Jump to content

Da li biste bili spremni ubiti Hitlera da ste znali da bi to sprecilo stradanje?

Da li biste promenili tok istorije i ubili "bebu Hitlera"?  

8 члановâ је гласало

1. 1. Da li biste promenili tok istorije i ubili "bebu Hitlera"?

• Da
      2
    • Ne
      6
    • Ne znam
      0

Препоручена порука

А појмови "акција и реакција"? Реактивно је видим колону људи према комплексу за уништавање људи, активно је горе у гасним коморама. Чему сврха питања ако нема ре-активно?

Ne, pitanje je jasno: da li bi unaprijed ubili Hitlera

Dakle nema reakcije, čista akcija, triler :)

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Да, уколико би тиме сигурно била спречена страдања у Другом рату, убио бих Хитлера, дете Хитлера, бебу Хитлера небитно. 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Inače, bilo je preko 30 pokušaja atentata na Hitlera od njegovog dolaska na vlast '33, pa do onog zadnjeg jula '44.

Postoji i lista lol

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_assassination_attempts_on_Hitler

(preterao sam, izgleda da ih je bilo 27 ako sam dobro izbrojao :) )

Подели на овим сајтовима

"А ја кажем: ако би требало да се одржи Велика Србија злочином, ја на то пристао не бих никада; нека нестане Велике Србије, али злочином да се одржава – не. Ако би било потребно и нужно једино да се одржи Мала Србија злочином, ја и на то не бих пристао. Нека нестане и Мале Србије али злочином да се одржи – не. И кад би требало да се одржи последњи Србин, ја да сам тај последњи Србин, а да се одржи злочином – не пристајем, нека нас нестане али да нестанемо као људи, јер нећемо онда нестати, живи ћемо отићи у руке Бога Живога."

Патријарх српски Павле

Подели на овим сајтовима

"А ја кажем: ако би требало да се одржи Велика Србија злочином, ја на то пристао не бих никада; нека нестане Велике Србије, али злочином да се одржава – не. Ако би било потребно и нужно једино да се одржи Мала Србија злочином, ја и на то не бих пристао. Нека нестане и Мале Србије али злочином да се одржи – не. И кад би требало да се одржи последњи Србин, ја да сам тај последњи Србин, а да се одржи злочином – не пристајем, нека нас нестане али да нестанемо као људи, јер нећемо онда нестати, живи ћемо отићи у руке Бога Живога."

Патријарх српски Павле

У Косовској бици 1389. године погинули су и кнез Лазар и цар Мурат. Ето, ми се држимо тог принципа, да је за нас одбрамбени рат благословен. Једном су ме питали да ли постоји праведан рат. У Светом Писму се говори "наста рат на небу", сатана по вашем шејтан био је анђео, па се због гордости дигао против власти Божије. Само да Вам кажем, сад се ови секташи, сатанисти држе става: "Нема власти изнад мене, ја сам све и сва". Шта он закључи даје добро.то и чини, друге нема, и тај шејтан или сатана са анђелима који су били уз њега, и исто се тако побунили против власти Божије.

Овим хоћу да Вам кажем да је код нас одбрамбени рат дозвољен и благословен, а нападачки и освајачки рат ми осуђујемо без обзира ко га чини. Значи, наш принцип је одбрана. Бранили смо се и од Турака и од Хитлера и бранићемо се иако смо страшно пострадали.

Патријарх српски Павле

Извор

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Hoćete da kažete da jedan pravoslavac treba da sačuva jedan život iako će milioni stradati zbog tog jednog života?

Ово ме подсети на

49. А један од њих, по имену Кајафа, који оне године беше поглавар свештенички, рече им: Ви не знате ништа;

50. И не мислите да је нама боље да један човек умре за народ, неголи да народ сав пропадне.

И на крају крајева, каква би страдња Хитлерова смрт спречила. Па колико знам, Хитлер није убио никога,сем можда у првом светском рату. Хитлер није никог силовао,мучио , клао, гушио гасом. Није палио села,сравњивао  градове бомбама, а Хирошиму није чак ни он наредио . Он је само дао алиби људима да раде оно што је већ било у њима. Да није све било спремно за њега, шта је он могао да уради ? Па људи би се смејали лудаку , а овако само су чекали неког као он да их поведе . И сад испаде Хитлер је крив, па неће бити да је тако. Или, што каже народна пословица, не пада снег да покрије брег већ да свака зверка покаже свој траг . И показали су сви заиста ко је каква звер , и ко је вук а ко јагње . 

Подели на овим сајтовима

Ово ме подсети на

49. А један од њих, по имену Кајафа, који оне године беше поглавар свештенички, рече им: Ви не знате ништа;

50. И не мислите да је нама боље да један човек умре за народ, неголи да народ сав пропадне.

И на крају крајева, каква би страдња Хитлерова смрт спречила. Па колико знам, Хитлер није убио никога,сем можда у првом светском рату. Хитлер није никог силовао,мучио , клао, гушио гасом. Није палио села,сравњивао  градове бомбама, а Хирошиму није чак ни он наредио . Он је само дао алиби људима да раде оно што је већ било у њима. Да није све било спремно за њега, шта је он могао да уради ? Па људи би се смејали лудаку , а овако само су чекали неког као он да их поведе .И сад испаде Хитлер је крив, па неће бити да је тако. Или, што каже народна пословица, не пада снег да покрије брег већ да свака зверка покаже свој траг . И показали су сви заиста ко је каква звер , и ко је вук а ко јагње . 

Не могу да верујем шта сам прочитала.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Не могу да верујем шта сам прочитала.

Па добро, Хитлер је крив . Не би било рата , убистава, сви бисмо се волели и живели у миру и слози само да њега није било . Ако ти је тако лакше .

Подели на овим сајтовима

Ne vidim smisao u opterecivanju nesuvislim mastarijama... sbbkbb.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

j bi prosuo i svoju krv i hitlerovu krv da bi sprečio da ubijeni ljudi (zbog Hitlera i ponovo ponavljam zbog Hitlera) nemaju mogućnost i pravo na Život.

Prosuo bi svoju krv da sprečim klanje silovanje rasparane majčinske utrobe logori smrti gde se i duša gubi ....

Postavljeno je pitanje kad bi znao da će Hitler....pomoću nekih dokumenata i planova recimo da je bilo moguće doći do tog saznanja.

Kako bi ja delovao na svet i čovečanstvo kad bi sprečio krvnika??

Nisam siguran da sam uradio pravu stvar samo kad bi posle došao na forum i čuo moju pravoslavnu braću jedino oni su osudili tu moju mogućnost kao  neprihvatljivu.

Šta bi ostatak sveta rekao ne znam jer kući me moji tuku i teraju na pokajanje skoro pa neoprostivog greha.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Па добро, Хитлер је крив . Не би било рата , убистава, сви бисмо се волели и живели у миру и слози само да њега није било . Ако ти је тако лакше .

Да, било је рата и убистава и после Хитлера и пре Хитлера. Овде је реч о Хитлеру који је добровољно преузео контролу над земљом и наоружао је.  Пре тога је два пута одликован гвозденим крстом због храбрости јер је из праћке пуцао у отвореном нападу на туђу земљу.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...