Jump to content

Telesno javljanje Isusa Hrista?

Препоручена порука

пре 18 часа, Рапсоди рече

Хоћеш да нам  укинеш блаженство :D

Него....некако ми твоје писање личи на писање једног чини ми се банованог форумаша, но нећу да те одајем :D

Neću jer blaženstvo upravo suprotno,čisto srce koje vidi Gospoda.:D

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Благовесник рече

@Heraklit Евхаристијски Христос ти није телесно јављање?

Pa nije to ono na šta aludiram i to sam i naveo u uvodnom postu,mislim da se javlja vernima kao oboženi čovek,u duhovnom,vaskrslom,nebeskom telu koje je sada nerazlučivi deo bića Logosa Božijeg.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Heraklit рече

Neću jer blaženstvo upravo suprotno,čisto srce koje vidi Gospoda.:D

Блажени који повероваше а не видеше....:D

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 23 часа, Heraklit рече

Pa nije to ono na šta aludiram i to sam i naveo u uvodnom postu,mislim da se javlja vernima kao oboženi čovek,u duhovnom,vaskrslom,nebeskom telu koje je sada nerazlučivi deo bića Logosa Božijeg.

Христос се очитује и јавља у нама а онда и кроз нас тј. кроз Евхаристијску заједницу,

јер након Вазнесења  Васкрсло Тело Христово, сам Христос, остаје присутан као Црква,

то је оно  у тзв. другом обличју.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

To bismo trebali biti valjda Jevreji ili muslimani, njima se Isus ukazuje svako malo i na javi i u snu: 

https://www.youtube.com/results?search_query=muslim+saw+jesus

https://www.youtube.com/results?search_query=Jews+saw+jesus

Подели на овим сајтовима

Постоје три врсте јављања Христа, након Његовог Вазнесења

Након Вазнесења Господа Христа на Небеса (Треће небо), Царство Небеско, на основу Светог Писма и Светог Предања (живота Цркве) познајемо три врсте јављања Госода и Спаса нашег Исуса Христа:

1.) Евхаристија или Христос у Евхаристији - Евхаристијски Христос,

2.) узнесењем до Царства Небеског тј. Наднебеског жертевника - Трећег неба.

3.)  визија (виђење)

На пример,

1.) јављање кроз Евхаристију или у Евхаристији, јесте оно што Господ каже верујућем човеку -Ko има љубав к мени, држаће реч моју, и Отац мој имаће љубав к њему, и к њему ћемо доћи и у њега ћемо се настанити.  И јављање Христа ученицима на путу за Емаус, Луки и Христовом стрицу Клеопи, јесте јављање Евхаристијског Христа, али уз присутну реалност  тога да се још Господ није вазнео на Небо. Но, када се Хрисос јавља Светом Петру, како одлази да наново страда, јесте пример гледања  Евхаристијског Христа тј. Сабрања или Тела Христовог, које  одлази да пострада у арени. 

2.) Јаваље Христа начином узнесења човека до Трећег неба (јер Библија зна за три неба, прво небо које даје кишу одмах изнад нас, друго небо на којем се налазе звезде и остала видела небеска, дакле, космос, и треће небо које је изнад ова два, Царство Небеско или Царство Божје), искуство јављања на такав начин имали су многи Светитељи, али и обични људи често након искуства исхода душе из тела, и обретења своје личности у том Небу, а у Библији то је описано код Апостола Павла, али и у  Откривењу Јовановом и др.

3.)  Данас, али и раније, заиста има јављања Христа муслиманима и другима,  нарочито онима који се боре против хришћана збох њихове вере у васкрслог Христа, мислећи да Богу тиме службу чине, и та су јављања  по природи визије од Бога  или, ређе, узнесења до Трећег неба тј. Царства Небеског. Визија или виђење, јесте на пример оно када се епископу Дамаска Ананију јавља Господ у визији и даје поруку где да пронађе Савла и спусти руку на њега, јер је Савле (потоњи апостол Павле) сада моли Богу. - 10. А у Дамаску беше један ученик, по имену Ананија, и рече му Господ у виђењу: Ананија! А он рече: Ево ме, Господе! 11. А Господ њему: Устани и иди у улицу која се зове Права, и тражи у дому Јудином по имену Савла Таршанина; јер Гле, он се моли Богу. 12. И виде у виђењу човека по имену Ананију, Где уђеи метну на њега руку да прогледа. 13. А Ананија одговори: Господе, чуо сам од многих за тога човека колико зла почини светима Твојима у Јерусалиму. 14. И овде има власт од првосвештеника да веже све који призивају Име Твоје. 15. А Господ му рече: Иди, јер Ми је он сасуд изабрани, да изнесе Име Моје пред незнабошце и цареве и синове Израиљеве. 16. А Ја ћу му показати колико му ваља пострадати за Име Моје.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...