Jump to content

Da li biste bili spremni ubiti Hitlera da ste znali da bi to sprecilo stradanje?

Da li biste promenili tok istorije i ubili "bebu Hitlera"?  

8 члановâ је гласало

1. 1. Da li biste promenili tok istorije i ubili "bebu Hitlera"?

• Da
      2
    • Ne
      6
    • Ne znam
      0

Препоручена порука

Evo i ja cu se sloziti sa tobom ovaj put. Pitanje je hipoteticko i podrazumjeva se da se zna za sigurno da bi to sprecilo stradanje miliona. Ako je tako onda odbiti sansu da se ubije hitlera u ovom slucaju bi bilo ustvari ucesce u genocidu. To je kao da ti neko probije u kucu i pokusa pobiti porodicu, a ti neces da ga ubijes iako znas da bi jedino to sprecilo vece zlo. Svi vi koji ste rekli ''ne'' bi pristali na genocid.

Znaš, u jednom selu živjele tri sestre. Dobre, vrijedne, primjerne, ali nikada se nisu udale.

Pitale su se zašto je to dobro, jer neki razlog postoji.

Jednog dana otkači se tiganj koji je stajao na zidu i pade uz tresak na pod. Skoči najstarja , najmudrija:

"Eto, znala sam!

Da se koja od nas udala i da je rodila dijete, ovdje bi bio krevetac. E jadne da smo, sad bi smo ga izgubile, no smo sretne, da se ne udadosmo, pa ne žalimo danas."

Eto, još jedna priča koja je slčna ovoj tvojoj...ono, na račun genocida koji počinismo mi koji ne htjedosmo ubiti ni zlikovca.

I hajde opustite se :)

Подели на овим сајтовима

Ma daj...zašto primaš ovo tako lično?

Pazi...pitanje je hipotetičko...mala psihološka gimnastika, a ti se pokida.

Opusti se. Jasno je valjda da je taj dio istorije gotov   :)

Злочинима никад краја, а жртве никад до краја нису пописане...

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Злочинима никад краја, а жртве никад до краја нису пописане...

Vidi, jako si mi simpatična i žao mi je da se nerviraš oko nečega na šta zaista ne možeš da utičeš.

Vaspitavajmo djecu valjano...utičimo na njih za bolje sjutra, a ono što je bilo, ni ti ni ja ne možemo promijeniti :)

Подели на овим сајтовима

Znaš, u jednom selu živjele tri sestre. Dobre, vrijedne, primjerne, ali nikada se nisu udale.

Pitale su se zašto je to dobro, jer neki razlog postoji.

Jednog dana otkači se tiganj koji je stajao na zidu i pade uz tresak na pod. Skoči najstarja , najmudrija:

"Eto, znala sam!

Da se koja od nas udala i da je rodila dijete, ovdje bi bio krevetac. E jadne da smo, sad bi smo ga izgubile, no smo sretne, da se ne udadosmo, pa ne žalimo danas."

Eto, još jedna priča koja je slčna ovoj tvojoj...ono, na račun genocida koji počinismo mi koji ne htjedosmo ubiti ni zlikovca.

I hajde opustite se :)

Lijepa prica ali nije slicna mojoj. Nisi svatila sustinu pitanja, u pitanju je vec odgovoreno ''da bi znali da to sprecava stradanje''. Znaci da se podrazumeva odma da sprecavas vece zlo i da ne moze biti nista drugo nego ''sprecavanje stradanja''...Ajde sada lijepo svi vi koji ste rekli ''ne'' priznajte vasu krivicu i opustit cemo se. :D

Подели на овим сајтовима

Адолфа Дадолфа Хићу да убијем?

Па нема шансе.

Када се сетим само када је имо три године па ме погледа његовим окицама. Како је само сладак и разигран дечкић био. Ко би могао и мало зла њему нанети.

Када је одрастао, јесте мало прсо био, али је и даље био мој.

Не би га убио ни са брдо карамела.

A za paklo sličica i tri čibuka? (on kao štapovi maleni, crveno-bijele boje :) )

Подели на овим сајтовима

Lijepa prica ali nije slicna mojoj. Nisi svatila sustinu pitanja, u pitanju je vec odgovoreno ''da bi znali da to sprecava stradanje''. Znaci da se podrazumeva odma da sprecavas vece zlo i da ne moze biti nista drugo nego ''sprecavanje stradanja''...Ajde sada lijepo svi vi koji ste rekli ''ne'' priznajte vasu krivicu i opstit cemo se. :D

E da ti je da si kakav super lik kao Supermen ili Spajdermen...od tebe se ne bi moglo živjeti...ili Čak Noris...ih...gdje bi tebi kraj bio? :)

Подели на овим сајтовима

ako ste spremni da presudite Hitleru onda možete da sudite i celom svetu

• Волим 1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Kad se već bavite hipotetičkim pitanjima:

Nalazite se u staklenoj prostoriji u kojoj se nalazi poluga. Glas vam saopštava da poluga pomera sklopku na tračnicama koje se na tom mestu račvaju. U daljini se vidi voz koji se velikom brzinom približava. Posle račvanja na jednim tračnicama se nalaze četiri odrasle osobe, vezane za prugu. Na drugim tračnicama se nalazi dete, koje ne vidi da dolazi voz, ali nije vezano i može da se skloni.

Ako ne pomerite polugu, voz će ubiti četvero ljudi, ako pomerite polugu, voz će možda ubiti dete.

Šta ćete učiniti? Koje su vaše psihološke posledice?

944528_10151568645482440_1674994958_n.jp

Подели на овим сајтовима

Kad se već bavite hipotetičkim pitanjima:

Nalazite se u staklenoj prostoriji u kojoj se nalazi poluga. Glas vam saopštava da poluga pomera sklopku na tračnicama koje se na tom mestu račvaju. U daljini se vidi voz koji se velikom brzinom približava. Posle račvanja na jednim tračnicama se nalaze četiri odrasle osobe, vezane za prugu. Na drugim tračnicama se nalazi dete, koje ne vidi da dolazi voz, ali nije vezano i može da se skloni.

Ako ne pomerite polugu, voz će ubiti četvero ljudi, ako pomerite polugu, voz će možda ubiti dete.

Šta ćete učiniti? Koje su vaše psihološke posledice?

Bi ovakvo slicno pitanje u nekovm filmu.. ne mogu da se sjetim imena ali radi se o prodavanju oruzja.. pa pita jedan lik drugoga: da li bi ti mogao da ubijes jedno neduzno dijete kad bi znao da bi tim ubistvom sprecio stradanja sve dijece na ovom svijetu? Mislim da cu da odgovorim na tvoje pitanje: probudicu se ;)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...