Jump to content

Svakodnevne eticke dileme i drugi ogledi

Препоручена порука

пре 2 минута, obi-wan рече

Ukapirao sam sta si rekla, ali spaljivanje auta nije uopste cest, jos manje ponavljan nacin negodovanja. Ili ja nisam u toku... :scratch_head:

Да ли дечко случајно има неки други разлог, можда?

https://www.youtube.com/channel/UCv5DZyZTNW07nk9o_bku50Q

1171969256_NewPicture.thumb.JPG.51e7f651c94740d52edac224cbbee663.JPG

Подели на овим сајтовима

Јесте тешко, јесте страшно, ма ужасно је, али да ли је могуће да смо баш у безизлазу? 

Где се год окренеш, скоро сви незадовољни, дођу избори, ови пацери добијају глатко, да то више није нормално. Ко је у овој држави луд?

Све испушене муштикле са образима дебелим као три ђона и ваљају овом народу приче о неком просперитету. Исти, сви!

Ко дозволио? Ми! 

Док народ кука није страшно, али кад заћути, биће свашта. 

Највећи проблем је што нема слоге, а то ови максимално користе. Удруже се људи, па нешто заједно ураде. Могло би. Мало више широкогрудности, мање сујете, више смирења. Али, нећемо. Зато ови јашу. 

Иначе, не подржавам овај поступак паљења. Могао бар да је вози ту по селу, ако ништа друго. И не могу да верујем да регистрација кошта 300 евра. Колико ово чудо има кубика? И те сајтне 300 евра? То би му неки лимар набуџио. И што рече Александра, баш их је насикирао. Неће моћи да спавају. Боли њих уво. 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

@АлександраВ 

Dobro, to je novi moment na celu pricu.

Medjutim, nesto tu nije kako treba - ako stvarno zivi od tubeta (a sa 13k pratilaca, koliko znam, malo teze ce da bude tako, jer da bi zaradjivao mnogo od Google ad-sensa moras da imas pratilaca bar pola miliona pa navise /Justina zena ima 2-3 miliona, i ima od toga jednu solidnu mesecnu platu/; dakle sa 13k pratilaca to nema sanse da bude), kako onda nije imao para da kupi drugi auto? Za oko 1.000e imas sasvim solidno ocuvan stariji auto, i ne brines, evo @Liga Džentlmena to moze da potvrdi, posto se bavi autima.

Takodje, telefon kojim se snima mozda jeste dobar, ali mi to ne znamo i ne mozemo da znamo iz samog snimka. A ako ipak pretpostavimo da kosta tipa 500-600e, to opet ne znaci nista, jer takve danas imaju mnogi, obzirom da ih svi kupujemo na rate, tj. putem (vrlo nepovoljnih) dvogodisnjih ugovora, jer drugi nacin vecina prosto nema. Ja sam prosle godine uzeo cerki Huawei koji kosta 320e, a u dugovima sam do guse i izvrsitelji me jure na dnevnoj bazi - prosto: detetu smo hteli da uzmemo nesto sto joj treba (a za odlican uspeh), i to je to.

Naravno, mozemo da pretpostavimo i da je sve potpuno tacno kako ovaj lik sto si prenela i kaze, medjutim, to i dalje ne menja cinjenicu da je opste stanje takvo kakvo jeste.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Милан Ракић рече

Mačva Zdravog Razuma

DA LI SE SEĆATE #DANIJELA #ŠOKČANIĆA, MOMKA IZ CRNE BARE KOJI JE OŽENIO LEPU KOLUMBIJKU #JENNIFER. O TOME SU PISALI LOKALNI MEDIJI ALI I #RTS. SA SREĆOM SU DOBILI PRVO DETE, A ŠTA SE ONDA DOGODILO PROČITAJTE PORUKU U CELOSTI BEZ CENZURE KOJU NAM JE POSLAO DANIJEL:

Soksanic-Naslovna.jpg

Pozz drustvo. Zasto sam otisao iz zemlje. Eto muka mi vise od tih silnih politicara laganja varanja i mazanja. Bio sam u elitnoj jedinici 5 godina i nisam ustedeo 10e. Plata sa putnim troškovima 300e u dinarskoj protiv vrednosti. Ali casu je prevrsilo kada sam nakon odustajanja od vojske trazio posao kako bih ostao u svojoj rodnoj Macvi. Nazalost nije ga bilo pa sam nasao nesto trenutno kod priljatelja sezonski davao mi je dnevnicu eto da kosimo i odrzavamo groblje. Posla se ne bojim i ne sramotim ali za tu dnevnicu nisam mogao da pokrijem troskove moje porodice . Prvenstveno supruge i bebe. Naravno bio sam na grbaci svojih roditelja sto se tice racuna i stanovanja. Znaci ono osnovno pelene hrana i slicno.E sada dolazi na red deciji dodatak i neka novcana pomoc za prvo dete. Posto mi je supruga iz Kolumbije tu nastaju problemi iako mi je dete srpski drzavljanin. Treba ovaj papir treba onaj papir itd da bi na kraju kontaktirao ministarstvo za rad i socijalna pitanja i dobio odgovor da dostavim iz Kolumbije potvrdu da tamo nismo ostvarili pravo na novcanu pomoc a meni supruga non stop bila u to vreme u Srbiji. Naravno ja im to i kazem ali eto mozda sam to odradio postom.1f602.png? a za deciji dodatak eto nas 5 u kuci pa kada se podeli plata mog oca koja je tada kasnila po 3-4 meseca i majkina crkavica mi prelazimo tadasnjih 8200 dinara po clanu domacinstva i to sve zarad nekih 2000 dinara mesecno. Mene je postalo sramota drzave i svega, zahvalio sam se u opstini na njihovom iscrpnom radu uzeo papire i otisao kuci. Vec sutradan sam poceo da trazim posao preko. Posle 3 nedelje sam ga nasao. Sada je sve ok ,moja porodica ima sve sto joj je potrebno , pomazem i roditelje a gledajuci sa strane sta se desava prvenstveno u mom mestu pa nadalje ne zelim nikada ni da se vratim . Zivot je tezak i ja sam se borio ali mnogo je parazita i lopova. Cestitim i postenim svaka cast a ovi drugi sta da im se kaze oni za sramotu i ne znaju. Svako dobro i cestitam Vam na radu .

DANAS, NAŠ NEKADAŠNJI SUGRAĐANIN ČIJU SU KUĆU MEDIJI NON STOP POSEĆIVALI JER IM JE BIO INTERESANTAN ZBOG SUPRUGE KOLUMBIJKE, SA SVOJOM PORODICOM ŽIVI U NEMAČKOM GRADU HAMBURGU GDE I RADI I OD SVOJE PLATE ŽIVI VEOMA PRISTOJNO.

REDAKCIJA #MZR POZDRAVLJA PORODICU ŠOKČANIĆ I ŽELI IM USPEH NA SVIM POLJIMA. SREĆNO!

https://macvapress.rs/jennifer-i-danijel-savremena-ljubavna-bajka-u-crnu-baru-stigla-snajka-iz-kolumbije/

https://macvapress.rs/radost-u-porodici-sokcanic-stigla-beba-hana-je-nase-zlato/

Дошао у Змињак у марту 1991 легално из Добоја, пријава , одјава ...

У фебруару 1992 родио нам се син, мене после мјесец дана мобилисали и послаи на Осијек гдје сам остао 2 мјесеца . Кад сам се вратио зову ме у општину Шабац и веле да оно што је добијено као дјечији додатак је превара државе,  кривично дјело, јер нисмо држављани. 

После ме опет 1999 мобилисали, а држављанство смо добили тек 2004-

Једно од питања у листу којим смо тражили држављанство је било: Гдје сте били у време проглашења СРЈ ?

Подели на овим сајтовима

I da podsetim jos jednom - ovim videom smo samo poceli temu, ali ocekujem da i vi ostali postavljate vremenom i razna druga pitanja i nedoumice. :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Poenta je menjati sistem vrednosti a ne vladara. Kakav god da je vladar od Boga je. U Srbiji i medju hriscanima cak postoji sistem vrednisti konji je prihvacen a koni je sam po sebi los.

Glavna prica je o spasenju, spasice se Pravoslavci a ostali nece, mrzimo Siptare, Hrvate, Mrzimo sve koji nisu Srbi jer se oni nece spasiti. 

Pricamo o Bogu i citiramo umne ljude a ni sami ne shvatamo znacenje tih reci. 

U Crkvi se okrecemo jedni od drugih, umesto da sedimo zajedno da se druzimo prave se grupe, zurimo kuci, nema zajednickog obedovanja.

Devojke i zene izigravaju hriscanke, a umesto da budu pokorne, one se nadmecu sa muskarcima zavlace ih razvlace. Gubi se iskrenost.  ( u ova tedka vremena one traze da budes materijano obezbedjen da je vodis na more, planine, da je razmazis, a ne razmislja o gajenju dece)

Muskarci se prelucavaju sa zenama dokazivajuci svoju superiornost a kada bude gusto pustaju zenu da vodi. Hoce lutke sa naslovne strane al da budu krotke ( ne vodi ih potreba za decom nego strast)

U crkvi se prica o svestenicima, o novom i starom verovanju, o ovome i onome.

Umesto da svako gleda u svoju kucu, u svoj um, da eadimo na sebi i ostavimo druge da rade kako najbolje umeju. Da radimo na sebi i da se usavrsavamo.

Maknimo fokus sa nepotrebnih stvari i krenimo da gradimo prave vrednosti.

Ja to pokusavam sa grupom dzentlmeni i dame a vi?

Kako se vi borite da promenite sistem?

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, obi-wan рече

moras da imas pratilaca bar pola miliona pa navise

Па можда ради на томе да повећа број, зар не?

пре 4 минута, obi-wan рече

ako stvarno zivi od tubeta

Има ту још што-шта, погледај му по профилу.

пре 5 минута, obi-wan рече

posto se bavi autima

Знам, мој муж се бави аутомобилима. Овај клинац је на отпаду могао да добије највише 150 евра, а да га растури у делове му баш није исплативо, ауто није често тражен, нема потражње за деловима, и могао би, можда, можда, да узме око 500 евра. Ништа му то није исплативо, ни да га поправи, ни да га прода. Па се онда досетио, како би можда било боље да "реши" овај проблем. Не тврдим да је то 100% тачно, али није увек све што видимо баш онако како нам се презентује, а ни клинци у Србији нису баш јуче рођени.

пре 10 минута, obi-wan рече

to i dalje ne menja cinjenicu da je opste stanje takvo kakvo jeste.

То чак још више доприноси чињеници да је опште стање такво какво јесте. То што клинци граде живот на преварама, троше животно време и интелигенцију на "комбинације", трче у коцкарнице да зараде за мало траве увече, итд, итд. То је пораз. Свих нас.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, obi-wan рече

@АлександраВ 

Dobro, to je novi moment na celu pricu.

Medjutim, nesto tu nije kako treba - ako stvarno zivi od tubeta (a sa 13k pratilaca, koliko znam, malo teze ce da bude tako, jer da bi zaradjivao mnogo od Google ad-sensa moras da imas pratilaca bar pola miliona pa navise /Justina zena ima 2-3 miliona, i ima od toga jednu solidnu mesecnu platu/; dakle sa 13k pratilaca to nema sanse da bude), kako onda nije imao para da kupi drugi auto? Za oko 1.000e imas sasvim solidno ocuvan stariji auto, i ne brines, evo @Liga Džentlmena to moze da potvrdi, posto se bavi autima.

Takodje, telefon kojim se snima mozda jeste dobar, ali mi to ne znamo i ne mozemo da znamo iz samog snimka. A ako ipak pretpostavimo da kosta tipa 500-600e, to opet ne znaci nista, jer takve danas imaju mnogi, obzirom da ih svi kupujemo na rate, tj. putem (vrlo nepovoljnih) dvogodisnjih ugovora, jer drugi nacin vecina prosto nema. Ja sam prosle godine uzeo cerki Huawei koji kosta 320e, a u dugovima sam do guse i izvrsitelji me jure na dnevnoj bazi - prosto: detetu smo hteli da uzmemo nesto sto joj treba (a za odlican uspeh), i to je to.

Naravno, mozemo da pretpostavimo i da je sve potpuno tacno kako ovaj lik sto si prenela i kaze, medjutim, to i dalje ne menja cinjenicu da je opste stanje takvo kakvo jeste.

Mudja ima milion pratilaca i zaradjue oko 500e mesecno. On je inace najpoznatiji jutuber na balkanu. Ti sto pricaju tako o jutuberima uopste nisu iformisani.

Mene je zamena praga kostala 8000dinara jer mi je radio drugar inace, cena rada po delu se krece od 40 pa navise evra u zavisnosti od majstora, to je samo za ruku, a gde su delovi, zastita, git, boja, osnovna boja smirgle? Da mu je majstor to zakrpio opet ga ne bi pustili jer mora sve da bude dobro odradjeno. Meni je regostracija za 1.6 200e. Za 1.8 i 140 ks registracija je 300e.

Moras bas da imas srece ili bas dobrog majstora, poznanika da za te pare kupis auto, ja sam moj uzeo ispod cene pa me je izasao 2000e. 

• Свиђа ми се 1

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, АлександраВ рече

Васпитавам децу.

To je divno. A pored toga?

Da li svojim objavama i stavovima utices i na ljude koji prate forum ili tvoje objave?

Подели на овим сајтовима

Целог лета нисам мрднуо даље од села и пољопривреде, што због обавеза, што због расположења и неке безвоље, и данас са братом одох до Куршумлије. 

Град изгледа бедно, то је туга, путем кроз села видите старе, напуштене куће, парлоге... Али, шта то брига ове са врха? Све оде, опустело, села уз административну линију празна. Не дају сељаку да дигне главу. Шта он хоће? Само да може нормално да живи.  Да од оног што произведе има да прехрани породицу, обуче, школује децу,  измири рачуне и порезе, да може сам да уложи опет следеће године у производњу, и то је углавном то. 

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Liga Džentlmena рече

Da li svojim objavama i stavovima utices i na ljude koji prate forum ili tvoje objave?

Вероватно, као и сви остали, а веома често читајући нешто што сам поставила утичем на саму себе.

пре 2 минута, Liga Džentlmena рече

A pored toga? 

Не гледам себе наспрам система, гледам себе у свом микрокосмосу, и ту, колико могу и умем, покушавам да поправљам и мењам, или бар да не рушим и не кварим. Колико могу, дајем делиће и у етар, али без фантазија да могу да променим свет.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, АлександраВ рече

То што клинци граде живот на преварама, троше животно време и интелигенцију на "комбинације", трче у коцкарнице да зараде за мало траве увече, итд, итд. То је пораз. Свих нас.

Нажалост, апсолутно тачно. 

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, АлександраВ рече

Па клинци воле данас модерне бајке.

Pa ima i onih starinih koji uzivaju u bajkama, ima bas par njih koji bas i nisu klici koji pricaju bajkovite i holivudske price. Da su klinci bilo bi dobro, ali osoba koji ima vise od 20 godina ne treba da veruje u bajke.

Igrom slucajeva i sam imam kanal na jutubu pa mi je sve ovo poznato.

Samo sto je moj kanal edukativnog karaktera jer prica o jednoj novoj sub kulturu tunerskoj, odnosno zivotu i druzenju ljudi koji se bave modifikovanim automobilima. A ima i bajkerskih prica. I sta mislis koliko je njih zainteresovano da gleda?

Ako nije decko balkanac i zlatni lanac, i mamina princeza takvi kanali nisu zanimljivi.

Poenta je menjati sebe a onda i preko sebe sistem vrednosti. Kod svoje dece, kod svojih prijatelja, kod svog ( zrelog partnera), u svom klubu, na svojim skupovima.

Pa cak i u svom odeljenju kome si razredni.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...