Jump to content

Најава духовних трибина и предавања

Препоручена порука

И овог петка, 27. априла, са почетком у 18 часова, протојереј-ставрофор проф. др Љубивоје Стојановић одржаће духовни сусрет са верним народом. Тема о којој ће беседити о. Љубивоје на предстојећем сабрању у Парохијском дому капеле св. Петке и цркве Ружице на Калемегдану, биће "Томин пут узрастања у вери".

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

У петак 4. маја од 18 часова настављају се духовни разговори у парохијском дому капеле свете Петке и цркве Ружице на Калемегдану. Протојереј-ставрофор проф. др Љубивоје Стојановић овога пута беседиће на тему „Жене Мироносице као весници Христовог васкрсења“.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Храм Светог мученика Трифуна организује у уторак 24. 4. 2012. г. 230. трибину – духовне разговоре, ТЕМА: ТАЈНА ВАСКРСА КАО НАШЕ ОТКУПЉЕЊЕ, ГОСТ: Његово Преосвештенство Г.Г. АНДРЕЈ (Ћилерџић), епископ ремезијански; сала СО Вождовац, Устаничка 53, ПОЧЕТАК: 19 часова,

Да се није појавио снимак овог предавања на нету?

Подели на овим сајтовима

изволи...

http://slovoljubve.com/sites/default/files/7/12/04/25.04.12_zbor_-_vladika_andrej_tajna_vaskrsenja_kao_nacin_otkupljenja_1._deo.mp3

Да се није појавио снимак овог предавања на нету?

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Лепо је што сте ово објавили овде 138999 Прошлог пута је долазио Епископ Ремезијански Андреј и брат Ришар из манастира Тезе који се налази у Француској и нажалост амфитеатар је био више него полупразан. Надам се да ће одзив бити већи овог пута, иако је термин условно речено "незгоднији".

Подели на овим сајтовима

Ух, ово је одлично. Старац се држи својих тема, као и увек. Поново смо се удостојили његовог предавања, а надамо се и Свете Литургије коју ће служити, ако Бог да.

Хвала на обавештењу, братац.

Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Мој супруг је био на прошлом предавању.Старац се заиста држи свога светогорског наслеђа.Прочитала сам доста тога што је писао,изузетан је.

Баш се радујем што ће људи имати поново прилике да га чују.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Ууу, да. Прошло предавање је било сјајно. А још је лепша била Литургија. Старац је саслуживао Патријарху. А књига његова Света Литургија - Откривење нове твари - Елементи Литургијског доживљавања тајне јединства у Православној Цркви је изузетна. За непрестано ишчитавање, уџбеник.

Добро, прошла тема предавања је била уопштена, Разговори на духовне теме, колико се сећам. Сада је другачије, из теме извире наслеђе Свете Горе. Но, видећемо сутра, ако Бог да. У сваком случају, много очекујем.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Својевремено је било жеље да и отац Георгије Капсанис из Григоријата дође у Србију да одржи предавање,међутим,то се нажалост није реализовало...штета.Имам његову потписану књигу :) Пријатељ ми донео,толико сам била сретна због тога :)

Важно је да нам долазе тако велики теолози и да преносе своја искуства али још је важније да наши студенти та предавања приме смирено и отворено,без жеље да експонирају свој его разним небитним питањима као што је био случај са Христом Јанарасом када су се наши студенти оним ступидним питањима,тешко обрукали...баш.

Подели на овим сајтовима

Да, старац Георгије... Имао сам ту срећу да узмем благослов. Велики богослови Православља (нарочито грчки) разумеју Српску Цркву, имају нелицемерну љубав према нашој Цркви, мученичкој... Довољно је знати да је Митрополит Пергамски Јован из љубави говорио да он није грчки, него српски богослов. Онда, отац Стаматис... Грчки старци Порфирије, Пајсије, Епифаније, Емилијан, сви они су на посебан начин везани за Српску Цркву. Што преко наших владика, што преко Светог оца Јустина. Старац Емилијан је везан чак и оздрављењем, даром Светог Стефана Дечанског. А онда је добио и тежак крст (опет дар) да носи за живота, попут Светог Краља. Ништа није случајно...

Христо Јанарас поменути, да... Онда, ево имали смо ту част да нас посете Митрополит Месогеје и Лавриотике Николај који је невероватан, и Митрополит Лимасолски Атанасије, чедо старца Јосифа Ватопедског, сабрат старца Јефрема Ватопедског. А опет, ту можемо да се сетимо да је после упокојења старца Јосифа Исихасте, старац Јосиф Ватопедски говорио за Светог оца Јустина да му је духовник и отац... Једни задужујемо друге, то је Православље. То је и рекао Митрополит Николај, гостујући у Духовницима. Грчка Црква је задужила Српску, Српска ће задужити Грчку. Они су нама дали старце, светила - Светитеље постмодерног времена, а ја сам сигуран да ће наша Црква адекватно одговорити у своје време, а то се већ и дешава. Ево, видимо да су наше владике допринеле усавршавању богословске мисли, и Грци то препознају. Семе Живота које је посејано донеће плод по 30, 60 и по 100, али све у своје време.

А до тада, да се крећемо ка Царству са свима онима које нам Господ даде. Ето, почевши од сутра. :)

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Напредоваћемо једино ако смо молитвени и смирени,тако ћемо моћи да примимо реч и да је усвојимо.

А што тек волим старца Емилијана :)Он ми је кроз своје књиге све објаснио,наравно, и неизбежан и за мене незабораван старац Софроније,али старац Софроније је лига шампиона,а ја коначно знам где ми је место :) а свакако није ни близу њега,међутим,нека,нека стоји све што сам од њега научила,можда ћу једнога дана и моћи да применим у животу,овако остајем оно што јесам и што отворено признајем-импровизатор :)

Нисам знала да је старца Емилијана исцелио наш Свети Стефан и да је касније ослепео...какав старац.А кроз његово чедо,мати Макарију,пројављује се сва његова школа.Мати ми је много помогла у једном за мене,кључном моменту живота.

Она је чудесна жена и доста повучена,не експонира се него се сабира у себе.

Подели на овим сајтовима

У детињству је био болестан старац Емилијан, и исцељен је молитвама Светог Краља. Имао је ваљда неку инфекцију очију. А овај крст који је касније понео, то сам мислио на све недаће и уопште здравствене и животне проблеме који су га опхрвали, али не и сломили. Благодатан је старац Емилијан! Каже владика Давид Крушевачки за њега: Жива икона Христова! А то заиста и јесте увек био...

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

Протојереј-ставрофор др Милош Весин, са Богословског факултета СПЦ у Либертивилу, САД, вечерас од 19 часова у великој сали Коларчеве задужбине говориће на тему КАКО САВЛАДАТИ ЗАВИСТ И ЉУБОМОРУ.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Протојереј-ставрофор др Милош Весин, са Богословског факултета СПЦ у Либертивилу, САД, вечерас од 19 часова у великој сали Коларчеве задужбине говориће на тему КАКО САВЛАДАТИ ЗАВИСТ И ЉУБОМОРУ.

likefaceeeeeeee likefaceeeeeeee likefaceeeeeeee

ех, кад би неко снимио и поставио овде...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...