажалост, мислим да си у праву. Чика Бели скоро купио стан у Кнез Михајловој и посластичарницу у центру Бга. Веворватно од одборничке плате у Младеновцу.

Био сам велика будала да гласам за њега, дао сам глас Шизоју.

За Балтазара не знам, видећемо, мада нисам неко (што се да видети) ко може добро да процени. Данас у овим стварима верујем само људима као нпр. Мило Ломпар.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Жељко рече

Ти када би познавао све технике манипулације знао би да ја говорим истину и било би те блам што лупеташ

Radujem se sto ih ne znam.

Подели на овим сајтовима

On 12.2.2019. at 17:09, Жељко рече

Odbijanjem da se svrsta u bilo koji od nametnuta dva tora.

:dobro:

On 12.2.2019. at 20:42, Adelaida рече

porasce mi i brada i brkovi

Неће ни тада, ево мени порасли, па ништа ne_shvata

Подели на овим сајтовима

За мене постоји само 2 избора. Ил си за СНС, ил си на улици. Зовите то како хоћете, два тора...

Не верујем у трећу опцију. Они су против СНС, а не гласају, и надају се да ће се промена десити на изборима. Чекају православног руског цара, шта ли већ. Не разумем.

А реално, свако ко не гласа (тј. допушта да се његов глас злоупотреби), свако ко није на улици, даје подршку власти, пасивну.

Ни овог Балтазара не разумем. На који начин он мисли да руши диктатора? На који начин он мисли да се избори за слободу, за слободне изборе?

Подели на овим сајтовима

On 12.2.2019. at 20:42, Adelaida рече

Ipak sam ja ćetnik

Milka-Bakovicc6fb6e42459658ab.th.jpg

Милка Баковић Радосављевић, равногорка:D

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ђорђе Р рече

За мене постоји само 2 избора. Ил си за СНС, ил си на улици. Зовите то како хоћете, два тора...

Не верујем у трећу опцију. Они су против СНС, а не гласају, и надају се да ће се промена десити на изборима. Чекају православног руског цара, шта ли већ. Не разумем.

А реално, свако ко не гласа (тј. допушта да се његов глас злоупотреби), свако ко није на улици, даје подршку власти, пасивну.

Ни овог Балтазара не разумем. На који начин он мисли да руши диктатора? На који начин он мисли да се избори за слободу, за слободне изборе?

Nije bitno samo protiv koga si, nego I za koga. Sto rijece Beli, doci ce samo neki novi demokrata da nas jase 10 god, I tako ukrug. Koga da podrzimo, a da nije briselski, a da bude uveo stvarne neke promene, tipa, nas protestante kao dezurne krivce da obesi za ja ja ja. :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...