Veliki Marko Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 пре 18 часа, obi-wan рече Dakle - ko je kriv? Zasto? Sta podrazumevate kad kazete da muz treba da se menja, a sta za zenu? Koji su uzroci po vama "crta bez povratka"? Мог друга (кума садашњег) из детињства је "отац" оставио након рођења наводно није могао да изађе на крај са њеном мајком и са њом. Да је хтео да се промени могао је ако ништа друго макар због детета. Што се тиче његове мајке она га је одрасла и борила се за њега,тај човек се одселио негде и можда је свега неколико пута питао за њега. obi-wan and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 1 Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 пре 9 минута, Adelaida рече prepotentno mislim da ce se bas taj zbog mene promeniti Ali pazi ovo - prihvatiti nekog kakav jeste je stvar ljubavi, naravno; ali promeniti se radi Drugog isto je stvar ljubavi. Slazes li se s tim? Jer tome nas i Crkva uci - covek se menja i izlazi iz sopstvene sebicnosti (samoljublja, egoizma) radi toga sto voli Nebo i ljude oko sebe, a u braku narocito radi one Druge, kojoj bi "i zvezde skinuo s neba, i put napravio do Meseca..." Рапсоди, Flojd and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 пре 1 минут, Mali Marko рече Мог друга (кума садашњег) из детињства је "отац" оставио након рођења наводно није могао да изађе на крај са њеном мајком и са њом. Да је хтео да се промени могао је ако ништа друго макар због детета. Што се тиче његове мајке она га је одрасла и борила се за њега,тај човек се одселио негде и можда је свега неколико пута питао за њега. To je to - "ja necu da se menjam, sta mi fali ovakvom?" je u braku izraz sebicnosti i samoljublja. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 пре 2 минута, obi-wan рече kojoj bi "i zvezde skinuo s neba, i put napravio do Meseca..." Лако је теби, јер си џедај....и путеви твоји воде ка звезданим стазама... obi-wan and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 пре 4 минута, obi-wan рече a u braku narocito radi one Druge, kojoj bi "i zvezde skinuo s neba, i put napravio do Meseca..." Мајсторе obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 пре 7 минута, Mali Marko рече Мајсторе Kad su one nama pevale pesme? Nikad! Veliki Marko је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 пре 3 минута, obi-wan рече Kad su one nama pevale pesme? Nikad! У праву си, чак ни на филмовима нисам гледао, него када би дрмнуле неко пивцце више можда би дошле под веранду Milica Bajic and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 пре 8 часа, Natasa. рече Zvocanje je problem u braku, ali NIKAD ne dolazi odjednom. Uvek je žena to rekla pre normalnim tonom i spremnošću na dogovor. Zvocanje je odraz frustracije i nemoći, a to nije tek tako, odjednom jednog dana rešila ona da zvoca. Nezadovoljstvo ključa duugoo. Ovde sam `teo da pitam - da li je bas uvek tako? Tj. da li je moguce da nezadovoljstvo zene necim-tamo bude bas uvek opravdano? Da nije mozda prezahtevna? Da nije cepidlaka i sitnicar? Isteruje li mozda suvise samo svoju volju u zajednici koja bas trazi suprotno od toga? Moram da kazem da sam ja stek`o drukciju sliku o tome za ovo nesto malo mog bracnog iskustva - naime, da zvocanje pre svega dolazi od jedne prilicno duboke unutarnje krize i neresenih konflikata sa samom sobom; i upravo tu ima bas dosta mesta da se i zena promeni na bolje u braku. Натан, Flojd, -Владимир- and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 Не би било добро да у брак ступам зато што очекујем да ми се будућа жена промени. Јер, а шта ако се не промени? Да се онда разведем? Погрешио бих ако бих и мислио да сам се оженио из љубави. То је за почетак заљубљеност која мора да буде таква да постепено кроз живот прераста у љубав. Брак треба да буде испуњен пожртвованошћу и једног и другог. Тако да, ''ко је крив'', па криви су обоје, а ко мање, а ко више, то када дође до развода више није ни битно. Знам само да би ми се у том случају срушио цео свет. obi-wan, Sanja Т., Flojd and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 пре 2 минута, obi-wan рече da zvocanje pre svega dolazi od jedne prilicno duboke unutarnje krize i neresenih konflikata sa samom sobom; И од лоше навике, а највише од својевољности, а опет својевољност вуче корене од гордости (ја ипак знам најбоље, и моја су решења најбоља ) ( хоћу да буде воља моја, како ја кажем )....знам по себи.... obi-wan and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 пре 1 минут, Плаво Небо рече Не би било добро да у брак ступам зато што очекујем да ми се будућа жена промени. Јер, а шта ако се не промени? Да се онда разведем? Погрешио бих ако бих и мислио да сам се оженио из љубави. То је за почетак заљубљеност која мора да буде таква да постепено кроз живот прераста у љубав. Брак треба да буде испуњен пожртвованошћу и једног и другог. Тако да, ''ко је крив'', па криви су обоје, а ко мање, а ко више, то када дође до развода више није ни битно. Знам само да би ми се у том случају срушио цео свет. Bakero, ti si ziv? Nije te bilo 1000 godina. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 Управо сада, Liga Džentlmena рече Bakero, ti si ziv? Nije tr bilo 1000 godina. Ту сам брале, жив сам Flojd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 пре 7 минута, Рапсоди рече И од лоше навике, а највише од својевољности, а опет својевољност вуче корене од гордости (ја ипак знам најбоље, и моја су решења најбоља ) ( хоћу да буде воља моја, како ја кажем )....знам по себи.... Pa to je sve to isto; uglavnom, na tom terenu je ogroman prostor da se i zena menja u tom braku. Za pocetak tako sto ce npr. da prisili sebe da bar pricom ne podbada nikog, narocito ne stalno. I to zvocanje, iako na izgled sitno, vremenom ume da naraste do pravog i potpunog kosmara (kao gomila peska, koji je sav od vrlo sitnih zrnaca), tj. da postane pravo psihicko nasilje nad muzem. Muz, naravno, ne sme da tuce zenu, i ako ne nadje neki drugi nacin da sa tim izadje na kraj uopste nije iskljuceno da posle duzeg vremena prosto odlepi od toga. -Владимир-, Flojd, Milica Bajic and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 пре 3 минута, Рапсоди рече (ја ипак знам најбоље, и моја су решења најбоља ) ( хоћу да буде воља моја, како ја кажем ). e, a jel ti se dešava, da ono kao pustiš, da ne ispadne da si samovoljna ili ne daj Bože gorda... (i najslađa od svih rečenica "jesam li ti rekla") Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 пре 38 минута, obi-wan рече Ali pazi ovo - prihvatiti nekog kakav jeste je stvar ljubavi, naravno; ali promeniti se radi Drugog isto je stvar ljubavi. Slazes li se s tim? Jer tome nas i Crkva uci - covek se menja i izlazi iz sopstvene sebicnosti (samoljublja, egoizma) radi toga sto voli Nebo i ljude oko sebe, a u braku narocito radi one Druge, kojoj bi "i zvezde skinuo s neba, i put napravio do Meseca..." Apsolutno se slazem!! To i jeste poenta. Da se iz ljubavi prema drugome i sebi, covek sam pokrene na promenu. Ali ne " nasilno " od strane drugog. Flojd, obi-wan, Рапсоди and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука