Jump to content

Крстовдан – заветна слава Вождовчана

Оцени ову тему


Препоручена порука

Његово Преосвештество Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију у храму Светих цара Константина и царице Јелене поводом Крстовдана, заветне славе Вождовца и славе црквеног хора.

Богослужбено прослављање празника Воздвижења Часног и Животворног Крста Господњег почело је у навечерје празника празничним бденијем. По древном богослужбеном поретку, за време појања великог „Свјатиј Боже…ˮ, свечано је на средину храма изнет Часни Крст са честицом Крста Господњег на поклоњење вернима. После бденија савршена је света тајна освећење јелеја којим су, после молитви, свештеници помазивали верни народ на исцељење душе и тела.
 
Преосвећеном Епископу г. Стефану на Литургији су саслуживали протопрезвитер Ђорђе Поповић и презвитер Јован Петровић, пароси вождовачки, као и ђакони Верољуб Сандо и Александар Савић. Службу је пратило појање хора при Вождовачком храму под управом мр. Бранка Тадића, професора Богословије Светог Саве. 
 
Епископ Стефан је у своме обраћању верном народу истакао значај и симболику Крста као моћног оружја за спасења хришћана.
 

View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...