Jump to content

Најава духовних трибина и предавања

Препоручена порука

АРХИЕПИСКОПИЈА-БЕОГРАДСКО КАРЛОВАЧКА

Храм Светог мученика Трифуна

организује

у уторак 27. 11. 2012. г.

250. трибину – духовне разговоре

ТЕМА:

ДУХОВНИ РАЗГОВОРИ

(ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ)

ГОСТИ:

ЈЕРОМОНАХ О. МИХАИЛО-ИГУМАН МАН. ЈОВАЊА, ХОР ХРАМА СВ. МАРКА, ХОР „ВИДИК“ ХРАМА СВ. ПРЕОБРАЖЕЊА, “ПИРГ“, “БЕЛО ПЛАТНО“, “ПИЛИПЕНДА“, “ЕСХАТОН“, ЈЕФИМИЈА СРЕДОЈЕВИЋ, ЉУБИЦА АЋИМОВИЋ, ПЕСНИК БЛАГОЈЕ РОГАЧ, ГУСЛАР МАРКО ШЋЕПАНОВИЋ И ДРУГИ

САЛА СЦ „ШУМИЦЕ“

Устаничка 125 (трећа станица 17 и 31 од СО Вождовац)

ПОЧЕТАК: 19,00 сати

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

организује

у уторак 27. 11. 2012. г.

250. трибину – духовне разговоре

ТЕМА:

ДУХОВНИ РАЗГОВОРИ

(ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ)

ГОСТИ:

ЈЕРОМОНАХ О. МИХАИЛО-ИГУМАН МАН. ЈОВАЊА, ХОР ХРАМА СВ. МАРКА, ХОР „ВИДИК“ ХРАМА СВ. ПРЕОБРАЖЕЊА, “ПИРГ“, “БЕЛО ПЛАТНО“, “ПИЛИПЕНДА“, “ЕСХАТОН“, ЈЕФИМИЈА СРЕДОЈЕВИЋ, ЉУБИЦА АЋИМОВИЋ, ПЕСНИК БЛАГОЈЕ РОГАЧ, ГУСЛАР МАРКО ШЋЕПАНОВИЋ И ДРУГИ

САЛА СЦ „ШУМИЦЕ“

Устаничка 125 (трећа станица 17 и 31 од СО Вождовац)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

predavanja_do_7._decembra.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

predavanja_do_7._decembra.jpg

Eto prilike ko nije upoznao o.Alekseja da to uradi, a i da kupi jednu malu, ali fantasticnu knjigu, o svim starcima koje je sretao tokom zivota i njegove dozivljaje istih. Moja preporuka da ako mozete obavezno odete, jer zaista vredi. 

• Волим 1

"Радость моя, Христос Воскресе!"

Подели на овим сајтовима

организује

у уторак 4. 12. 2012. г.

251. трибину – духовне разговоре

ТЕМА:

ВАВЕДЕЊЕ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ

ГОСТ:

свештеник Далибор Стојадиновић
парох при храму Св. Тројице у Земуну

сала СО Вождовац
Устаничка 53

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

ДУХОВНО ВЕЧЕ   

ПРОГРАМ:

-изложба иконописца-дрворезбара Милутина Ранковића

-промоција књиге ,,Духовни разговори,,-трибине цркве светога Трифуна

-духовни разговор са протом Дејаном Дејановићем старешином цркве светог Трифуна на Топчидерском гробљу и свештенством храма

среда 05.децембар у 18,00 часова

парохијски дом храма светог Јована Владимира

(у цркви св.Јована Владимира можете купити књигу у којој се налази велики број предавања са трибина по цени од само 350 динара; продајом овог првог издања обезбедиће се штампање другог дела књиге....)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

организује

у уторак 11. 12. 2012. г.

252. трибину – духовне разговоре

ТЕМА:

ПРАВОСЛАВНА МИСИЈА У СВЕТУ

ГОСТ:

др СТАНОЈЕ СТАНКОВИЋ
православни мисионар при православном мисионарском центру „Отац Данило Сисојев“

сала СО Вождовац
Устаничка 53

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Вечерас, уторак 11. децeмбра у 19.00. часова  на Вождовцу:

Сала општине Вождовац, Београд

”ПРАВОСЛАВНА МИСИЈА У СВЕТУ ДАНАС”
говори др Станоје Станковић из мисионарског центра ”о. Данил Сисојев”.

Станоје је и члан ПОУКА :)

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Предавање би требало да буде преношено уживо на сајту манастира Лепавина.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

организује

у уторак 25. 12. 2012. г.

253. трибину – духовне разговоре

ТЕМА:

ПРЕПОРОД СРПСКОГ ЖЕНСКОГ МОНАШТВА

ГОСТ:

монахиња ТЕОДОРА (Васић)
намесница манастира Ваведење Пресвете Богородице у Београду

сала СО Вождовац
Устаничка 53

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

вечерас, општина Вождовац, 19часова

предавање - ЦРКВА И ЦРКВЕНОСТ

гост- игуман манастира Бођани

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Видех синоћ на огласној табли цркве да је 29. јануара предавање о Светој Гори, Викарног Епископа ремезијанског Андреја, у сали СО Вождовац.

То би требало да буде занимљиво.

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

Видех синоћ на огласној табли цркве да је 29. јануара предавање о Светој Гори, Викарног Епископа ремезијанског Андреја, у сали СО Вождовац.

То би требало да буде занимљиво.

да, предавања владике Андреја су увек дивна....:)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Дивно предавање је вечерас имао Епископ Андреј. И толико је било пуно да, иако нисам каснио, стајао сам све време на галерији, крцато.

Хвала Богу, нешто о теми знам и иначе па сам са задовољством пратио и 2 часа су ми дословно пролетела, никад се човек не да заситити Свете Горе.

Разумео сам да је циљ заједничарење, да морамо да смо скупа, и у молитви и у животу, да свако може да буде малим делом Свете Горе ако је искрен и предан Цркви и Христу, ако је истински дуготрпељив и многомилостив.

Слава Богу што имамо овакве људе.

--

Наредно предавање ће бити у сали у Шумицама, тема је Косово и Метохија, гост је Милован Дрецун а биће такође у уторак, 05.02.

Нисам видео и узео плакат па чим га видим (или било ко) нека стави ово све прецизније, о термину и адреси. 

P1000783-_zpse98d4cef.jpg

http://i83.photobucket.com/albums/j298/gavrosaurus/P1000783-_zpse98d4cef.jpg

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

Дивно предавање је вечерас имао Епископ Андреј. И толико је било пуно да, иако нисам каснио, стајао сам све време на галерији, крцато. Хвала Богу, нешто о теми знам и иначе па сам са задовољством пратио и 2 часа су ми дословно пролетела, никад се човек не да заситити Свете Горе. Разумео сам да је циљ заједничарење, да морамо да смо скупа, и у молитви и у животу, да свако може да буде малим делом Свете Горе ако је искрен и предан Цркви и Христу, ако је истински дуготрпељив и многомилостив. Слава Богу што имамо овакве људе

likefaceeeeeeee

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...