Jump to content

Крстовдан у новосадском Саборном храму

Оцени ову тему


Препоручена порука

На празник Воздвижења Часног и Животворног Крста, 14/27. септембра 2018. године, у присуству Његовог Преосвештенства Епископа новосадског и бачког господина Иринеја, протопрезвитер-ставрофор Миливој Мијатов, архијерејски намесник новосадски први, служио је свету Литургију у новосадском Саборном храму, уз саслужење братства храма. 
 
DSCN7704.JPG
 
У свом пастирском слову, после прочитаног јеванђелског одељка, прота Миливој је говорио о историји данашњег празника и о његовом значају за спасење свих нас. На крају беседе, прота Миливој је у име присутног верног народа, верног народа Епархије бачке, братства храма и свештенства Епархије бачке, честитао Епископу Иринеју значајан јубилеј у његовој служби, педесет година од рукоположења у чин јеромонаха, желећи му да у здрављу душе и тела још дуго година служи Господу и Цркви. После отпуста свете Литургије, владика Иринеј је честитао празник свима присутнима, призивајући благослов Божји, Животворну силу Часног Крста Господњег и Спасоносну благодат његову на све људе овога света, уједно молећи све нас да се молимо Богу да још, колико му је од Њега дато, послужи на њиви Господњој.
 
DSCN7702.JPG

DSCN7706.JPG

DSCN7708.JPG

 

View full Странице

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...