VaSa110 Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Зашто си стекао такав утисак? Не би се разочарао ни мало, чак напротив... Nestaje magije, mistike, nestaje vere. Nema više tumačenja kako se kome ćefne. Na stranu čiji bi to Bog, Bogovi. Šta ako su to bogovi Asgarda ili Panteona. I naravno ateisti bi bili u pravu o saznatljivosti Boga i da su sa pravom tražili dokaz. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Podsetio si me na onaj sjajan crtać sa žabom koja peva i pleše ali samo kada je jedan čovek gleda... možda ti zaista imaš "žabu" koja svašta radi, ali ako je to sasvim obična žaba svaki put kad je ja pogledam ili još gore - nema je uopšte, bio bih totalna naivčina ako bih ti poverovao na reč... zar ne? Свака част за ово, када размислим ово је одлично поређење. п.с. имам ту ''жабу'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Nestaje magije, mistike, nestaje vere. Nema više tumačenja kako se kome ćefne. Na stranu čiji bi to Bog, Bogovi. Šta ako su to bogovi Asgarda ili Panteona. I naravno ateisti bi bili u pravu o saznatljivosti Boga i da su sa pravom tražili dokaz. Да, престаје мистика и прелазимо у знање, и ја ћу да га прихватим таквог, јер је мени битна Истина. До тада чврсто верујем, из личног искуства, да је та Истина Троједини Бог чија се Реч оваплотила од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек. VaSa110 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Zasto bog ne pruzi dokaz svog postojanja? - zato sto on zeli da svojom slobodnom voljom i izborom verujemo u njega. Ako se pokaze onda ce svi znati da postoji i niko vise nece verovati jer slobodna volja gubi smisao kada "znamo" Sta ce se desiti ako se Bog ipak pokaze nekada? - to ce biti najradosniji dan. Ja na primer ovo ne razumem. Odgovori koje sam ovde pisao nisu moji, to su parafrazirani odgovori koje sam na ova pitanja dobijao od vas vernika. Zapravo je problem sto vecini ne treba dokaz da bi verovali ali jednom kad poveruju krecu u besomucno trazenje dokaza kako bi svoju veru potvrdili. Tada se pada u zamku da se sve posmatra kao dokaz bozijeg postojanja: - lepota prirode = Bog - srecan dogadjaj= Bog - tuzan dogadjaj= Bog - cudne fleke na tostu= Bog - saobracajka bez zrtava= Bog - saobracajka s malo zrtava= Bog - saobracajka sa svim zrtvama= Bog (cuti moglo je i gore) I generalno, mnoge sasvim normalne i objasnjive pojave se stavljaju na boziji racun a ja kontam, da ako si poverovao, tebi nikakav dokaz vise ne treba. Ti si svoje dokaze vec dobio i poverovao tako da cim vidim vernika koji slavi boga sto mu operacija prosla dobro ili kome treba mirotociva ikona da bi mu pokazala velicinu boga (u kojeg vec veruje) ja kontam da je folirant... A onda skontam da ne znam dal sam sreo ukupno pet vernika koji to nisu. Zakljucak se sam namece koncept vere je kidnapovan od strane foliranata kojima je ta vera samo politicka maska, ali ne namerno... Jednostavno ta ideja je kroz vekove silovana do neprepoznatljivosti i danas gledamo njenu izopacenu verziju. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Ne. Ovde se lepo vidi razlika u razmišljanju tebe i mene. Ti razmišljaš u apsolutima a ja ne. To što se meni nije javio ne znači i da ne postoji čak ni za mene (ko će ga znati možda mu se jednostavno ne sviđam). Ti samo veruješ da postoji i to je tako i nikako drugačije. Možda bi moglo i da se generalizuje (vernici - ateisti). Ma u pravu si možda je na godišnjem bio, il mreža nije pokrivala pa nije bio u dometu...Ako ostavljaš mogućnost postojanja Boga a deklarišeš se kao negacija istoga(ateista) to je onda šizofrenija. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Ma u pravu si možda je na godišnjem bio, il mreža nije pokrivala pa nije bio u dometu...Ako ostavljaš mogućnost postojanja Boga a deklarišeš se kao negacija istoga(ateista) to je onda šizofrenija. Ono što sam napisao je vrlo jednostavno za shvatanje. Ne treba tu velika pamet. Znači ovo što ti napisa ima neku samo tebi znanu svrhu. Dalji razgovor je besmislen. sqny је реаговао/ла на ово 1 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Ima jos jedan razlog sto sam ateista... bez ljutnje, ali mi stvarno nemamo ove likove Poslanik je za ukidanje građanskog vaspitanja u školama: "Mi smo nastali od Boga"http://bulevar.b92.net/srpska-posla.php?yyyy=2015&mm=12&dd=23&nav_id=1077983 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 mi stvarno nemamo ove likove dokaži sqny је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 dokaži пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Ono što sam napisao je vrlo jednostavno za shvatanje. Ne treba tu velika pamet. Znači ovo što ti napisa ima neku samo tebi znanu svrhu. Dalji razgovor je besmislen. Besmisleno je da kažeš da si ateista a da ostavljaš mogućnost postojanja Boga to je šizofreno stanje uma.Ako si ateista znači da negiraš bilo kakvo postojanje Boga ili bogova i bilo čega natprirodnog.To je prosto da prostije ne može biti.Da kažeš ja sam agnostik ne znam,možda i ima bilo bi ok ovako je čista šizofrenija uma koji sebe deklariše kao negaciju nečega za šta misli da je moguće da postoji. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Creationism Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Samo da kažem! Na forumu Izvor Vode Žive su dati svi odgovori na Avocadove tvrdnje! Neću se ovdje više raspravljati. Ko hoće da dođje neka dodje Svi su pozvani Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Besmisleno je da kažeš da si ateista a da ostavljaš mogućnost postojanja Boga to je šizofreno stanje uma.Ako si ateista znači da negiraš bilo kakvo postojanje Boga ili bogova i bilo čega natprirodnog.To je prosto da prostije ne može biti.Da kažeš ja sam agnostik ne znam,možda i ima bilo bi ok ovako je čista šizofrenija uma koji sebe deklariše kao negaciju nečega za šta misli da je moguće da postoji. Dosadan si sa besmislenim pokušajima da ateistima nametneš svoju (pogrešnu) definiciju ateizma... mani se... objašnjeno ti je već 100 puta... sqny and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Војвода7 Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Nisam pratio ovu temu, mozda vas je vec neko i pitao... ali zanima me sta vi ateiste 'trazite' na jednom pravoslavnom forumu, da li je to mozda nekakva podsvjesna potraga za Bogom ili.......? Зосима and milena82 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2015 Dosadan si sa besmislenim pokušajima da ateistima nametneš svoju (pogrešnu) definiciju ateizma... mani se... objašnjeno ti je već 100 puta... Definicija ateizma je vrlo jasna.To je negacija Boga,božanstava.A besmislica je negirati i misliti da možda ipak postoji to što negiraš.Sad što tebe iritira potpuno te razumem. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 24, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2015 Samo da kažem! Na forumu Izvor Vode Žive su dati svi odgovori na Avocadove tvrdnje! Neću se ovdje više raspravljati. Ko hoće da dođje neka dodje Svi su pozvani Nisi ništa "odgovorio"... samo si ponovio svoje tvrdnje ignorišući moje argumente... tako se ne diskutuje... zato na tom forumu (podforum Stvaranje) i nema nikakve diskusije nego nekoliko kreacionista razmenjuje izlizane kreacionističke tekstove... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука