Jump to content

Атеисти питају вернике

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Pre bih rekao nesvesno ali lazete je malo pregruba rec za ovo

онда за мене то не важи ''несвесно'', пошто сам ја са смислом, жељом и дебелим упознавањем пре крштења ступио у веру ...

ево ја сад могу да доведем дечка који је оздравио у манастиру на Михољској Превлаци да ти посведочи, али теби би то било лагање ...

а и тај израз оздрављивање је дискутабилан, јер му је Бог испремештао кости буквално јер је био сав крив и у инвалидским колицима, а чуло се крцкање костију и дечко се усправио и ходао својим ногама ...

могу и још барем петоро сведока, родитеље, монаха, субђакона, доктора и све они који су га знали пре и после одласка тамо ...

али теби то није никакав доказ, јер ти ионако не верујеш у то, чак и кад би ти представио медицинске резултате ... и да је само један дечкић, или само један манастир у питању, него 2000 година чуда ...

мислим, јел може неко од вас атеиста да постави себе у бесмислену позу да шта год неко од вас напише, ми смо сви сведоци таквих и сличних чуда, малих и великих, Бога и свега што иде уз то?

мислим, јел схватате колико је бесмислено куцати после овога или тврдити да Бог не постоји или сводити то на шарене лаже и релативизовати?

или још горе, да пуцате на нешто што никад неће пасти?

безвезе ...

Подели на овим сајтовима

A da sigurnost nije malo i zbog nedokazivosti mnogih elemenata.

Размислиш ли мало боље  89898989898989 , доћи ћеш можда до закључка да је још мање доказа да Бога нема  0907_sport тј. таквих доказа уопште нема и ту тврдњу наука никада није доказала, нити може, макар су се свим силама трудили многи научници.  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Гости

онда за мене то не важи ''несвесно'', пошто сам ја са смислом, жељом и дебелим упознавањем пре крштења ступио у веру ...

Такође. И није само случај са нама двојицом него већини атеиста представља проблем да прихвате

да неко образован, зрео и ко врло добро зна шта хоће а шта неће свјесно уђе у православље

јер то онда просто руши њихове предрасуде о вјерницима као неком затуцаном полусвијету.

А што се тиче чуда као неког материјалног, конкретног пројављивања Божије благодати

атеисти ће радије да дословно вјерују у чудесни сплет околности, да вјерују у срећу,

у колективну хипнозу, аутосугестију, зрачење марса кад уђе у девету кућу....и шта све не,

све осим свједочанства љубави Божије према човјеку.

Мени је тих људи жао, поготово кад видим колику вјеру имају.

Подели на овим сајтовима

Такође. И није само случај са нама двојицом него већини атеиста представља проблем да прихвате

да неко образован, зрео и ко врло добро зна шта хоће а шта неће свјесно уђе у православље

јер то онда просто руши њихове предрасуде о вјерницима као неком затуцаном полусвијету.

А што се тиче чуда као неког материјалног, конкретног пројављивања Божије благодати

атеисти ће радије да дословно вјерују у чудесни сплет околности, да вјерују у срећу,

у колективну хипнозу, аутосугестију, зрачење марса кад уђе у девету кућу....и шта све не,

Vidis Evgenik, i ja imam utisak da ti gledas na ateiste kao na zatucani polusvet! Ti mene ne gledas prvo kao na coveka, kao sugradjanina, mozda komsiju... Ti na mene gledas kao na ateistu. To sam primetio u svakom tvom dijalogu samnom. No ne uzbudjuj se previse, ja sam bio spreman na to cim sam dosao na vas forum a i u takvom drustvu zivim od rodjenja. 

Подели на овим сајтовима

Vidis Evgenik, i ja imam utisak da ti gledas na ateiste kao na zatucani polusvet! Ti mene ne gledas prvo kao na coveka, kao sugradjanina, mozda komsiju... Ti na mene gledas kao na ateistu. To sam primetio u svakom tvom dijalogu samnom. No ne uzbudjuj se previse, ja sam bio spreman na to cim sam dosao na vas forum a i u takvom drustvu zivim od rodjenja. 

Toga na vasem forumu nema?

Подели на овим сајтовима

Ima aquilio, nisam rekao da nema.

Ja sam se bas neprijatno iznenadio kad sam prvi put otisao na vas sajt sa tim negativnim pristupom. Imam

dosta prijatelja ateista i svi su otvoreni prema bas svima. Ima kod vas bas ok clanova ali ima i jako negativno

nastrojenih koji samo gledaju kako ce da ponize vernike.

Подели на овим сајтовима

гиле, као на необразоване пре, не на ''затуцани полусвет'' ...

поглед на човек као равног је императив у вери, иако различит или необразован, како су то све категорије које нас могу спојити, а не раздвојити.

сем тога што смо евгеник и ја очигледно били атеисти пре уласка у веру, па према томе и можда боље разумемо ситуацију из које ти ''нас'' посматраш, да не упаднем у замку дискриминисања једних од других или обрнуто.

нажалост, не верујем да можеш поглед једног верника да сагледаш уколико будеш инсистирао да и останеш атеиста. не видим да ће ишта да те кошта да се више упутиш у религију и/или веру, а притом ћеш моћи да останеш оно што желиш, али и да промениш мишљење по слободи ...

Подели на овим сајтовима

гиле, као на необразоване пре, не на ''затуцани полусвет'' ...

поглед на човек као равног је императив у вери, иако различит или необразован, како су то све категорије које нас могу спојити, а не раздвојити.

сем тога што смо евгеник и ја очигледно били атеисти пре уласка у веру, па према томе и можда боље разумемо ситуацију из које ти ''нас'' посматраш, да не упаднем у замку дискриминисања једних од других или обрнуто.

нажалост, не верујем да можеш поглед једног верника да сагледаш уколико будеш инсистирао да и останеш атеиста. не видим да ће ишта да те кошта да се више упутиш у религију и/или веру, а притом ћеш моћи да останеш оно што желиш, али и да промениш мишљење по слободи ...

Ne mislis valjda da sam se ja rodio kao ateista stadaradim? Ja sam daleko vise bio vernik nego ateista. Sa diskriminaciom nemam problem kao sto rekoh. Sto se tice neobrazovanosti, tu mislim da nisi u pravu. Mnogi ateisti(pa i ja) nemaju misljenje da ste vi vernici neobrazovani 1314_womens. Cak sta vise znam da ste jako obrazovani. To se lako moze videti.To je svakako i stav velike vecine udruzenja ateista.

Подели на овим сајтовима

драго ми је да стижемо полако до заједничког поља одакле ћемо моћи да кренемо да нормално причамо о свему што и вас и нас занима  :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

ево ја сад могу да доведем дечка који је оздравио у манастиру на Михољској Превлаци да ти посведочи, али теби би то било лагање ...

а и тај израз оздрављивање је дискутабилан, јер му је Бог испремештао кости буквално јер је био сав крив и у инвалидским колицима, а чуло се крцкање костију и дечко се усправио и ходао својим ногама ...

могу и још барем петоро сведока, родитеље, монаха, субђакона, доктора и све они који су га знали пре и после одласка тамо ...

Иако сматрам себе Хришћанком (определила сам се да се увек, шта год да ми се деси, опредељујем за Христа, кад-тад), моја вера није стабилна. Умањује се, расте, нестаје па се врати.

Тако да сам сад шокирана овим Мединим примером, први пут чујем, иако је пример сличан Сајданском чуду, чуда никад доста .. и не примам их здраво за готово, мени је сваки пут као први пут.

Подели на овим сајтовима

You take the blue pill and the story ends. You wake in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill and you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes.

Remember -- all I am offering is the truth, nothing more.

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

али теби то није никакав доказ, јер ти ионако не верујеш у то, чак и кад би ти представио медицинске резултате ... и да је само један дечкић, или само један манастир у питању, него 2000 година чуда ...

мислим, јел може неко од вас атеиста да постави себе у бесмислену позу да шта год неко од вас напише, ми смо сви сведоци таквих и сличних чуда, малих и великих, Бога и свега што иде уз то?

мислим, јел схватате колико је бесмислено куцати после овога или тврдити да Бог не постоји или сводити то на шарене лаже и релативизовати?

или још горе, да пуцате на нешто што никад неће пасти?

безвезе ...

Пре неких годину дана на нашим online предавањима смо имали једну жену која је причала о исцељењу свога детета под Острогом. Мајка која то прича не може никога да остави равнодушним. Од њеног детета су сви дигли руке, дете се буквално распадало у рукама своје мајке. Она је отишла под Острог на наговор  пријатеља, претходно обишавши све врачаре. Но, ништа се није дешавало. Да скратим причу, на крају је рекла Богу "нека буде воља Твоја". Од тог дана почело је чудесно исцељење детета. Данас је њено дете здраво и живо.

Позваћу је и замолити да дође на TeamSpeak и да сама исприча. То је нешто што се никако не може описати речима. Можете веровати мајци, можете и да не верујете- ваше је. Свакако да ми не треба да верујемо у Бога због чуда које чини већ због нашег личносног односа са Њим. Тада се вера и знање поистовећују.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Vidis Evgenik, i ja imam utisak da ti gledas na ateiste kao na zatucani polusvet!

Ti mene ne gledas prvo kao na coveka, kao sugradjanina, mozda komsiju... Ti na mene gledas kao na ateistu.

To sam primetio u svakom tvom dijalogu samnom.

No ne uzbudjuj se previse, ja sam bio spreman na to cim sam dosao na vas forum

a i u takvom drustvu zivim od rodjenja. 

Гиле брате мој, знам на шта мислиш и ја сам крив што сам заборавио да поменем,

ти си се обратио мени револтиран да сам те прозвао као провокатора,

а ја мићо, уопште нисам мислио на тебе. Чак (не знам ни зашто) уопште нисам ни примјетио да си овде у статусу атеисте.

Ето, и након дијалога нас двојице и (можда и мало темпераментније) расправе,

за мене си и првенствено (и даље) људско биће вриједно љубави и мог времена и пажње,

разлика тебе и осталих из оне екипе је огромна и непремостива, а крије се у следећем:

ти овде ниси због его-трипа, ниси ту да доказујеш властиту супериорност, довитљивост,

интелигенцију, или просто намећеш властите ставове што ради већина твојих колега,

а на жалост, то је искушење сваком почетнику ко тек открије правславље:

малтретира сав свијет око себе, тежећи да сви подијеле његово откровење.

Вјеруј ми да веома често ниже мишљење имам о неким свештеницима и "великим" вјерницима

него о свом комшилуку, познаницима, пријатељима који немају баш неке везе са црквеним животом.

На жалост, у Србији је последњу деценију постало раширено мишљење да само декларисање некога појмом "вјерник" (ма шта то значило) већ некога директно поставља међу некакву елитну групацију изабраних. Индикативно за ову групу јесте управо да имају менталитет агресивних секти протенстантског типа, апокалиптичко настројење и жеља да све редом од лаика до патријарха науче памети, будући да себе доживљавају као мјеру православља.

Много љубави и трпљења треба да би се трпјели ти погубљени и духовно незрели људи, а неко ових последњих пар година тежи да у медијима представи управо ту групицу као архетип шта значи бити "велики вјерник".

Из мог искуства, засад једина особа са којом вриједи разговарати си ти, јер немаш унутрашњу потребу да живиш  предрасудама. Једино ми није јасно како си успио да мене видиш на начин неког ко мрзи атеисте када потичем из породице у којој су 95 посто чланова били атеисти.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...