Jump to content

Sve sto se hteli da znate o Rimokatolicizmu, papstvu itd. (slobodna tema za raspravljanje do mile volje za Zayrona, Isusovo magare i ostale)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Ivan Marković рече

Јел тако? Тако је! Е кад је тако, даље шапе од Украјине и мирна Евроазија

Autokefaliju na Ukrajini traže ko? Ukrajinski grkokatolici ili ukrajinski pravoslavci?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 557
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 6 минута, Bernard рече

Većina Rusa isto tako misli da se je ovaj njihov car ponašao i donosio odluke kao da je bio nepismen. Zato mu i nisu podigli spomenik, niti misle da ga dižu, osim ako na predsedničkim izborima u Rusiji ne pobedi neki Srbin. A vi pošto ste veći Rusi od njih ste ga već podigli i to u centru Beograda.

https://www.google.si/maps/place/Monument+to+Emperor+Nicholas+II/@44.8100256,20.4622266,3a,75y,359.58h,89.58t/data=!3m8!1e1!3m6!1sAF1QipPzr8UVCMTEDSuIk8PWB01c3teCkSh9OMFoqhi_!2e10!3e11!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipPzr8UVCMTEDSuIk8PWB01c3teCkSh9OMFoqhi_%3Dw203-h100-k-no-pi-0-ya29.054358-ro-0-fo100!7i7200!8i3600!4m5!3m4!1s0x475a7aaf24641c37:0xea8785aa673a5dd!8m2!3d44.8099391!4d20.4621161

Ovo poredjenje stvarno nema ni najblaze veze sa temom...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Вилер Текс рече

Од кад је молитва машта? У нашим молитвама се баш и каже да нас Бог избави од сањарења. Лични живот се не одваја од Бога, само што је лични живот здравог човека далеко од маште. Живот је реалност а реалност је Христос.

Nisi odgovorio na pitanje..

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Isusovo magare рече

Dokaži mi tu glupost koju si napisao!!!confused1

Ne pada mi na pamet... bolje da uzmem da spavam u sred dana, nego da trosim vreme na uzaludan trud...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Isusovo magare рече

Snežana a tko je ovo napisao pošto negiraš da si to napisala???

прво научи основно, као и разлику између созерцања, маштарења и фантазирања па можемо да причамо, овако само баљезгаш.

узгред, поставила сам неке корисне текстове, а и људи овде су лепо објаснили, прочитај, наравно ако имаш намеру да нешто и научиш а не само да блејачиш по форуму.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Bernard рече

Većina Rusa isto tako misli da se je ovaj njihov car ponašao i donosio odluke kao da je bio nepismen. Zato mu i nisu podigli spomenik, niti misle da ga dižu, osim ako na predsedničkim izborima u Rusiji ne pobedi neki Srbin. A vi pošto ste veći Rusi od njih ste ga već podigli i to u centru Beograda.

https://www.google.si/maps/place/Monument+to+Emperor+Nicholas+II/@44.8100256,20.4622266,3a,75y,359.58h,89.58t/data=!3m8!1e1!3m6!1sAF1QipPzr8UVCMTEDSuIk8PWB01c3teCkSh9OMFoqhi_!2e10!3e11!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipPzr8UVCMTEDSuIk8PWB01c3teCkSh9OMFoqhi_%3Dw203-h100-k-no-pi-0-ya29.054358-ro-0-fo100!7i7200!8i3600!4m5!3m4!1s0x475a7aaf24641c37:0xea8785aa673a5dd!8m2!3d44.8099391!4d20.4621161

Осим што се радио о светитељу ради се и о човеку који је 1915 буквално спасао српску војску и народ од нестајања тако што је запретио Французима да уколико н епошаљу бродове по Србе у Албанским лукама да ће склопити сепаратни мир са Немцима. 

И више него довољно за споменик.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Васијан рече

Одлично и просто објашњено. Као код Старца Порфирија.

Čovjek je izvrnuo moje riječi..nije odgovorio na pitanje i vama je to super objašnjenjo..confused1

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, obi-wan рече

Ne znam brate o cemu pricas tacno, skroz si konfuzan. Filiokve je jeres, da - jeres je sasvim dovoljna da data zajednica nije Crkva.

Institucija papstva je takodje jeres, eklisioloska, i takodje sama sobom dovoljna da data zajednica nije Crkva.

10 vekova unazad - a ovo svi zaobilaze, iako je najvaznije - mi sa RMK nemamo zajednicku Casu. Zasto? Zato jer se od onda niko tamo nije zvanicno odrekao bilo koje od zabluda, i samim tim nemamo nikakvu osnovu za jedinstvo sa njima. To su pomesne PC jasno prepoznale, i samim tim cinom (nemanja zajednicke Case) priznale i izrecenu anatemu.

I last but not least - Crkva NIKAD ne moze da se pocepa, Ona je jedna i nedeljiva. Moze neko da otpadne od Crkve, ali time ne ugrozava Crkvu, nego samo sebe. Dok se taj isti ponovo ne vrati u okrilje Crkve (odbacujuci jeresi i ostale prepreke) nema govora ni o kakvom zajednicarenju i zajednici RMK i PC.

Anatema je bačena samo na papu i na carigradskog patrijarha. Ne na Crkvu, ne na narod. Anatemu ondašnjeg pape potvrdili su ostale tri drevne patrijaršije (Jerusalim, Antiohija, Aleksandrija), ali na njih odnosno ondašnje patrijarhe nije bačena anatema sa rimokatoličke strane. Isto tako anatema nije bačena na jednog srpskog patrijarha niti je jedan srpski patrijarh ili sabor, sinod, bacio anatemu na papu itd.

A ja nisam sektaš da mi je potrebno da se krijem u pećinu dok je izvan moje pećine sve antihrist i Vavilon ako razumeš, a ovo na radost ateista koji bi rekli: Učaurio se, od svega se odvojio, sebe usmrtio, jer nema Boga.

Dražiji mi je Sergije Moskovski, i Aleksije, Pimen i drugi nego li katakombna Crkva, jer prvi su barem javno ispovedali veru, dok su se drugi krili i još uvek se kriju kao u onom Kustinom "Underground".

Imamo apostolsko nasledstvo ili prejemstvo, i ono se sa pravoslavne strane jednako priznaje Rimokatolicima, Starokatolicima, Monofizitima i Anglikancima. Šta se tiče mene, to je Crkva. Ostalo je formalizam.

Odvajanje nije dobro. To je prvi korak u jeres i sektu. Jedinstvo Crkve mora da nam bude važno jednako kao i pravo učenje - ne valja jedinstvo na račun pravog učenja ni pravo učenje na račun jedinstva Crkve.

Cela frka ovde je nastala verovatno zbog onih "stigmata" Franje Asiškog ili onog padre Pija. Verujte, ne verujte - ja lično ne znam i nemam mišljenje o tome a molim Boga da je od njega, ne zbog mene nego zbog njih. Ali gledajte ljude. Gledajte narod.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, obi-wan рече

Ne znam brate o cemu pricas tacno, skroz si konfuzan. Filiokve je jeres, da - jeres je sasvim dovoljna da data zajednica nije Crkva.

Institucija papstva je takodje jeres, eklisioloska, i takodje sama sobom dovoljna da data zajednica nije Crkva.

10 vekova unazad - a ovo svi zaobilaze, iako je najvaznije - mi sa RMK nemamo zajednicku Casu. Zasto? Zato jer se od onda niko tamo nije zvanicno odrekao bilo koje od zabluda, i samim tim nemamo nikakvu osnovu za jedinstvo sa njima. To su pomesne PC jasno prepoznale, i samim tim cinom (nemanja zajednicke Case) priznale i izrecenu anatemu.

I last but not least - Crkva NIKAD ne moze da se pocepa, Ona je jedna i nedeljiva. Moze neko da otpadne od Crkve, ali time ne ugrozava Crkvu, nego samo sebe. Dok se taj isti ponovo ne vrati u okrilje Crkve (odbacujuci jeresi i ostale prepreke) nema govora ni o kakvom zajednicarenju i zajednici RMK i PC.

Ta jeres je bila barem dvijesto godina prije raskola i nikom nije smetalo.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Isusovo magare рече

Čovjek je izvrnuo moje riječi..nije odgovorio na pitanje i vama je to super objašnjenjo..confused1

Ајде питај поново, можда стварно нисам разумео.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Isusovo magare рече

Он је написао суштинску ствар. Како год окренемо, написао је Истину, на један врло једноставан начин. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Васијан рече

Он је написао суштинску ствар. Како год окренемо, написао је Истину, на један врло једноставан начин. 

Koliko znam ti si katolicima priznao crkvu jer sabor nije proglasio latine jereticima.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Снежана рече

прво научи основно, као и разлику између созерцања, маштарења и фантазирања па можемо да причамо, овако само баљезгаш.

узгред, поставила сам неке корисне текстове, а и људи овде су лепо објаснили, прочитај, наравно ако имаш намеру да нешто и научиш а не само да блејачиш по форуму.

Ti imaš nekakav problem ili si stvarno bezobrazna pa ne želiš priznati da si nešto napisala???

Od tebe se ništa ne može naučiti jer si previše umišljena i arogantna osoba..Više mi se molim te ne obraćaj dok ne poradiš na kulturi komunikacije..

I samo još jedna stvar,na ovoj si temi ne iz razloga što te nešto stvarno zanima i da imaš želju nešto saznati o rimokatolicima nego jednostavno da pokazuješ mržnju i neprijateljstvo prema drugima i drugačijima.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...