Jump to content

Атеисти питају вернике

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

мислим да сам ти кристално појаснио, ал да ти желиш да чујеш сасвим други одговор па ћеш ићи и у провокацију не би ли га добио.

Daleko je to od kristala... ponovicu... napisano je "svako ko je krsten je pravoslavni hriscanin"

Odgovori mi da li je ova recenica tacna ili ne... nemoj da filozofiras djindjicevskim metaforama...

A ako bas moram da izvlacim poentu iz tvog okolisanja, jasno je onda da je clan koji je to napisao zapravo lupnuo ko "mache od tavan"...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

мислим да сам ти кристално појаснио, ал да ти желиш да чујеш сасвим други одговор па ћеш ићи и у провокацију не би ли га добио.

Daleko je to od kristala... ponovicu... napisano je "svako ko je krsten je pravoslavni hriscanin"

Odgovori mi da li je ova recenica tacna ili ne... nemoj da filozofiras djindjicevskim metaforama...

A ako bas moram da izvlacim poentu iz tvog okolisanja, jasno je onda da je clan koji je to napisao zapravo lupnuo ko "mache od tavan"...

тачан одговор је да не постоји верометар, према томе и јесте и није.

дакле, опет: крштење је само улазница у клуб, не значи и да ћеш да постанеш диџеј.

цела поента уопште није бити православац већ постати светитељ.

Подели на овим сајтовима

Pitam se da li je moguce spasenje recimo sina,a majka da se ne spasi...ili recimo muz se spasi ,a zena ne...

Da li je to onda potpuno,pravo spasenje bez onih koje volis?

To mi nije jasno.Recimo ja bih bila tuzna da se moj muz ne spasi...ili recimo majka...

Tom logikom ce svi biti spaseni, jer se takva progresija ljudi koje volis i ljudi koji vole ljudi koji volis siri eksponencijalno ... osim naravno na one ljude koje apsolutno niko ne voli 1414_feel

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Pitam se da li je moguce spasenje recimo sina,a majka da se ne spasi...ili recimo muz se spasi ,a zena ne...

Da li je to onda potpuno,pravo spasenje bez onih koje volis?

To mi nije jasno.Recimo ja bih bila tuzna da se moj muz ne spasi...ili recimo majka...

Tom logikom ce svi biti spaseni, jer se takva progresija ljudi koje volis i ljudi koji vole ljudi koji volis siri eksponencijalno ... osim naravno na one ljude koje apsolutno niko ne voli 0110_hahaha
сва срећа не спасавамо се бодовањем ...
Подели на овим сајтовима

A to sto ti zoves FILOZOFSKI TEIZAM je zapravo DEIZAM i pocni da se ponasas kao da je DEIZAM zato sto ovde nisi jedini koji je DEISTA.

deizam je pod-shkola filosofskog teizma, ili da istoristim moderan hrishcjanski izraz- denominacija te religije. podrazumeva misao nastalu u moderno doba koja propoveda aristotelovskog boga kao prvog pokretacha koji je delatno u potpunosti transcendentan, tj. nuchestvuje u zhivotu univerzuma posle trenutka stvaranja, i takodje obuhvata moralni liberalizam. a poshto ja neprihvatam oba ta (neformalna) uslova za pripadnost deizmu, nemogu se nazvati deistom. dakle, pripadam religiji koja se zove filosofski teizam, shkoli koja se zove "sekstijanstvo", koju je osnovao kvint sekstije u prvom veku pre hrista.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

A to sto ti zoves FILOZOFSKI TEIZAM je zapravo DEIZAM i pocni da se ponasas kao da je DEIZAM zato sto ovde nisi jedini koji je DEISTA.

deizam je pod-shkola filosofskog teizma, ili da istoristim moderan hrishcjanski izraz- denominacija te religije. podrazumeva misao nastalu u moderno doba koja propoveda aristotelovskog boga kao prvog pokretacha koji je delatno u potpunosti transcendentan, tj. nuchestvuje u zhivotu univerzuma posle trenutka stvaranja, i takodje obuhvata moralni liberalizam. a poshto ja neprihvatam oba ta (neformalna) uslova za pripadnost deizmu, nemogu se nazvati deistom. dakle, pripadam religiji koja se zove filosofski teizam, shkoli koja se zove "sekstijanstvo", koju je osnovao kvint sekstije u prvom veku pre hrista.

I kakvo je to opredeljenje tvoje, sta je to, religija ili na osnovu stava o primordijalnom pokretacu?

Moracemo da napravimo "Dijalog sa polu-paganima" za tebe izgleda.  0110_hahaha

Kakav bre moralni liberalizam, ciji? Sta?

Подели на овим сајтовима

тачан одговор је да не постоји верометар, према томе и јесте и није.

дакле, опет: крштење је само улазница у клуб, не значи и да ћеш да постанеш диџеј.

цела поента уопште није бити православац већ постати светитељ.

Koja je poenta onda krstenja beba starosti par meseci? Potpuno bi legitimno bilo da se krstis kao odrastao covek... kad vidis da si na putu da postanes svetitelj ti se ondfa lepo krstis i krenes putem koji si sebi zacrtao... al ajde te je druga tema nametanja dogmi nezrelim bicima koja nemaju nikakvo pravo glasa u svemu tome...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

I kakvo je to opredeljenje tvoje, sta je to, religija ili na osnovu stava o primordijalnom pokretacu?

brate, el s ti chist il shta? da treba da ti se ponavlja vecj koji put.

religija se zove filosofski teizam. ta religija ima svoje denominacije, jedna od tih denominacije je deizam, kom ne pripadam, jedna je i sekstijanizam, a toj shkoli ja pripadam. josh neke denominacije filosofskog teizma su npr. stoicizam, platonizam, mohizam, nyaya, itd.

Moracemo da napravimo "Dijalog sa polu-paganima" za tebe izgleda.

em ti komentar nije jasan, em nije duhovit.

moralni liberalizam je neshto shto se podrazumeva u deizmu. nijedan od deistichkih pisaca nije bio moralno konzervativan- najblizhi tome je bio Volni, jer napisao chitavu knjigu o etici, ali i oni koji su njegovi poshtovaoci su liberali po pitanju mnogih, ne bash tako malih, tema.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

moralni liberalizam je neshto shto se podrazumeva u deizmu. nijedan od deistichkih pisaca nije bio moralno konzervativan- najblizhi tome je bio Volni, jer napisao chitavu knjigu o etici, ali i oni koji su njegovi poshtovaoci su liberali po pitanju mnogih, ne bash tako malih, tema.

Moralni liberalizam... Pa dobro. Imas i vernika koji su moralno liberalni.

Hteo sam samo da te zamolim da ne pises SH, ZH, CH itd.

Ako ne pises cirilicom nego latinicom i pritom je u pitanju SISANA latinica, onda pisi kao i ja, nece biti nishta manje jasno ako ne pishesh tako.

Hvala unapred!

Подели на овим сајтовима

Moralni liberalizam... Pa dobro. Imas i vernika koji su moralno liberalni.

pa ima kakvih ocjesh ljudi. ako ako im religija trazhi da budu konzervativni a oni su liberni, onda su oni nedosledni/ loshi vernici.

isto tako bih ja bio losh deista jer sam konzervatizam, a deizam trazhi liberalnost. pa zato nisam deista.

Prijatelj filozofski teista.

filoSofski teista.

Ako ne pises cirilicom nego latinicom i pritom je u pitanju SISANA latinica, onda pisi kao i ja, nece biti nishta manje jasno ako ne pishesh tako.

и онда тако добијемо сисану а не шишану латиницу tj. "shishanu latinicu", gde se svako slovo mozhe lepo prochitati. a i josh mi chini problem, jer odgovoram "brzim porukama" gde sam kucam quote i sliche kodove, shto nemogu na cjirilici...

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

Kaze se filozofski, zahvalio bih kada ne biste ispravljali to.

ja kazem filosofski, tako se i kaze na grckom. filos- prijatelj, sofija- mudrost. a grcki ima i rec "zofos" sto znaci "mrak", "tama", u vezi sa tamom hada i zagrobnog zivota, i u bibliji se koristi u vezi sa tamom pakla, tako da bi filoZofija bila "ljubav prema mraku pakla", ili "prijateljstvo sa tamom ada".

i ja sam pitao svog profesora istog tog predmeta i meni je rekao suprotno od tvoje profesorke. a mozes da pitas Solomon Cane-a o mom profu i njegovoj kompetentnosti za ovakve stvari, posto su predavali u istoj skoli.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

ja kazem filosofski, tako se i kaze na grckom. filos- prijatelj, sofija- mudrost. a grcki ima i rec "zofos" sto znaci "mrak", "tama", u vezi sa tamom hada i zagrobnog zivota, i u bibliji se koristi u vezi sa tamom pakla, tako da bi filozofija bila "ljubav prema mraku pakla", ili "prijateljstvo sa tamom ada".

Filozofski teista. Hm.

I kakve su ideje toga?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest о. Агапије

ja kazem filosofski, tako se i kaze na grckom. filos- prijatelj, sofija- mudrost. a grcki ima i rec "zofos" sto znaci "mrak", "tama", u vezi sa tamom hada i zagrobnog zivota, i u bibliji se koristi u vezi sa tamom pakla, tako da bi filozofija bila "ljubav prema mraku pakla", ili "prijateljstvo sa tamom ada".

Роги је у праву, и ми на теолошком смо користили термине : философија, философски и сл.

Ја сам ти роги поставио ово испод сличице !

Ево за тебе нешто :   :cheesy:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...