Jump to content

Sve sto se hteli da znate o Rimokatolicizmu, papstvu itd. (slobodna tema za raspravljanje do mile volje za Zayrona, Isusovo magare i ostale)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 26 минута, Ведран* рече

И ми имамо централизовану управу.

Зове се Исус Христос, глава Цркве, небо-земне. 

Prestani molim te lupat besmisle, naravno da se to podrazumijeva kao što se podrazumijeva sve ono što sam ti piisao o uslovima za izboru biskupa, govorim o Crkvi kao ORGANIZACIJI jer Crkva osim što ima tu Božiju dimenziju, ima takodjer i ovu ljudsku. Ne pravi se blentav, vi umjesto da izabarete patrijarha SPC Irineja ste dakle izabrali ravno Duha Svetoga, Isusa Hrista ili Svetu Trojicu da vam vodi SPC. Dakle vaš poglavar se ne zove Irinej Gavrilović alias patrijarh SPC nego kad vam dodje mitropolita Ilarion Volokolamski vi mu reknete da sjedne na sećiju tamo u sobu za goste i da pričeka, Duh Sveti će mu se odmah  lično posvetiti i obaviti razgovor s njim o ukrajinskoj krizi i carigradskim tomosima a kad Patrijarh carigradski bude na onom pomenu na Zejtinliku tamo će umjesto Irineja Gavrilovića sasluživati s njim Isus Hristos lično a g. Irinej Gavrilović će se odmarati i relaxovati u nekom manastiru na Fruškoj Gori! A koliko je centralizovana ta uprava, na svakih 500 km imate drugu patrijaršiju.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 557
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ето видиш колико си небулозан.

Сад сам потврђујеш, без да ти ја било шта појашњавам, да имамо оно што си суштински тврдио да немамо (апропо левка).

Имамо првог.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ведран* рече

Ето видиш колико си небулозан.

Сад сам потврђујеш, без да ти ја било шта појашњавам, да имамо оно што си суштински тврдио да немамо (апропо левка).

Имамо првог.

To je dobro da imate Prvog, samo kad to shvate i vaši patrijarsi da imate Prvog a ne budu ga glumili svaki za sebe biće sve ponovo ok. :D 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Zayron рече

Crkva osim što ima tu Božiju dimenziju, ima takodjer i ovu ljudsku. 

Има. А твој проблем је што би Христа хтео да закључаш на небо у Божанску димензију, а на земљи да буде по папином. 

Јер теби и истомишљицима није довољно добро да је Христос и у земаљској Цркви реално присутан, да је међу грешницима и блудницама. Какав је то Христос, питате се. Какав је то Христос и каква је то Црква код Православних када вино сипа на све стране, а не кроз левак? А Он ипак руча у дому нашем. И тај Христос је теби лудост и саблазан, а онима пак позванима спасење, сила Божија и премудрост Божија. 

Јер за тебе не може бити Христа тамо где нема организације. Што говори да ти је Бог организација, а не Христос. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Zayron рече

To je dobro da imate Prvog, samo kad to shvate i vaši patrijarsi da imate Prvog a ne budu ga glumili svaki za sebe biće sve ponovo ok. :D 

И наши патријарси се слажу око првога. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ведран* рече

Јер за тебе не може бити Христа тамо где нема организације. Што говори да ти је Бог организација, а не Христос. 

Да си којим случајем живео у Христово време ти би рекао какав је то Бог кад ено умре на крсту. Бог којег ја чекам је цар који ће успоставити царство.  

Ти би био фаца међу главешинама из Синедриона. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zayron рече

Pa ako se slažu otkud onda sav taj čurbes s Ukrajinom?

Зато што је први помислио да је једини. 

Знаш, код нас нису непогрешиви. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zayron рече

Pa ako se slažu otkud onda sav taj čurbes s Ukrajinom?

Ја сам сигуран да се то код вас не би десило. Слажемо се око тога детаља. 

А ево некидан вам је папа легализовао црквену структуру у Кини постављену од комунистичке партије. А они мученици што су били верни папи и живели у Кини у илегали се осећају изданима. 

Али немате проблема, јер папи нема ко да каже било шта. Папа зна најбоље. Папа зна да они које постави кинески централни комитет комунистичке партије јесу најбољи избор за цркву. 

Тако би да имамо папу, легализовао и Филарета, рекао Онуфрију да се покрије ушима, верујућима да пољубе црвену ципелу и сви би живели срећно ever after.... Осим оних који не би то урадили, а њих традиционално решите огњем и мачем. И све је опет супер на земљи. 

• Волим 1

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Ведран* рече

Зато што је први помислио да је једини. 

Знаш, код нас нису непогрешиви. 

No, kod nas je to riješeno tako da si samo jedan može i smije pomisliti da je jedini i prvi i dok ne ode Bogu na istinu a ostali ako im se šta na njemu ne svidja, kao uostalom mnogima na papi Franji, imaju da vrte palčevima, pjevaju borbene i čekaju do sljedećeg bijelog dima i sljedećih konklava. Ili barem abdikacije koju je sad papa Benedikt XVI legalizovao. I tu je bila "rupa" u zakonu, ahahahaha. Papa a ne može da ode u "pemziju" jer mu to brani kanonsko pravo koje nasreću upravo samo on može promjeniti pa si napravi vratanca do mirovine i sebi i svim ostalim poslije sebe. Stvarno ko danas može to izdržati nadosmrti, mlad čovjek, menadžer i workoholik bi se poslije sedmice dana takvog tempa kakav imaju takvi kao papa i vaši patrijarsi izvrnuo na ledja i bio za banjskih lječilišta, antistresovih terapija i masažnih tretmana. Ja bih otpao za sedmicu, najviše dvije, ni mjesec dana ne bi izdržao to što oni rade godinama. Ne volim putavonja, ide mi na nerve upoznavat se gomilom novih ljudi svaki dan, stalno hoće neko nešto od tebe, da se izjasniš o ovom ili onom, mislim da bi se brzo scvokno tako. :0426_feel: 

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Ivan Marković рече

Стално. То је циљ. Али је обавезно сваконедељно (или што је могуће чешће) причешћивање. При томе је неопходно сасвим искључити машту и било какве визуализације. То је нужан услов+причешће. Без причешћа и светотајинског живота то би било масалијанство, без искључења фантазије римокатоличка мистика, грубо говорећи.

Smijete li reći Gospodu da Ga volite..svojim riječima,uključujući maštu da vas Isus grli u tom trenutku kao svoje dijete??

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Isusovo magare рече

Smijete li reći Gospodu da Ga volite..svojim riječima,uključujući maštu da vas Isus grli u tom trenutku kao svoje dijete??

Naravno da smeš, smeš mu reći svaku svoju želju i pomisao, smeš apsolutno sve pa tako pasti Mu i na grudi na poslednjoj večeri ili Ga izdati kao juda.

Maštanja i slike nisu preporučljive pri molitvi, jer kad se molimo Bog najbolje zna šta je dobro za nas, te se imamo postavljati prema Njemu sa čekanjem i strpljenjem a ne sa molitvenim željama koje se nama učine kao idealno rešenje za nas.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Isusovo magare рече

Шта има да машташ. Узми Крст или икону и пољуби их и загрли свом снагом. И реци Господу шта ти је на срцу. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ведран* рече

Шта има да машташ. Узми Крст или икону и пољуби их и загрли свом снагом. И реци Господу шта ти је на срцу. 

Nisam te pitala šta ima ja da maštam..nego smijete li vi..ok sad vidim da ne smijete.

Premda ne razumijem zašto ne bi smjeli maštati ako nam je Bog darovao taj dar..maštu..kako bi onda umjetnici slikali ikone bez mašte..ne_shvata

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Isusovo magare рече

Nisam te pitala šta ima ja da maštam..nego smijete li vi..ok sad vidim da ne smijete.

Premda ne razumijem zašto ne bi smjeli maštati ako nam je Bog darovao taj dar..maštu..kako bi onda umjetnici slikali ikone bez mašte..ne_shvata

Наравно да смемо, нарочито не ако се Богу обраћаш који  свакако зна све тајне твог срца, а није препоручљиво зато што машта замагљује

вид и у обраћању Господу је тотално непотребна, у осталом, зашто би маштали када живог Бога имаш увек и свуда са собом.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...