Agaton Vuzman Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Prihvatanje postojanja Bozijeg i prihvatanje Boga nisu isto. Recimo da svi "prihvate" da postoji, to nista ne znaci, ama bas nista. Prihvatam i ja da tamo negde postoje Kinezi koje nikada nisam videla, ni upoznala, ali to nema nikakvog uticaja na moj zivot. Osim sto znam (da postoje), eto, obicna informacija (u "moru" drugih)... Ти Кинези, који тамо негде постоје, раде по 16 сати дневно и својом економијом имају утицаја на твој живот... Мало се шалим али може и озбиљно да се схвати. Ствар је у томе да ми нисмо упознати са њима, а то не значи да они не раде и не делују Vi mozete reci, On nam je vec ostavio svoje reci po kojima se moramo upravljati ali ta prica gubi kredibilitet samim postojanjem ne samo razlicitih religija vec denominacija unutar bilo koje pojedinacne religije... То што више људи на различите начине тумачи једну информацију не умањује кредибилитет саме информације. Фидер је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Silno grešiš. Pokaži mi nekog ko je iz mrtvih ustao i to neće biti stvar vere nego činjenica. Naravno ne interesuju me anegdotske priče ovog tipa o Lazaru (pročitaj u mom potpisu šta Miroslav misli o tome). Прочитао сам. Прочитај шта сам написао Госпођи Пуфни у одговору на хипотетичко питање, исто може да буде одговор на ово што си ти питао. Да је то како ти причаш и то што тражиш, онда то не би била вера, већ би се то звало другачије. А овде је већ вековима и вековима ствар вере. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Javio mi se nije nio na koji način. Naravno to ne znači da i ne postoji. To znači da ZA TEBE ne postoji. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Ти Кинези, који тамо негде постоје, раде по 16 сати дневно и својом економијом имају утицаја на твој живот... Мало се шалим али може и озбиљно да се схвати. Ствар је у томе да ми нисмо упознати са њима, а то не значи да они не раде и не делују Da, ali ako umre njih 20, npr., doci ce drugih 20 na njihova radna mesta i ja to necu osetiti. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 To znači da ZA TEBE ne postoji. Ne. Ovde se lepo vidi razlika u razmišljanju tebe i mene. Ti razmišljaš u apsolutima a ja ne. To što se meni nije javio ne znači i da ne postoji čak ni za mene (ko će ga znati možda mu se jednostavno ne sviđam). Ti samo veruješ da postoji i to je tako i nikako drugačije. Možda bi moglo i da se generalizuje (vernici - ateisti). пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Ако ти је ''фора'' за слободну вољу недовољна да одговори на питање зашто се Бог не показује људима (иако је томе много тога речено), предложих ти причу из Јеванђеља о богаташу и Лазару, која има значење да ако неко не верује, том ни да неко из мртвих устане и покаже се неће бити довољно, тј чуда без вере нису довољна, што такође верујем, али то је друга тема и морало би опширно да се пише. Ето, те везе има. Da, ali ta priča je čista apologetika (pravdanje) koja nema nikakve veze sa realnošću, a kao i priča o slobodnoj volji, ne uklapa se u neke druge delove Svetog Pisma, jer: 1. Ljudi veruju u stvari koje vide i dožive i prihvataju ih kao istinite. Postoji zilion informacija koje svi mi prihvatamo bez ikakve potrebe za verom, zato što nam je istinitost tih informacija eksplicitno demonstrirana. 2. Bog jeste po vašim verovanjim slao i anđele i mrtve i sam se pokazivao ljudima i činio razna čuda. Dakle, Bog se po vašem verovanju pokazuje ljudima, ali ne svim ljudima. Prosto, to je jeftin izgovor koji ni u jednoj drugoj oblasti života ne bi prošao kao ozbiljan. Da odeš u sud i tražiš da ti sud usvoji tužbeni zahtev ali nećeš ništa da dokazuješ jer "i onako mi ne biste poverovali kad bih vam pružio sve dokaze", smejali bi ti se danima... VaSa110 and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Рођењем сам добио велико проклетство, да ми се често у сећање урезују потпуно небитне ствари у животу, па сам тако упамтио и неколицину твојих порука где покушаваш да будеш адвокат од дрвета (осталих 4150+ порука нисам попамтио) Hvala Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Прочитао сам. Прочитај шта сам написао Госпођи Пуфни у одговору на хипотетичко питање, исто може да буде одговор на ово што си ти питао. Да је то како ти причаш и то што тражиш, онда то не би била вера, већ би се то звало другачије. А овде је већ вековима и вековима ствар вере. Čisto da ne bude zabune. Svako može da veruje u šta hoće i koliko hoće i zaista nemam ništa protiv toga. Meni je taj način razmišljanja stran. Kada su ozbiljne stvari u pitanju meni samo vera nije dovoljna (ni blizu). Evo razgovarajući ovde sa vama pade mi na pamet, šta bi bilo kad bi se Bog objavio. Čitajući vaše komentare ne mogu da se otmem utisku da bi kod vas to izazavalo veliki šok i razočaranje (nestala bi vera). ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 За кол'ке паре бисте поверовали? drvce and sqny је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 За кол'ке паре бисте поверовали? 500 000 evrića (skromno). Плутон је реаговао/ла на ово 1 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 То што више људи на различите начине тумачи једну информацију не умањује кредибилитет саме информације. Upravo to znaci. Koliko ljudi se spori oko toga da je voda mokra? Ili bolje, imas li jos neki primer gde je neka tvrdnja tacna a da je u isto vreme ljudi razlicito tumace? To cak nema ni logike... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Koliko ljudi se spori oko toga da je voda mokra? Не, том логиком би се онда рекло колико верника (на то мислим свих религија, конфесија) се спори да Бог постоји?! Различите религије, конфесије се споре око детаља (да се тако изразим) његовог божанства, али нико не спори да Бог постоји. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Da, ali ta priča je čista apologetika (pravdanje) koja nema nikakve veze sa realnošću, a kao i priča o slobodnoj volji, ne uklapa se u neke druge delove Svetog Pisma, jer: 1. Ljudi veruju u stvari koje vide i dožive i prihvataju ih kao istinite. Postoji zilion informacija koje svi mi prihvatamo bez ikakve potrebe za verom, zato što nam je istinitost tih informacija eksplicitno demonstrirana. Не знам на шта мислиш када кажеш да се не уклапа у друге делове Светог Писма? Горе где сам писао, нисам био прецизан, јер нит знам колико је неко упознат са Писмом, нити да ли неке ствари подразумева када се пишу. Мало детаљније ћу да појасним а везано за веру, као поверење онима преко којих смо се информисали за њу. Нико није призван да поверује у Бога ако није вођен Духом Светим (пише у Писму), у Делима апостолским често се наглашава како се Свети Дух спушта на оне којима се проповеда вера, Апостоли су годинама гледали чудеса па им је опет Христос рекао да ће тек када сиђе Свети Дух на њих разумети неке ствари које су видели, чули али нису разумели. Дакле полазна основа за свако веровање у Бога и истиност онога што пише је деловање самог Бога кроз Светог Духа у сваком човеку посебно у мери и на начин који он може да Га прими. Не знам још никог ко је стварно поверовао само тако што је прочитао нешто из Св. Писма или чуо и рекао - ово је све тачно ја сад верујем. Мени је требало безмало 15 година, испитивања, трагања да би ми неке ствари биле јасније, прихватљивије, и то само зато што сам осетио самог Бога у себи (колико год то вама деловало смешно, бајковито, умишљено или нетачно). Тек после тога неке ствари ти бивају јасније, прихватљивије. Неко је овде био написао нешто што ми се свидело, ко једном спозна Бога то је као да је научио сабирање, и никада више не доводи у питање да ли је 2+2=4. Тако нити ти мене можеш да убедиш да нема Бога, нити ја могу тебе причом да убедим да Бога има, ''сем ако ти не буде дано одозго''. 2. Bog jeste po vašim verovanjim slao i anđele i mrtve i sam se pokazivao ljudima i činio razna čuda. Dakle, Bog se po vašem verovanju pokazuje ljudima, ali ne svim ljudima. Тако је, и нико не може да ти каже зашто је то тако јер нико не зна Божији промисао. Prosto, to je jeftin izgovor koji ni u jednoj drugoj oblasti života ne bi prošao kao ozbiljan. Da odeš u sud i tražiš da ti sud usvoji tužbeni zahtev ali nećeš ništa da dokazuješ jer "i onako mi ne biste poverovali kad bih vam pružio sve dokaze", smejali bi ti se danima... Да простиш ово је толико безвезно поређење да не бих трошио време да се надовезујем на њега. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Čisto da ne bude zabune. Svako može da veruje u šta hoće i koliko hoće i zaista nemam ništa protiv toga.Нема забуне, да мислим супротно не би ти одговарао, ни теби ни Авокаду, једино не знам зашто одговарам Клаудкингу који је невиђени провокатор и трол, и који се самоубедио да је много паметан. Meni je taj način razmišljanja stran. Kada su ozbiljne stvari u pitanju meni samo vera nije dovoljna (ni blizu). На ово би могао да одговорим као ово у првом делу што сам одговорио Авокаду, чисто да не разводњавам причу. Evo razgovarajući ovde sa vama pade mi na pamet, šta bi bilo kad bi se Bog objavio. Čitajući vaše komentare ne mogu da se otmem utisku da bi kod vas to izazavalo veliki šok i razočaranje (nestala bi vera). Зашто си стекао такав утисак? Не би се разочарао ни мало, чак напротив... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 Не знам на шта мислиш када кажеш да се не уклапа у друге делове Светог Писма? To je onaj deo koji sam naveo pod 2. Jednostavno, kada vam tako odgovara onda neće Bog da se jasno obelodani da ne bi uticao na slobodnu volju, a i sve jedno ne bismo poverovali bez vere... a sa druge strane Biblija puna priča u kojima direktno utiče na slobodnu volju raznih ljudi i oni menjaju svoje mišljenje usled njegovog uticaja. Тако је, и нико не може да ти каже зашто је то тако јер нико не зна Божији промисао. Bio sam ubeđen da na ovom svetu postoje hiljade propovednika koji svakodnevno pričaju o tome šta Bog želi od mene... tu ste takođe kontradiktorni... savršeno znate i razumete Boga samo onda kada vam to nije nezgodno... Горе где сам писао, нисам био прецизан, јер нит знам колико је неко упознат са Писмом, нити да ли неке ствари подразумева када се пишу. Мало детаљније ћу да појасним а везано за веру, као поверење онима преко којих смо се информисали за њу. Нико није призван да поверује у Бога ако није вођен Духом Светим (пише у Писму), у Делима апостолским често се наглашава како се Свети Дух спушта на оне којима се проповеда вера, Апостоли су годинама гледали чудеса па им је опет Христос рекао да ће тек када сиђе Свети Дух на њих разумети неке ствари које су видели, чули али нису разумели. Дакле полазна основа за свако веровање у Бога и истиност онога што пише је деловање самог Бога кроз Светог Духа у сваком човеку посебно у мери и на начин који он може да Га прими. Не знам још никог ко је стварно поверовао само тако што је прочитао нешто из Св. Писма или чуо и рекао - ово је све тачно ја сад верујем. Мени је требало безмало 15 година, испитивања, трагања да би ми неке ствари биле јасније, прихватљивије, и то само зато што сам осетио самог Бога у себи (колико год то вама деловало смешно, бајковито, умишљено или нетачно). Тек после тога неке ствари ти бивају јасније, прихватљивије. Неко је овде био написао нешто што ми се свидело, ко једном спозна Бога то је као да је научио сабирање, и никада више не доводи у питање да ли је 2+2=4. Тако нити ти мене можеш да убедиш да нема Бога, нити ја могу тебе причом да убедим да Бога има, ''сем ако ти не буде дано одозго''. Да простиш ово је толико безвезно поређење да не бих трошио време да се надовезујем на њега. Pa svako poređenje je bezvezno... jer kao što rekoh, ne postoji ni jedna druga oblast života u kojoj bi bilo ko ozbiljan progutao takvu priču... a ti si slobodan da navedeš neki primer koji me demantuje... Podsetio si me na onaj sjajan crtać sa žabom koja peva i pleše ali samo kada je jedan čovek gleda... možda ti zaista imaš "žabu" koja svašta radi, ali ako je to sasvim obična žaba svaki put kad je ja pogledam ili još gore - nema je uopšte, bio bih totalna naivčina ako bih ti poverovao na reč... zar ne? I malo razonode za kraj: sqny, ВИЛМА and drvce је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука