Jump to content

Da li biste bili spremni ubiti Hitlera da ste znali da bi to sprecilo stradanje?

Da li biste promenili tok istorije i ubili "bebu Hitlera"?  

8 члановâ је гласало

1. 1. Da li biste promenili tok istorije i ubili "bebu Hitlera"?

• Da
      2
    • Ne
      6
    • Ne znam
      0

Препоручена порука

Sva sreća po Hitlera

Ове речи су сведочанство да ће сви људи васкрснути без изузетка, и зато нема потребе да спасаваш своју породицу од злочинаца! Сва срећа по њих! Спасавај поларне медведе. :) Лицемери!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ове речи су сведочанство да ће сви људи васкрснути без изузетка, и зато нема потребе да спасаваш своју породицу од злочинаца! Сва срећа по њих! Спасавај поларне медведе. :) Лицемери!

Tu sam te čekao :)

Javila mi zvijezda koja je vodila mudrace ;)

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Нисам ја теби нигде дошла, него те звезда која је водила мудраце мени довела. ;)

E onda sigurno znaš, da su otišli u onom smjeru tamo :)

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

E onda sigurno znaš, da su otišli u onom smjeru tamo :)

У ком су смеру отишли требало би ти да знаш, јер је звезда која је водила мудраце јавила теби а не мени. :)

Ти рече: Javila mi zvijezda koja je vodila mudrace. Мени нико ништа није јавио ;)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Без оклевања бих.

Да преформулишем питање то јест одговор, који се не односи само на Хитлера који је био поремећени уметник, фрустрирани, неостварени сликар.

Мислим да би било велико наше зло ако не бисмо реаговали кад бисмо, на пример, на улици видели разјареног нападача како држи уперен пиштољ у неко дете, а ми пролазимо поред правећи се да не примећујемо, склањајући се јер нас се не тиче. Требали бисмо да реагујемо и да спречимо убиство, Дала сам пример једног детета, а у питању се радило о масовном страдању. Свакако да бих.

Приметиће кад разјарени нападач буде држао уперен пиштољ у њихово рођено дете, а онда ће рећи, "нема везе, убиј га - васкрснуће". Лицемери и лажови! Изроди! Смрадови!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Приметиће кад разјарени нападач буде држао уперен пиштољ у њихово рођено дете, а онда ће рећи, нема везе, "убиј га", васкрснуће. Лицемери и лажови!

Ne budi tako stroga.

Svako iznosi svoje mišljenje...svidjelo se to kome ili ne. Ne mora se prihvatiti, ali ne treba ga ni primiti tako lično i dovesti sebe u situaciju da se pokaže ...strogoća (ne želim biiti gruba).

Ja sam rekla da ne bih bila spremna ubiti personu koja je u naslovu....ne, nisam spremna ubiti. E sad, kako bih branila dijete od drugih...naravno životom, bez dvoumljenja, mojim životom, a da li bih bila spremna ubiti tada...ne znam, zasta ne znam.

Nsam licemer, nisam lažov...jednostavno, ja nisam spremna ubiti...na kraju, a opet mislim da je i najvažniije - ko sam ja da mijenjam nešto što je trebalo da se desi, jer da je trebalo drugačije, On bi se pobrnuo za to

.Njegova namjera je bitna , ne moja  :)

Подели на овим сајтовима

Ovde se i dalje fantazira?!

kako vam ne dosadi lol

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

pošto volim sina božijeg nema nameru da progovori na pitanje koje mu postavih, pitam vas koji bi koknuli Hitlera... ako to radite u ime božije pravde - gde je bio Bog i zašto on nije ispunio pravdu nego je dozvolio Hitleru i njegovoj družini da orgijaju

Moja je osveta, ja ću vratiti, govori Gospod.

Vrati Bože po pravdi svojoj a ja ću ga ubiti i spasiti milione ljudi sa ovoga zemnog sveta! (odgovor)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ово ме подсети на

49. А један од њих, по имену Кајафа, који оне године беше поглавар свештенички, рече им: Ви не знате ништа;

50. И не мислите да је нама боље да један човек умре за народ, неголи да народ сав пропадне.

И на крају крајева, каква би страдња Хитлерова смрт спречила. Па колико знам, Хитлер није убио никога,сем можда у првом светском рату. Хитлер није никог силовао,мучио , клао, гушио гасом. Није палио села,сравњивао  градове бомбама, а Хирошиму није чак ни он наредио . Он је само дао алиби људима да раде оно што је већ било у њима. Да није све било спремно за њега, шта је он могао да уради ? Па људи би се смејали лудаку , а овако само су чекали неког као он да их поведе . И сад испаде Хитлер је крив, па неће бити да је тако. Или, што каже народна пословица, не пада снег да покрије брег већ да свака зверка покаже свој траг . И показали су сви заиста ко је каква звер , и ко је вук а ко јагње . 

Biblijski stihovi se odnose na NEVINOG čoveka. A nikako na krvnika.

Подели на овим сајтовима

Управо тако . Зато је свалити сву кривицу на једног човека смешно . Ћутали су људи док су им одводили комшије Јевреје, док су авиони кретали да бомбардују градове . Гледали људи своју задњицу . И ко је крив на крају ? Један кловн, клинички случај, какве имаш и данас колико хоћеш, таворе на маргинама друштва .

Немој да ме погрешно схватиш, не мислим да би било зло убити га али не мислим да би то спречило страдање, можда одложило у најбољем случају .

Ćutali su ljudi kao što i ti hoćeš da ćutiš brate a ne da sprečiš stradanje ubistvom zmijine glave.

Подели на овим сајтовима

Ne budi tako stroga.

Svako iznosi svoje mišljenje...svidjelo se to kome ili ne. Ne mora se prihvatiti, ali ne treba ga ni primiti tako lično i dovesti sebe u situaciju da se pokaže ...strogoća (ne želim biiti gruba).

Ja sam rekla da ne bih bila spremna ubiti personu koja je u naslovu....ne, nisam spremna ubiti. E sad, kako bih branila dijete od drugih...naravno životom, bez dvoumljenja, mojim životom, a da li bih bila spremna ubiti tada...ne znam, zasta ne znam.

Nsam licemer, nisam lažov...jednostavno, ja nisam spremna ubiti...na kraju, a opet mislim da je i najvažniije - ko sam ja da mijenjam nešto što je trebalo da se desi, jer da je trebalo drugačije, On bi se pobrnuo za to

.Njegova namjera je bitna , ne moja  :)

@Ayla, питање је да сте знали да би то спречило, а не ко сам ја да мењам нешто што је требало да се деси. Акценат је на спречити страдање. Ми сами пишемо нашу историју - слободна воља. Да немамо слободну вољу Он би се побринуо за то.  Његово васкрсење је битно. Ја сам спремна убити ако би то спасило страдања милиони људи, а Он би се побринуо за васкрсење злочинца. :)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

@Ayla, питање је да сте знали да би то спречило, а не ко сам ја да мењам нешто што је требало да се деси. Акценат је на спречити страдање. Ми сами пишемо нашу историју - слободна воља. Да немамо слободну вољу Он би се побринуо за то.  Његово васкрсење је битно. Ја сам спремна убити ако би то спасило страдања милиони људи, а Он би се побринуо за васкрсење злочинца. :)

Ma daj...zašto primaš ovo tako lično?

Pazi...pitanje je hipotetičko...mala psihološka gimnastika, a ti se pokida.

Opusti se. Jasno je valjda da je taj dio istorije gotov  :)

Подели на овим сајтовима

Evo i ja cu se sloziti sa tobom ovaj put. Pitanje je hipoteticko i podrazumjeva se da se zna za sigurno da bi to sprecilo stradanje miliona. Ako je tako onda odbiti sansu da se ubije hitlera u ovom slucaju bi bilo ustvari ucesce u genocidu. To je kao da ti neko probije u kucu i pokusa pobiti porodicu, a ti neces da ga ubijes iako znas da bi jedino to sprecilo vece zlo. Svi vi koji ste rekli ''ne'' bi pristali na genocid.

Подели на овим сајтовима

Evo i ja cu se sloziti sa tobom ovaj put. Pitanje je hipoteticko i podrazumjeva se da se zna za sigurno da bi to sprecilo stradanje miliona. Ako je tako onda odbiti sansu da se ubije hitlera u ovom slucaju bi bilo ustvari ucesce u genocidu. To je kao da ti neko probije u kucu i pokusa pobiti porodicu, a ti neces da ga ubijes iako znas da bi jedino to sprecilo vece zlo. Svi vi koji ste rekli ''ne'' bi pristali na genocid.

И зато што нема логике да ми се суди за нешто што је "требало да се деси".

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...