Heraklit Написано Новембар 28, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2018 Zašto se Isus danas ne javlja ljudima u telu s obzirom da je sada kao Bogočovek nerazlučno i nesliveno sa ljudskom prirodom u zajednici?Znam da je On Duhom Svetim prisutan u Crkvi ali opet nije mi jasno zašto nam se ne prikazuje kao jedan od nas ili je to samo ekskluziva rezervisana za parusiju i slavni dolazak da sudi živima i mrtvima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Новембар 28, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2018 пре 7 минута, Heraklit рече Zašto se Isus danas ne javlja ljudima u telu s obzirom da je sada kao Bogočovek nerazlučno i nesliveno sa ljudskom prirodom u zajednici?Znam da je On Duhom Svetim prisutan u Crkvi ali opet nije mi jasno zašto nam se ne prikazuje kao jedan od nas ili je to samo ekskluziva rezervisana za parusiju i slavni dolazak da sudi živima i mrtvima? Zanimljivo, pa valjda zato što nismo dovoljno čisti da bi ga videli... jelica-djuric је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Новембар 28, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2018 Upravo se javlja: u telu. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Heraklit Написано Новембар 28, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 28, 2018 пре 10 минута, dragisa рече Upravo se javlja: u telu. Kako misliš upravo se javlja?Misliš na Crkvu kao njegovo telo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 28, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2018 пре 3 часа, Heraklit рече Zašto se Isus danas ne javlja ljudima u telu s obzirom da je sada kao Bogočovek nerazlučno i nesliveno sa ljudskom prirodom u zajednici?Znam da je On Duhom Svetim prisutan u Crkvi ali opet nije mi jasno zašto nam se ne prikazuje kao jedan od nas ili je to samo ekskluziva rezervisana za parusiju i slavni dolazak da sudi živima i mrtvima? Javlja se. Samo ne svima. Nekima. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Новембар 28, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2018 пре 4 часа, Heraklit рече Zašto se Isus danas ne javlja ljudima u telu s obzirom da je sada kao Bogočovek nerazlučno i nesliveno sa ljudskom prirodom u zajednici?Znam da je On Duhom Svetim prisutan u Crkvi ali opet nije mi jasno zašto nam se ne prikazuje kao jedan od nas ili je to samo ekskluziva rezervisana za parusiju i slavni dolazak da sudi živima i mrtvima? Хоћеш да нам укинеш блаженство Него....некако ми твоје писање личи на писање једног чини ми се банованог форумаша, но нећу да те одајем Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 28, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2018 пре 4 часа, Heraklit рече Zašto se Isus danas ne javlja ljudima u telu s obzirom da je sada kao Bogočovek nerazlučno i nesliveno sa ljudskom prirodom u zajednici?Znam da je On Duhom Svetim prisutan u Crkvi ali opet nije mi jasno zašto nam se ne prikazuje kao jedan od nas ili je to samo ekskluziva rezervisana za parusiju i slavni dolazak da sudi živima i mrtvima? Da li bi Ga prepoznao? Лидија Миленковић and Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Новембар 28, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2018 пре 6 часа, Heraklit рече Zašto se Isus danas ne javlja ljudima u telu s obzirom da je sada kao Bogočovek nerazlučno i nesliveno sa ljudskom prirodom u zajednici?Znam da je On Duhom Svetim prisutan u Crkvi ali opet nije mi jasno zašto nam se ne prikazuje kao jedan od nas ili je to samo ekskluziva rezervisana za parusiju i slavni dolazak da sudi živima i mrtvima? Сматрам да је питање озбиљно постављено и да стварно након вазнесења нису забележена телесна јављања Спаситеља.За разлику од претходника који већином неким вербалним конструкцијама избегавају да дају одговор ја ћу одговорити-Не знам. Heraklit and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
matija_ Написано Новембар 28, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2018 пре 7 часа, Heraklit рече Zašto se Isus danas ne javlja ljudima u telu s obzirom da je sada kao Bogočovek nerazlučno i nesliveno sa ljudskom prirodom u zajednici?Znam da je On Duhom Svetim prisutan u Crkvi ali opet nije mi jasno zašto nam se ne prikazuje kao jedan od nas ili je to samo ekskluziva rezervisana za parusiju i slavni dolazak da sudi živima i mrtvima? Ima jedna zanimljiva prica sad nisam kuci pa ne mogu da je nadjem. Ali otkud znas mozda ti se javio Gospod u nekom drugom obliku. Kad budem dosao kuci ispricacu jednu zanimljivu pricu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Новембар 28, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2018 пре 3 минута, matija_ рече Ima jedna zanimljiva prica sad nisam kuci pa ne mogu da je nadjem. Ali otkud znas mozda ti se javio Gospod u nekom drugom obliku. Kad budem dosao kuci ispricacu jednu zanimljivu pricu. Да све је то могуће али је постављено прилично јасно питање.Испричај причу то је занимљиво. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
matija_ Написано Новембар 28, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2018 Управо сада, Августин рече Да све је то могуће али је постављено прилично јасно питање.Испричај причу то је занимљиво. Nemam knjigu ali cu napamet. Evo ovako Bili otac i sin jedni druge su imali bila je zima tako oko Bozica. Taj otac i sin su bili siromasni ne jako vec su imali kucu i ziveli su kako su mogli. U sustini mala i jako skromna porodica. Mali sin se molio svako vece da Godspod Bog poseti u njegov dom. I jedno vece sin cu glas u snu Gospodnji. Poseti cu te decace ne brini se i blagosilja cu te i Gospod mu je tako rekao on je istog trenutka ustao sav srecan. Jutro je doslo i decak je gledao kroz prozor ali nikog nije bilo. U tom momentu Video je jednog prosjaka i zamolio je oca da ga uvede i nahrani i ogrne ga i tako je i bilo prosjak je se zahvalio i otisao je putem svojim. Bi drugi dan ali decak je u sebmislio: "Zasto Gospoda nema". I tako je i dalje gledao kroz prozor iscekivajuci ga. Ali ga i nije bilo. U tom momentu bi jedno dete na ulici koje je bilu tuceno od strane huligana tako izadje dete i otac i oterase huligane i dovedose dete u kucu da mu pomognu. Da li su stavili su obloge na rane njegove i nahranili su ga. Dete je kasnije otislo kuci srecno. Treci dan decak kaze u sebi:" Treci dan je i dalje Gospoda nema. Iscekivacu ga i dalje" rece on. Gledavsi kroz prozor dete ugleda sirotu majku i dete koji su bili beskucnici. Dete i otac ih uvedose u kucu da prespavaju i da ih nahrane i ogrnu i obuju . Dete im dade obucu da se obuju i odelo da nagrnu na sebe . Otac i sin su imali jedan krevet na kojem su spavali ali su zenu i dete pustili da spavaju na krevetu a oni na patosu. I tako dete pomoli se u sebi:"Gospode, Gospode zasto me nisi posetio", rece on uplakano. Cu ga Gospod i javi mu se istog trenutka:" Kako te nisam posetio decace onaj dan kad ste nahranili prosjaka nahranili ste mene jer sam bio gladan. A ono dete koje je bilo muceno od huligana to sam bio ja tako su i mene mucili kad su me dok su me razapinjali. Tako i kad si spasao sirotu majku i dete nisi spasavao bilo koga vec Mene i Moju majku." Gospod blagosilja dete i ode. A dete puno srece i radosti zaplaka i zahvali se Gospodu. Ujutru se probudi vide da je obuca i odeca na mestu i sve sto je dao tim ljudima tojest Gospodu svu hranu stajala je na stolu. Kraj. To je prica koja se desila skoro u danasnje doba tako da eto ocekujte uvek Boga i nemojte gledati ljude koji su zli popreko vec im pomozite Gospod vam pomogo. Smaragdni kamičak and Августин је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 28, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2018 пре 2 часа, Августин рече Сматрам да је питање озбиљно постављено и да стварно након вазнесења нису забележена телесна јављања Спаситеља.За разлику од претходника који већином неким вербалним конструкцијама избегавају да дају одговор ја ћу одговорити-Не знам. Jesu zabeležena. https://svetosavlje.org/starac-siluan/8/?pismo=lat " Istoga dana, za vreme večernje u crkvi svetog proroka Ilije, nadesno od carskih dveri, na mestu gde se nalazi Spasiteljeva ikona, on ugleda živog Hrista. „Gospod se na neshvatljiv način javio“ mladom poslušniku, i celo njegovo biće i samo telo njegovo ispunilo se ognjem blagodati Svetoga Duha, onim ognjem, koji je Gospod bacio na zemlju Svojim dolaskom (Lk. 12,49). Posle ovog viđenja Simeon je osetio klonulost, a Gospoda je nestalo. " Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Новембар 28, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2018 пре 6 минута, Ivan Marković рече Jesu zabeležena. https://svetosavlje.org/starac-siluan/8/?pismo=lat " Istoga dana, za vreme večernje u crkvi svetog proroka Ilije, nadesno od carskih dveri, na mestu gde se nalazi Spasiteljeva ikona, on ugleda živog Hrista. „Gospod se na neshvatljiv način javio“ mladom poslušniku, i celo njegovo biće i samo telo njegovo ispunilo se ognjem blagodati Svetoga Duha, onim ognjem, koji je Gospod bacio na zemlju Svojim dolaskom (Lk. 12,49). Posle ovog viđenja Simeon je osetio klonulost, a Gospoda je nestalo. " Па не види се баш да је телесно јављање.Опет не знам како би се видело.Многим вернима се јавио Спаситељ. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 28, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2018 @Heraklit Евхаристијски Христос ти није телесно јављање? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 28, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2018 1 hour ago, Августин рече 1 hour ago, Ivan Marković рече Jesu zabeležena. https://svetosavlje.org/starac-siluan/8/?pismo=lat " Istoga dana, za vreme večernje u crkvi svetog proroka Ilije, nadesno od carskih dveri, na mestu gde se nalazi Spasiteljeva ikona, on ugleda živog Hrista. „Gospod se na neshvatljiv način javio“ mladom poslušniku, i celo njegovo biće i samo telo njegovo ispunilo se ognjem blagodati Svetoga Duha, onim ognjem, koji je Gospod bacio na zemlju Svojim dolaskom (Lk. 12,49). Posle ovog viđenja Simeon je osetio klonulost, a Gospoda je nestalo. " Па не види се баш да је телесно јављање.Опет не знам како би се видело.Многим вернима се јавио Спаситељ Pa, jasno stoji u Pismu , gde se kaze da ce sesti sa desne stane Oca, valjda i tamo ostaje sa Svojim vaskrslim telom, sve do kraja sveta. Pise , da su andjeli rekli apostolima, da ce Isus doci na isti nacin kao sto su ga videli da se uznosi na nebo. Sad, kako se javljao ljudima, sam On zna kako. Bog nalazi razne nacine da nam saopsti neke stvari koje nisu od ovog sveta. Августин је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука