Branislav81 Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 пре 33 минута, nikola888 рече ako posle smrti nema nista onda zivot ne vredi nista Ne slažem se. To što nemam beskonačno mnogo nečega ne znači da je to što imam bezvredno. Neki bi čak rekli suprotno. Ne razumem baš kojom se logikom vodiš. Paradoksologija and Avocado је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 (измењено) пре 10 минута, nikola888 рече ako je covek vec pozvan u ovaj zivot( slucajno il namerno ) i ako mu je dato da vidi sve ovo ovoliko savrseno i kompleksno onda na taj izazov treba i da odgovori ,,, Слажем се, само не видим зашто би на тај изазов требао да одговори из перспективе "после". Зашто не "пре"? Мислим, било је овде расправе где су неки верници тврдили да логика налаже ( ) да атеисти треба да буду депресивни и немају смисла за живот, и џа и бу и штасвене. Мени је много "логичније" да се кренемо од познатог. Вероватније је да пре мене није било ни мене, него што ћу након смрти доживети* да "има нешто". Зашто онда да не одживим живот до максимума - ипак је сад ил' никад. * условно речено, наравно Измењено Март 28, 2018 од Џуманџи * Branislav81 је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikola888 Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 пре 2 минута, Branislav81 рече Ne slažem se. To što nemam beskonačno mnogo nečega ne znači da je to što imam bezvredno. Neki bi čak rekli suprotno. Ne razumem baš kojom se logikom vodiš. bez trajanja sve je bezvredno ,,recimo zlato je vredno od prvobitne ljudske zajednice i dalje je ,,,nemo i gluvo zlato i dalje vredno bez obzira kad je iskopano a zivot je vredniji od zlata Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branislav81 Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 пре 7 минута, nikola888 рече bez trajanja sve je bezvredno Nije. Ovde izgleda imamo jednostavno drugačije poglede. Ne znam ima li smisla raspravljati. пре 7 минута, nikola888 рече zivot je vredniji od zlata Slažem se. Osim ako je baš mnogo zlata u pitanju Џуманџи and drvce је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikola888 Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 пре 1 минут, Branislav81 рече Nije. Ovde izgleda imamo jednostavno drugačije poglede. Ne znam ima li smisla raspravljati. Slažem se. Osim ako je baš mnogo zlata u pitanju jbg bez BOGA sve je bezvredno i naravno da nema smisla za polemisanjem ,,zivot bez smisla i bez nade ne vredi ,covek je bice koje iz svega gleda da napravi neki profit pa zasto onda nebi i iz celog zivota ...ja sam kockar i zato se ipak kladim na BOGA Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 пре 2 часа, nikola888 рече jbg bez BOGA sve je bezvredno i naravno da nema smisla za polemisanjem ,,zivot bez smisla i bez nade ne vredi ,covek je bice koje iz svega gleda da napravi neki profit pa zasto onda nebi i iz celog zivota ...ja sam kockar i zato se ipak kladim na BOGA Pa meni nije bezvredno. Meni je ovaj zivot za sada prilicno vredan. Sta vise sasvim sam siguran da je i tebi vredan i bez Boga i da se sutra ne bi ubio ako bi zakljucio da Bog ne postoji. Sta vise, nisam cuo ni za jedan takav slucaj iako sam cuo bas mnogo puta vernike koji tvrde da je zivot besmislen ako nema Boga. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Март 28, 2018 Пријави Подели Написано Март 28, 2018 On 3/25/2018 at 23:13, nikola888 рече ,,ako covek misli da je posle smrti nista onda nek proba da digne ruku na sebe mislim da to nece bas tako lako da ide Ouvaj... Avocado је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 29, 2018 Пријави Подели Написано Март 29, 2018 пре 11 часа, nikola888 рече bez trajanja sve je bezvredno ,,recimo zlato je vredno od prvobitne ljudske zajednice i dalje je ,,,nemo i gluvo zlato i dalje vredno bez obzira kad je iskopano a zivot je vredniji od zlata bog i eshaton kolko ja znam nemaju trajanja... Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 29, 2018 Пријави Подели Написано Март 29, 2018 пре 10 часа, nikola888 рече jbg bez BOGA sve je bezvredno i naravno da nema smisla za polemisanjem ,,zivot bez smisla i bez nade ne vredi ,covek je bice koje iz svega gleda da napravi neki profit pa zasto onda nebi i iz celog zivota ...ja sam kockar i zato se ipak kladim na BOGA Iako vidim da si trol (niko nije bas tolko glup), ovo sto si napisao zarpavo jeste u osnovi mnogih vernika... iako ne ovako blatantno predstavljeno kao "izvlacenja profita iz zivota verom u boga" ali se na to svodi kod mnogih. I mene najvise nervora sto sama crkva ne cini nista da se protiv takvih misljenja bori... nekako je previse organizovana kao borg, zanima je samo ono sto moze da asimilira (misionari) a ono sto je vec njen deo joj nije od velike vaznosti i samo sluzi kao beskrajni izvor prihoda, tako da je ok sta god pravoslvaci verovali... a sto se tebe tice, zivot bez boga je itekako vedan, a najzanimljivije je sto tek od te spoznaje krenes da se istinski radujes zivotu... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гагић Написано Април 1, 2018 Пријави Подели Написано Април 1, 2018 On 27.3.2018. at 13:17, Џуманџи рече По овоме делује да је свест много, много шири појам по значењу. Jесте, ухваћен сам у контрадикторности - моја грешка... Али и поред тога, чини ми се да је душа општија категорија од свести. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гагић Написано Април 1, 2018 Пријави Подели Написано Април 1, 2018 Ипак, све упућује на то да Бог постоји. Ево нечег у прилог томе: правилности у космосу-васиони, сам живот на планети, чињеница да живимо у телу у којем јесмо рођени, досад не пронађени ванземаљци... Ето довољног разлога за веру, у оквиру заједнице којој припадаш. Барем је код мене тако... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 1, 2018 Пријави Подели Написано Април 1, 2018 пре 18 минута, Гагић рече Ипак, све упућује на то да Бог постоји. Ево нечег у прилог томе: правилности у космосу-васиони, A u kakvoj vasioni bi očekivao da se rodiš ako ne postoji Bog? пре 18 минута, Гагић рече сам живот на планети, чињеница да живимо у телу у којем јесмо рођени, досад не пронађени ванземаљци... Kako navedeno ukazuje na to da postoji Bog? Branislav81 and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branislav81 Написано Април 1, 2018 Пријави Подели Написано Април 1, 2018 пре 26 минута, Гагић рече досад не пронађени ванземаљци Ovaj deo kao argument za postojanje Boga me naročito čudi. Opet, da budem iskren, susret sa (inteligentnim) vanzemaljcima i ne bi bio neki argument za nepostojanje Boga. Mislim da bi samo bio udarac za neke antropocentrične svetonazore. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гагић Написано Април 1, 2018 Пријави Подели Написано Април 1, 2018 пре 8 минута, Avocado рече A u kakvoj vasioni bi očekivao da se rodiš ako ne postoji Bog? Kako navedeno ukazuje na to da postoji Bog? Да Бог не постоји не би било правилности у васиони, васиона ко зна каква би била, а питање да ли би се и родио... А ипак, правилности постоје... Живот је ипак уређен на планети... Нема мешања међу врстама. Да тога има, замисли како би све изгледало А што се тиче живљења у телу у којем јесмо, јеси ли се некада запитао како то да си ти (или било ко други) рођен у телу у којем јеси ? Зашто ниси рођен у неком другом телу, или да је неко други у твом телу ? А за ванземаљце: Јесмо ли сами у космосу ? Како то да до сада нису пронађени интелигентни ванземаљци ??? А ако смо сами у космосу, откуд ми баш на месту где су погодни услови за живот ? А чини ми се, да искључиво повољни услови за нешто-живот, не могу да доведу до настанка живота... Од живог настаје мртво у овом свету, обрнуто не важи... Ето, тако некако размишљам. А ако тражите доказе о Богу као што постоје докази о многим природним појавама, нећете их наћи... Ја не могу преобратити атеисту у верника. Само могу да генерализујем интуитивна схватања која следе из онога што видим, доживљавам, схватам и разумем на овом свету. Чист рацио - го разум, ипак није савршена "машина". Недостаје му кап ирационалног - емоција. Једном је неки филозоф (ваљда) рекао да су морални закон и звездано небо доказ о постојању Свевишњег. Ми сви заправо, као да смо бачени у ово постојање на Земљи... Ако се никоме не допада у ком правцу излажем одговор, не треба да очекује од мене да ћу га приволети вери. Го разум ипак није довољан да би се све разумело... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 1, 2018 Пријави Подели Написано Април 1, 2018 пре 24 минута, Гагић рече Го разум ипак није довољан да би се све разумело... Само истичем неке сличности... "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука