Гагић Написано Април 1, 2018 Пријави Подели Написано Април 1, 2018 пре 3 минута, Џуманџи рече Само истичем неке сличности... Чему то ? Или ми Џуманџи тражи нелогичност у излагању. Разумети се може и срцем, зар не ? "Сиђи у своје срце и наћи ћеш у њему лествицу за пењање у Царство Божије. " - реченица из молитвеника... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 1, 2018 Пријави Подели Написано Април 1, 2018 пре 29 минута, Гагић рече Чему то ? 'Ајде што је проблем што кажеш да се све може разумети, али казати да разум није довољан за разумевање је поприлично контрадикторно. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Април 1, 2018 Пријави Подели Написано Април 1, 2018 1 hour ago, Гагић рече А за ванземаљце: Јесмо ли сами у космосу ? Како то да до сада нису пронађени интелигентни ванземаљци ??? Врло занимљиво питање. Може било шта да буде: од тога да их нема, преко тога да комуницирају на начин који ми не разумемо, да не желе да комуницирају (покојни Стивен Хокинг се плашио да би контакт са непријатељски настројеном цивилизацијом био наш крај), до највероватније могућности да је свемир једноставно превелики и да не могу баш тек тако лако да се нађу две цивилизације. А постоји и теорија да се скоро свака довољно напредна цивилизација самоуништи пре него што напредује довољно да би могла да путује по свемиру и упознаје друге цивилизације. Оно, у нашем примеру нуклеарни рат и тако то... А било је сигнала из свемира које смо ухватили а које до сада нико није успео да објасни, није да није било таквих догађаја. А не делују да потичу из неког природног извора. Али ниједан се није поновио, тако да нико не може са сигурношћу да каже шта је у питању. Иван ♪♫ and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 1, 2018 Пријави Подели Написано Април 1, 2018 пре 9 минута, Гагић рече Да Бог не постоји не би било правилности у васиони, васиона ко зна каква би била, а питање да ли би се и родио... А ипак, правилности постоје... Zbog čega i na osnovu čega zamišljaš da ne bi bilo pravilnosti u vasioni da Bog ne postoji? пре 9 минута, Гагић рече Живот је ипак уређен на планети... Нема мешања међу врстама. Да тога има, замисли како би све изгледало Ima mešanja među nekim vrstama... samo ne između dva višećelijska organizma... vidi: https://en.wikipedia.org/wiki/Horizontal_gene_transfer Mada i dalje ne razumem kakve to ima veze sa postojanjem Boga? пре 9 минута, Гагић рече А што се тиче живљења у телу у којем јесмо, јеси ли се некада запитао како то да си ти (или било ко други) рођен у телу у којем јеси ? Зашто ниси рођен у неком другом телу, или да је неко други у твом телу ? Da sam "ja" rođen u nekom drugom telu, to drugo telo bi bilo "moje telo"... (da zanemarim da smo "ja" i "moje telo" neodvojivi) пре 9 минута, Гагић рече А за ванземаљце: Јесмо ли сами у космосу ? Ne zna se još uvek... пре 9 минута, Гагић рече Како то да до сада нису пронађени интелигентни ванземаљци ??? Jedan od potencijalnih odgovora u slučaju da postoje vanzemaljci: Zato što je kosmos ogroman, a život svakako nije previše česta pojava. пре 9 минута, Гагић рече А ако смо сами у космосу, откуд ми баш на месту где су погодни услови за живот ? Pa očekivano je da se inteligentna bića pojave na mestu koje je pogodno za život. Ako tu ciljaš na to otkud baš "mi" na takvom mestu, onda pogrešno postavljaš stvari. Kao da promešaš špil karata i izvučeš nekih random 5 karata i utvrdiš kako je potpuno neverovatno da njih izvučeš. Nema ništa neverovatno u tome... postojala bi mala verovatnoća da najaviš da ćeš izvući baš tih 5 karata, ali nekih 5 random karata si morao da izvučeš. пре 9 минута, Гагић рече А чини ми се, да искључиво повољни услови за нешто-живот, не могу да доведу до настанка живота... Од живог настаје мртво у овом свету, обрнуто не важи... Čini ti se. пре 9 минута, Гагић рече Ето, тако некако размишљам. А ако тражите доказе о Богу као што постоје докази о многим природним појавама, нећете их наћи... Ја не могу преобратити атеисту у верника. Само могу да генерализујем интуитивна схватања која следе из онога што видим, доживљавам, схватам и разумем на овом свету. Ne tražim od tebe nikakve dokaze niti očekujem da možeš nekog preobratiti... samo ćaskamo... Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гагић Написано Април 1, 2018 Пријави Подели Написано Април 1, 2018 1 hour ago, Џуманџи рече 'Ајде што је проблем што кажеш да се све може разумети, али казати да разум није довољан за разумевање је поприлично контрадикторно. Ок, како хоћеш, мене је лако ухватити у противуречности када су филозофска разматрања у питању. Али боље је и то да се деси него да се не каже ништа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гагић Написано Април 1, 2018 Пријави Подели Написано Април 1, 2018 1 hour ago, Avocado рече samo ćaskamo... У праву си, боље и таква прича него никаква... Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 1, 2018 Пријави Подели Написано Април 1, 2018 пре 5 минута, Гагић рече Ок, како хоћеш, мене је лако ухватити у противуречности када су филозофска разматрања у питању. Немам шта да хоћу, нити је поента у хватању, него је добро да човек прво са собом разбистри шта, како и зашто мисли, па онда дијалози и полемике. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гагић Написано Април 1, 2018 Пријави Подели Написано Април 1, 2018 Разбистрио сам ја одавно...(ако на то циљаш). А што се тиче дијалога и полемика, они се завршавају на анализи језика - ако не сви до једнога, тада велик број њих. Сведоци томе смо сви. Не верујем да сам у овоме погрешио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 1, 2018 Пријави Подели Написано Април 1, 2018 пре 2 часа, GeniusAtWork рече А постоји и теорија да се скоро свака довољно напредна цивилизација самоуништи пре него што напредује довољно да би могла да путује по свемиру и упознаје друге цивилизације. Оно, у нашем примеру нуклеарни рат и тако то... Meni je ovo najmoguciji odgovor. Ako posmatras nas kao civilizaciju kadru da komunicira na velikim daljinama mi tu "moc" imamo manje od 100 godina, u kontekstu svemirskog vremena to je zanemarljiv period, tako da je najverovatnije da ce se svemirske civilizacije jednostavno mimoilaziti. Izuzetno preporucujem youtube kanal Kurzgesagt Џуманџи, Avocado and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 1, 2018 Пријави Подели Написано Април 1, 2018 пре 3 часа, Гагић рече Од живог настаје мртво у овом свету, обрнуто не важи... Ali itekako vazi. Ti si kompletno sacinjen od mrtvih stvari. Preporucujem pojam EMERGENCIJA i naravvno opet- Kurzgesagt Ovaj video posebno preporucujem ko nije upoznat sa terminom Avocado and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 1, 2018 Пријави Подели Написано Април 1, 2018 пре 9 минута, cloudking рече Ti si kompletno sacinjen od mrtvih stvari. Mislis na atome/molekule? Mrtvo je nesto sto je nekada bilo zivo. Materija je prosto materija. Avocado and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 1, 2018 Пријави Подели Написано Април 1, 2018 пре 4 часа, Гагић рече Да Бог не постоји не би било правилности у васиони, васиона ко зна каква би била Problem je u ovakvoj postavci sto mesas dve suprotne misli: versku i ateisticku, jer ako verujes u Boga onda nema postojanja bez Boga, nema nicega, i nista, pa ni vasiona, ne moze postojati mimo Boga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гагић Написано Април 1, 2018 Пријави Подели Написано Април 1, 2018 Не могу више да анализирам језик! Заиста . . . Тешко је то у филозофији и теологији. Свако види оно што жели и гради своје осећање истине као последицу највероватније неких спољашњих утицаја... Ето. Поздрав свима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 1, 2018 Пријави Подели Написано Април 1, 2018 пре 2 часа, Гагић рече Разбистрио сам ја одавно...(ако на то циљаш). А што се тиче дијалога и полемика, они се завршавају на анализи језика - ако не сви до једнога, тада велик број њих. Сведоци томе смо сви. Не верујем да сам у овоме погрешио. Видим да је мени упућено, иако ме ниси цитирао. Немам појма шта си рекао. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Трива Написано Април 2, 2018 Пријави Подели Написано Април 2, 2018 @Гагић "Разбистрио сам ја одавно...(ако на то циљаш)." Брате, дјелује ми да ти ништа ниси разбистрио, као ни ја. Само вјерујмо у Голготу+ Васкрење Христово, смиравајмо се (смирење = понизност) и будимо стрпљиви. Дуг је и непредвидив живот... Осим ако га преспавамо - тад дјелује кратак и једноставан. - Оно што мени и даље није јасно - а дотакли сте се прије неколико "постова" - у шта екипа атеиста вјерује, шта је њихов путоказ и условно речено "смисао" живота (иако мислим да цјеловити смисао нећеМО схватити у овом животу). Да ли су то само инстинкти, осјећања, интуиција и разум ? И ако је тако, која је суштинска разлика између човјека и животиња? Има ли је? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука