Jump to content

Атеисти питају вернике

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

нажалост, не верујем да можеш поглед једног верника да сагледаш уколико будеш инсистирао да и останеш атеиста. не видим да ће ишта да те кошта да се више упутиш у религију и/или веру, а притом ћеш моћи да останеш оно што желиш, али и да промениш мишљење по слободи ...

You take the blue pill and the story ends. You wake in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill and you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes.

Remember -- all I am offering is the truth, nothing more.

дође ми да ти сликам мало парче обрађеног плавог стакла које држим на тастатури као подсетник  amin-nas 0110_hahaha joooj

ево ја сад могу да доведем дечка који је оздравио у манастиру на Михољској Превлаци да ти посведочи, али теби би то било лагање ...

а и тај израз оздрављивање је дискутабилан, јер му је Бог испремештао кости буквално јер је био сав крив и у инвалидским колицима, а чуло се крцкање костију и дечко се усправио и ходао својим ногама ...

могу и још барем петоро сведока, родитеље, монаха, субђакона, доктора и све они који су га знали пре и после одласка тамо ...

али теби то није никакав доказ, јер ти ионако не верујеш у то, чак и кад би ти представио медицинске резултате ... и да је само један дечкић, или само један манастир у питању, него 2000 година чуда ...

мислим, јел може неко од вас атеиста да постави себе у бесмислену позу да шта год неко од вас напише, ми смо сви сведоци таквих и сличних чуда, малих и великих, Бога и свега што иде уз то?

мислим, јел схватате колико је бесмислено куцати после овога или тврдити да Бог не постоји или сводити то на шарене лаже и релативизовати?

или још горе, да пуцате на нешто што никад неће пасти?

безвезе ...

Пре неких годину дана на нашим online предавањима смо имали једну жену која је причала о исцељењу свога детета под Острогом. Мајка која то прича не може никога да остави равнодушним. Од њеног детета су сви дигли руке, дете се буквално распадало у рукама своје мајке. Она је отишла под Острог на наговор  пријатеља, претходно обишавши све врачаре. Но, ништа се није дешавало. Да скратим причу, на крају је рекла Богу "нека буде воља Твоја". Од тог дана почело је чудесно исцељење детета. Данас је њено дете здраво и живо.

Позваћу је и замолити да дође на TeamSpeak и да сама исприча. То је нешто што се никако не може описати речима. Можете веровати мајци, можете и да не верујете- ваше је. Свакако да ми не треба да верујемо у Бога због чуда које чини већ због нашег личносног односа са Њим. Тада се вера и знање поистовећују.

да, сећам се  :)

врло потресно сведочанство, нико није ништа реко једно 2 минута пошто је завршила ...

Подели на овим сајтовима

да, сећам се 

врло потресно сведочанство, нико није ништа реко једно 2 минута пошто је завршила ...

Laž i prevara... Verovatno je bila plaćena da to kaže.

Подели на овим сајтовима

да, сећам се  

Да,да...вама је све лаж осим вас самих. :)

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

да, сећам се 

Kako znas?

Аугур,брате! :)

Подели на овим сајтовима

Да,да...вама је све лаж осима вас самих.

Sinko da sam u mladosti znao da ste vi vernici tako naivni i nepromišljeni, postao bih verovatno pop. I bio bih najverovatnije najbogatiji čovek u Srbiji. I još bi se dodatno sladio kako vas vučem za nos.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Sinko da sam u mladosti znao da ste vi vernici tako naivni i nepromišljeni, postao bih verovatno pop. I bio bih najverovatnije najbogatiji čovek u Srbiji. I još bi se dodatno sladio kako vas vučem za nos.

Слава теби и твојој премудрости! :bla:

Подели на овим сајтовима

да, сећам се 

нормално, Бог јој је платио здрављем сина, а она је то правилно схватила као подстрек да сваком исприча који жели да чује :bla:
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Свако нормалан види да се свештеник нашалио. То никакво чудо није. То је некако и пракса "људима у униформи". Шта је то толико страшно што је рекао? КОлико пута мени моји парохијани кажу: Е, ти ћеш дете да ме опојеш... а ја се нашаим и кажем: Твоје тело није за опело... или твоје је само да умреш, остало је моја брига...

Дакле шала... наравно да сваког парохијана жалим и молим се за спас њега.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Интересантно, никада нисам тако размишљао... и када мало боље размислим ту има истине али не потпуне. Тачно је да има људи наивних и вероватно је тачно да има и свештеника који тако размишљају. Ми смо свесни, који смо у Цркви, да има оних који манипулишу људима. Али то не значи да има и ових других. Напротив. Много је вишеоних који не дозвољавају и не желе да нико са њима манипулише. Који се окрећу суштини Цркве. Но, то Ти не би могао да разумеш из ове позиције. Причам о Литургији.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Атеисти, шта мислите о овој жени чији сам догађај описао? Да ли је она наивна што је одвела дете светом Василију, слава му и милост! Видиш лекар су јој узели задњу пару и ништа јој нису помогли, јер болест њеног детета је била на славу Божију, а не на исцељење од лекара (лекари су Богом дани људи и изузетно их ценим, али нису господари и даваоци живота). Шта ти мислиш: ова мајка је умислила све то?

П.С.

Ових дана ће бити наш гост на TeamSpeaku, ако Бог да.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...