Jump to content

Da li biste bili spremni ubiti Hitlera da ste znali da bi to sprecilo stradanje?

Da li biste promenili tok istorije i ubili "bebu Hitlera"?  

8 члановâ је гласало

1. 1. Da li biste promenili tok istorije i ubili "bebu Hitlera"?

• Da
      2
    • Ne
      6
    • Ne znam
      0

Препоручена порука

Ако се сећаш, на авиној теми сам ти написао неколико постова који су се односили на Књ. о Јову. Сећаш се, недавно је било.

Е сад, мало везано а мало и невезано за ту причу. Када се након свега Бог одлучио да проговори и обрати се Јову, он му није дао конкретне одговоре на Јовова питања, већ је причу започео са оним "где си ти био кад сам ја стварао свет". И многи људи се одмах хватају за то читајући то као Божију охолост или пак гордост, у смислу како је ето човек мали мрав и шта сад он ту има нешто да се пита. То си чак и ти тако некако прокоментарисао ако се сећам. У том смислу је некако било.

Међутим, људи се хватају за цитате, поједине стихове, губећи из вида целину, и онда у покушају да себи објасне ствари остају кратких рукава и збуњени. А у том говору, у тој целини Божије приче крију се многе ствари. Једна од важних ствари јесте то да је творевина слободна. Бог је творевину створио слободну. Писац у Књ. о Јову набраја многа створења и сва та створења су дивља. Пази, дивља створења, нигде се не помињу "домаће"/припитомљене животиње (а Јов је иначе бедуин који је имао много стоке па изгубио, значи претпостављамо да су те животиње биле питоме). Све набројане животиње су слободне, и Бог се диви таквој творевини. Диви се тој слободи. Створио је слободну творевину и створења и фасциниран је тиме. А где је тек човек као врхунац те творевине, колико је он тек слободан, тј. позван на слободу.

Ljudi, nalazimo se u istorijskom momentu, gde govorimo o dejstvu Boga Zivoga i Njegovom obozenju Svekolike Tvorevine a Sina Covecjeg, kojeg smo deo Tela,postavlja kao gospodara od Gospodara, koji blagodacu dade Krv i Telo i uvodi coveka kao brata u Sinovstvo Bogu Zivome.

Kakav Hitleraj kakvi bakraci znate li vi u kakvom istorijskom momentu za covecanstvo mi prisustvujemo?

Ako znate i verujete, sirite radost svoju i ljubav svoju i viknite ne vise ono sto Jovan vice u pustinji: Pokajte se priblizilo se Carstvo Nebesko, nego viknite iz sveg glasa ono sto je sam Hristos na Krstu uzdahnuo: Svrsi se vreme, Hristos vaskrese!!!

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Moze li verujuci covek iz pravoslavne perspektive reci> Zasto je Bog takav i dozvolice antihristu da muci narod 3 i kusur godina. Bice to veliko mucenje i patnje ce biti velike?

Ali posle toga ce doci Sin Bozji sa svom silom i slavom Njegovom i uvesce coveka u Carstvo Nebesko.

Birajte onda braco sta vam je drago i sta vam je od Boga neprihvatljivo, pazljivo i sa promislom a ne hitro i sa sizofrenim svetlosnim signalima u ovim nasim ludim glavama.

I Kain se dade kao covek, ne Boga radi, nego ga covek izrodi i napravi.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...