Кратос Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Атеизам није свесно одбацивање Христа као спаситеља и Бога. Атеизам је неверовање у Бога, те неверовање да је Христос Бог. Разлика је огромна. Да би неко одбацио Христа као спаситеља и Бога, он мора прво да поверује да је Христос спаситељ и Бог. Ma idi begaj.Isto s drugo p.Što mora prvo da ga prihvati da bi ga odbacio?Ja na primer odbacujem Alaha bez da sam ga ikada prihvatao niti poverovao u njegovo postojanje. Razlika je tolika da se gotovo i ne vidi. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Kakve sve to ima veze sa ateizmom i svesnog odbacivanja Hrista kao spasitelja i Boga? U sustini Juan ti je odgovorio. Ne govorimo o svesnom odbacivanju Boga, govorimo o onima koji nemaju snage da veruju a cine dela koja su blisko Hristu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Ma idi begaj.Isto s drugo p.Što mora prvo da ga prihvati da bi ga odbacio?Ja na primer odbacujem Alaha bez da sam ga ikada prihvatao niti poverovao u njegovo postojanje. Razlika je tolika da se gotovo i ne vidi. Sto po tvom pogresnom rezonovanju znaci da si ti dvostruki vernik. Vernik u Hrista kao spasitelja i Boga i vernik u nepostojanje Alaha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Sto po tvom pogresnom rezonovanju znaci da si ti dvostruki vernik. Vernik u Hrista kao spasitelja i Boga i vernik u nepostojanje Alaha. Pa i jedno i drugo jeste moje verovanje.Ateizam jeste verovanje u nepostojanje Boga.U odnosu na islam ja jesam ateista.islamski ateista ili recimo hinduistički ateista jer ne verujem da ti bogovi postoje ili verujem da ne postoje.Svejedno je. Rezon je sasvim ispravan. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Pa i jedno i drugo jeste moje verovanje.Ateizam jeste verovanje u nepostojanje Boga.U odnosu na islam ja jesam ateista.islamski ateista ili recimo hinduistički ateista jer ne verujem da ti bogovi postoje ili verujem da ne postoje.Svejedno je. Rezon je sasvim ispravan. Nije ispravan. Zato sto verujem da ne postoji i ne verujem da postoji nisu iste stvari. Dao sam ti vrlo detaljan primer prosli put ali ti iz nekog razloga neces da ga shvatis. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Kakve sve to ima veze sa ateizmom i svesnog odbacivanja Hrista kao spasitelja i Boga? Oni ateisti koji žive po Hristu ne odbacuju Hrista, već pogrešnu ideju o Njemu nastalu na osnovu susreta sa raznim farisejima među hrišćanima. Kao što će razni fariseji među hrišćanima shvatiti da nikada nisu prihvatili Hrista, već pogrešnu ideju o Njemu. Volim_Sina_Bozjeg and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Nije ispravan. Zato sto verujem da ne postoji i ne verujem da postoji nisu iste stvari. Dao sam ti vrlo detaljan primer prosli put ali ti iz nekog razloga neces da ga shvatis. Suštinske razlike nema.I jedno i drugo je verovanje sa istim stavom se odnose po pitanju postojanja predmeta verovanja.Za njih on ne postoji.Reći da veruje da ne postoji ili reći ne verujem da postoji nema apsolutno nikakve razlike. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Oni ateisti koji žive po Hristu ne odbacuju Hrista, već pogrešnu ideju o Njemu nastalu na osnovu susreta sa raznim farisejima među hrišćanima. Kao što će razni fariseji među hrišćanima shvatiti da nikada nisu prihvatili Hrista, već pogrešnu ideju o Njemu. To je oksimoron.Ateista ne veruje u Hrista,niti u blagodat,niti u Boga.Nebitni su razlozi uopšte zašto neko ne prihvata Hrista,Boga.Ja recimo ,a često mi se događa da posumnjam,bio bih ateista što se Hristos ne javlja onima koji žele da ga vide.Ili ti ono čuveno kako se Bog otkriva skrivajući lice svoje.Šta ima da se skriva od nekoga ko veruje u Njega i želi da ga vidi,pa i dodirne? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Suštinske razlike nema.I jedno i drugo je verovanje sa istim stavom se odnose po pitanju postojanja predmeta verovanja.Za njih on ne postoji.Reći da veruje da ne postoji ili reći ne verujem da postoji nema apsolutno nikakve razlike. Zavisi. Moze da ima velike ali i ne mora da im nikakve. Ako neko baca novcic i uzima opklade za rezultat onaj koj naprosto ne veruje ni da je glava ni da je pismo nece staviti novac ni na jedno ali onaj koji veruje da NIJE glava ce (vrlo verovatno) staviti novac na pismo. To je samo jedan od primera kako ta dva, naizgled samo semanticki razlicita, stava mogu da naprave sustisnku razliku. U slucaju ateizma zaista ima slucejeva gde nema razlika ni u ponasanju ni u nekim psiholosko-egzistencijalnim aspektima licnosti. Medjutim bas povodom ovog potonjeg moze da bude sustinske razlike kad neko veruje da neko/nesto ne postoji. To su ti Markiz de Sad i Sartr tipovi koji zele sebe da iskonstruisu kao bozanstvo i u filozofskom i u prakticnom smislu. Ili Niche recimo, njemu je zaista potreban mrtav hriscanski Bog, kako bi napravio mesta za natcoveka. To je jedan od mnogih primera potrebe za necijim nepostojanjem a ne pukim neverovanjem bez obzira sto se po iskazima uglavnom poklapaju. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Taman listam neku grupu na fejsu o egzistencijalizmu i slusam neku tako bedacku muziku, reko ajd da svratim do Pouka - javi mi se ta misao u glavi, mozda neko filozofira bas o tome, kad stvarno intuicija me nije prevarila, niko drugi do Akvilije o Sartru, Niceu, natcovecima i covecima Paradoksologija, Aquilius Cratus and ИгорМ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Taman listam neku grupu na fejsu o egzistencijalizmu i slusam neku tako bedacku muziku, reko ajd da svratim do Pouka - javi mi se ta misao u glavi, mozda neko filozofira bas o tome, kad stvarno intuicija me nije prevarila, niko drugi do Akvilije o Sartru, Niceu, natcovecima i covecima Hteo sam i Rastina da uvedemu pricu ali nisam hteo mozda covek nije gledao seriju. sqny and Deja Vu је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Hteo sam i Rastina da uvedemu pricu ali nisam hteo mozda covek nije gledao seriju. Gledace ako nije, nateracemo ga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Hteo sam i Rastina da uvedemu pricu ali nisam hteo mozda covek nije gledao seriju. Ako se aludira na True detective gledao sam samo prvu epizodu. Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Ako se aludira na True detective gledao sam samo prvu epizodu. E steta, nije to dovoljno, fale oni kljucni delovi. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Ako se aludira na True detective gledao sam samo prvu epizodu. Pogledaj SVE ostale! Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука