Jump to content

Ко је крив?

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 23. 10. 2018. at 17:18, Adelaida рече

Apsolutno se slazem!! :dobro:

To i jeste poenta. Da se iz ljubavi prema drugome i sebi, covek sam pokrene na promenu. Ali ne " nasilno " od strane drugog. 

Expand  

Zašto je nasilno pod navodnicima?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2018. at 17:01, Плаво Небо рече

Не би било добро да у брак ступам зато што очекујем да ми се будућа жена промени. Јер, а шта ако се не промени? Да се онда разведем? Погрешио бих ако бих и мислио да сам се оженио из љубави. То је за почетак заљубљеност која мора да буде таква да постепено кроз живот прераста у љубав. Брак треба да буде испуњен пожртвованошћу и једног и другог. Тако да, ''ко је крив'', па криви су обоје, а ко мање, а ко више, то када дође до развода више није ни битно. Знам само да би ми се у том случају срушио цео свет.

Expand  

Pa naravno da ne bi bilo dobro da se u brak stupi sa predumisljajem da ce se drugi promeniti. Drugi je takav kakav jeste, svaka jedinka odlucuje moze li ili ne da izadje na kraj sa tim. Mada moraju da postoje jasne granice, tipa sta je neciji karakter, ono sto je urodjeno i sto se , ponavljam tesko ili nikako ne menja, samo koriguje, a sta su lose navike, umisljeni i nauceni obrasci ponasanja, koji se trebaju promeniti, pre svega zarad dobra samog drugog, a onda i sopstvenog. 

Ako je neka zena po prirodi histericna, nesigurna i uvredljiva...tu se moze samo razgovarati i polako korigovati, do granice dokle ima potencijala. Ali ako je naucena da histerise, zvoca, vredja se i duri...to se moze potpuno iskoreniti samo i jedino ako i ona sama uvidja da je takvo ponasanje nepotrebno...u suprotnom...nema leba od toga. 

A i sta ces u braku sa nekim kada su ti od pocetka neprihvatljiva ponasanja koja drugi projavljuje...ne_shvata

• Свиђа ми се 1

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2018. at 10:43, Milica Bajic рече

Поздрав Јелице, добро дошла.

Књига је предивна, ако мислимо на исту, писао је свештеник Илија Шугајев.

Expand  

@jelica-djuric Нисам читао књигу али сам пре доста година одгледао на јутјубу његов интервју са тим насловом ''Једном за цео живот'' и овај део ми је и дан данас остао најупечатљивији:

''Кухиња. Седимо моја попадија и ја за столом једно преко пута другог. Кашике и виљушке нам стоје на суседном столу. Да бих узео кашику треба да устанем, начиним пет корака и вратим се на место. Да би моја супруга узела кашику треба да устане, да учини један корак и да се врати. Мени је потребна кафена кашичица. Наравно, нећу сам да је узмем. Нипошто! Ја треба да начиним десет корака, а супруга само два. Молим је да ми да кашичицу. Она устаје и иде по кашичицу. И тек тада схватам да је попадија већ у последњем месецу трудноће, да се уморила у току целог дана с двоје друге деце, да је ова трудноћа уопште била тешка и да јој је било тешко чак и да устане од стола, а ја, здрав и безбрижан, чекам да ми донесе кашичицу. Наравно, разумом сам схватио да сам поступио рђаво и више то нећу радити, али да сам достигао савршенство у љубави, ја бих просто стално осећао њену бол, не бих просто знао својом главом него бих је осећао својим телом и не би ми чак ни пало на памет да је замолим за нешто''.

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2018. at 17:32, Adelaida рече

Pa naravno da ne bi bilo dobro da se u brak stupi sa predumisljajem da ce se drugi promeniti. Drugi je takav kakav jeste, svaka jedinka odlucuje moze li ili ne da izadje na kraj sa tim. Mada moraju da postoje jasne granice, tipa sta je neciji karakter, ono sto je urodjeno i sto se , ponavljam tesko ili nikako ne menja, samo koriguje, a sta su lose navike, umisljeni i nauceni obrasci ponasanja, koji se trebaju promeniti, pre svega zarad dobra samog drugog, a onda i sopstvenog. 

Ako je neka zena po prirodi histericna, nesigurna i uvredljiva...tu se moze samo razgovarati i polako korigovati, do granice dokle ima potencijala. Ali ako je naucena da histerise, zvoca, vredja se i duri...to se moze potpuno iskoreniti samo i jedino ako i ona sama uvidja da je takvo ponasanje nepotrebno...u suprotnom...nema leba od toga. 

A i sta ces u braku sa nekim kada su ti od pocetka neprihvatljiva ponasanja koja drugi projavljuje...ne_shvata

Expand  

Наравно, зато и кажем да се најпре треба рационално заљубити :)))

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2018. at 17:38, Плаво Небо рече

Expand  

Е сад си готов кад те ухвате за то - рационално :)

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2018. at 17:39, Milica Bajic рече

Expand  

Шта ћу кад сам ирационалан :)))

Подели на овим сајтовима

Expand  

Sponzoruše se ,,racionalno zaljubljuju,, ...:POPOcorn1: 

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

@Кратос 

Олади, да стварно не буде биоскоп.:POPOcorn1:

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Expand  

" Budite dakle mudri kao zmije a bezazleni kao golubovi " 

On 23. 10. 2018. at 17:39, Milica Bajic рече

Expand  

:smeh1:

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2018. at 17:48, Adelaida рече

" Budite dakle mudri kao zmije a bezazleni kao golubovi " 

Expand  

Нема ништа, између осталог, и Путинова школа :dobro: Види се.

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2018. at 17:45, Драгана Милошевић рече

@Кратос 

Олади, да стварно не буде биоскоп.:POPOcorn1:

Expand  

ZAŠTO SI MI UKLONILA ODGOVOR?

Подели на овим сајтовима

Expand  

Od tog nema nista. Tj. tako nesto u stvarnosti ne postoji.

U stvari, ranjivost je u samoj biti ljubavi, ili kako to lepo rece nas dr. Darko Djogo - "ranjivost, put kojim je isao Hristos"...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 23. 10. 2018. at 17:57, Плаво Небо рече

Ком опанци, ком обојци ;)

Expand  

Када позиваш на јунаштво де молим те објасни ми шта има ново у супер маркету?Мислиш да сам заборавио :cheesy3:

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...