Jump to content

Samoca u zivotu udvoje

Оцени ову тему

Katarina1973

Препоручена порука

Katarina, mene je davno jedna devojka iz crkve pitala - zar ti i dalje gajis iluziju da te muskarac moze uciniti srecnom? :D Pusti bre to, ako nije za tebe nije i ne mora da bude.

Adelaida, videla sam da se bavis andragogijom, jako zanimljivo. Licno bih volela da me (pre)vaspitas :D, imalo bi tu posla, bilo bi zanimlivo krenuti sa tobom na jedno "putovanje" tog tipa i otkrivati nove sadrzaje i mogucnosti u sebi. :sunce:

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

Katarina, samim tim sto tako otvoreno pa i ovde pricas o tome, na prvom si koraku ka "ozdravljenju". Ubedjena sam da ce ti vreme najvise pomoci, sto da zalecis rane, sto da nadjes nekoga ko je tebe vredan. Ne plasi se samoce, mozda ti je potrebna sad da bi sve lepo zacelilo i ti bila spremna za nove ljubavi.
A ovde si definitivno na pravom mestu. Ima dosta dobrih ljudi koji ce ti svojim savetima pomoci, sigurna sam. A mozda ce neko podeliti sa tobom neko slicno iskustvo.
Ja sam takodje novi clan, i tu sam uvek za pricu uz beku kaficu, vince :-)
pozdrav za tebe i drzi se :-)

Hvala ti na lepim recima [emoji4]
Ja mislim da koja god da je tema, bolna, manje bolna, lepa ili ruzna, kad podelis sa nekim, kad o tome pricas, cujes iskustva, bude ti lakse... malo se razbistri glava, pomaze ljudska rec da se sve lakse preprobodi... a valjda ce i ovo nekako da prodje i brzo... Malo mi frka idu praznici, pa onda kad si sam jos samo vise razmisljas ili tugujes...
P. S. Kafica uvek dobro dosla [emoji4]
Подели на овим сајтовима

Da, jer kao sto si napisala ulozis SVE u nekog...a gde si tu ti? 
E, ti si u toj samoci, gde ulazes u sebe.
Da bi mogla nekome dati nesto prvo moras imati...jel? Znaci da bi ja recimo mogla dati nesto od sebe, ili sebe partneru, prijatelju, rodbini ili kome vec, prvo se moram imati, i da bih nastavila da se dajem moram se konstantno imati i davati i obnavljati svoje resurse ali ako dam sve sto imam onda ostanem bez icega...
Da li bi dala materijalne stvari, sve sto imas nekome do koga ti je stalo a da ti ostanes gola i bosa bez apsolutno icega, na ulici...ne bi...tako je isto i sa energijom koju ulazemo u drugoga. [emoji4]
Ako si vec dala i ulozila celu sebe u nekoga ko je otisao jer mu vise nemas sta dati, samoca ti pomaze da se obnovis i iscelis. Da se posvetis sebi, da se ponovo sebi vratis, da vidis gde si i sa cime raspolazes. Da otkrijes sebe u potpunosti, da se zavolis...da se druzis sa sobom, da otkrijes koliko si divna i jedinstvena...samoca nije isto sto i usamljenost. Usamljenost je tuzna, samoca je divna. 

Hvala na svim pametnim i lepim recima.
Ja se samo bojim da je kod mene ipak usamljenost... Valjda je negde u ljudskoj prirodi da ima nekoga, da se ne oseca usamljen, ili ja prosto imam tu potrebu i tesko mi je drugacije.
Mozda zato i “pravim greske”.
Ali je nekada bolje shvatiti na vreme i otici, mozda to stvarno me dovede da ojacam i budem spremnija za nesto novo i bolje. Za ovo moram, i to si u pravu, da naucim da volim i cenim sebe prvo, a ne da nekog drugog postavim na prvo mesto - sto sam radila i dobila zauzvrat samo bol.... Volela bih da mogu da sebe zavolim tako i da sebi budem na prvom mestu, ali ne znam.... ako uz sve ove pametne reci imas j neki savet KAKO, bila bih ti zahvalna
Подели на овим сајтовима

Katarina, mene je davno jedna devojka iz crkve pitala - zar ti i dalje gajis iluziju da te muskarac moze uciniti srecnom? [emoji3] Pusti bre to, ako nije za tebe nije i ne mora da bude.
Adelaida, videla sam da se bavis andragogijom, jako zanimljivo. Licno bih volela da me (pre)vaspitas [emoji3], imalo bi tu posla, bilo bi zanimlivo krenuti sa tobom na jedno "putovanje" tog tipa i otkrivati nove sadrzaje i mogucnosti u sebi. :sunce:

Mozda stvarno nije za mene kao sto kazes, ali opet volela bih da imam nekog normalnog da provedemo starost, da setamo Dunavom, putujemo.... ali mozda nije to put koji je Bog osmislio za mene ili ceka da “se opametim” pa onda da me izvede na taj put.@adelaida, bilo bi stvarno sjajno kada bi nas provela kroz takvo putovanje [emoji847]
Подели на овим сајтовима

Hvala na svim pametnim i lepim recima.
Ja se samo bojim da je kod mene ipak usamljenost... Valjda je negde u ljudskoj prirodi da ima nekoga, da se ne oseca usamljen, ili ja prosto imam tu potrebu i tesko mi je drugacije.
Mozda zato i “pravim greske”.
Ali je nekada bolje shvatiti na vreme i otici, mozda to stvarno me dovede da ojacam i budem spremnija za nesto novo i bolje. Za ovo moram, i to si u pravu, da naucim da volim i cenim sebe prvo, a ne da nekog drugog postavim na prvo mesto - sto sam radila i dobila zauzvrat samo bol.... Volela bih da mogu da sebe zavolim tako i da sebi budem na prvom mestu, ali ne znam.... ako uz sve ove pametne reci imas j neki savet KAKO, bila bih ti zahvalna

Samo jos da dodam, bilo bi sjajno kada bi postojala mogucnost, da nas provedes kroz “tvoje sjajno umece” [emoji847]
Подели на овим сајтовима

@Katarina1973 pa sad devojke...hvala na poverenju :naklon: hocu rado da pomognem koliko je do mene...ostalo je na vama i na Bogu. 

пре 11 минута, Katarina1973 рече

Jeste u ljudskoj prirodi da ima nekoga...ali mi nekada od jednog drveta u koje smo zagledani ne vidimo citavu sumu...ima raznih nacina da covek shvati da nije usamljen, ja ne verujem da si ti  "usamljena"   vec samo da se tako osecas, jer je u tvom zivotu sada jedna velika praznina koju je popunjavao tvoj bivsi partner. :) 

Nisi usamljena, veruj mi..;)

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

@ana čarnojević jesi u pravu, zbog svih tih misli vidim da sebe vodim u depresiju. Hvala Bogu, jos nisam suicidna - kukavica sam ja za to, a nije fer uciniti tako nesto mojoj porodici. Samo mi prodje ili proslo kroz glavu da bi mi tako bilo lakse. Ali znam da nije resenje.

Ja sam preosetljiva i nesigurna, i uvek mislim da kad ulozis ljubav, mora da ti se vrati. Ali nije tako, nekome ovaj put to nije nista znacilo, jer voli sebe vise od bilo cega drugog.

U pravu si, moralo bi da mi se vrati kroz nekog drugog, boljeg... nadam se...

i hvala imri za ovo podsecanje da suicidne misle nisu resenje i da se resim toga ili trazim pomoc, HVALA TI

Подели на овим сајтовима

To ti kaze neko ko je isto ulagao ljubav pa ostao sam. ali se vratilo [emoji4] Ne brini.
Otkricu ti jednu tajnu. Bice ti ekspresno bolje kada tom svom bivšem iz dubine duše poželiš svu sreću ovoga sveta. Ali iskreno, da baš to misliš i osećaš. I da oprostiš. Pozdravljam te 

Hvala ti mnogo!
Sad je jako tesko oprostiti, valjda je sve sveze. Ali znam da ce biti olaksanje kad to budem uspela od srca da uradim i da mu pozelim srecu.
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Katarina1973 рече

ja bih bila vrlo srecna da od tebe ucim

Hvala od srca...i ja ucim ceo zivot od drugih pa samo delim znaje sa onima koji zele da uce :) organizovacemo se nekako

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Anika рече

Katarina, mene je davno jedna devojka iz crkve pitala - zar ti i dalje gajis iluziju da te muskarac moze uciniti srecnom?

Dobro ti je rekla. Mada treba definisati pojam sreće. ne_shvata

Šta je sreća?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Katarina1973 рече

Ja sam preosetljiva i nesigurna, i uvek mislim da kad ulozis ljubav, mora da ti se vrati. Ali nije tako, nekome ovaj put to nije nista znacilo, jer voli sebe vise od bilo cega drugog.

U pravu si, moralo bi da mi se vrati kroz nekog drugog, boljeg... nadam se...

Па и ти волиш себе више него њега. У ствари ти њега и не волиш. Да га волиш желела би да буде срећан, са тобом или без тебе. Али ти желиш да он тебе учини срећном, да ти се врати "љубав" коју си уложила. То није љубав, то је егоизам, трампа. Ми све и свашта називамо љубављу, али то није хришћанска љубав. Љубав не тражи награду, не тражи да јој се нешто да за узврат. 

Оно, капирамо сви како боли кад пукне тиква, али мани се изигравања жртве, "депресија" и "било би лакше да нисам жива". То су клиначке форе, а ти би ипак требало да будеш доста емотивно зрелија од тога. Депресија је болест, туга је туга, усамљеност је усамљеност. 

Мсм могу и ја да ти напишем, "јао то је страшно, тешко је изгубити", али ти немаш ништа од тога. Освести се. Се ла ви.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...