Jump to content

Zračenje strahom – zablude o osiromašenom uranijumu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Током и након НАТО агресије, био сам више пута ангажован на летачким задацима који су подразумевали разна превожења, између осталог и за потребе контроле тактичког маневра ј-ца ОМЈ на Космету који су често били мета "брадавичастих свиња", те инсталација аеродромских и ванаеродромских на која су понеки пут "свиње" дејствовале. И на сваких десет дана током те активности, а све у свему, трајало је то неких годину дана (негде до априла 2000. године), све посаде су поред уобичајене опреме носиле и личне дозиметре, попут оних акредитација где су била нека зрна "нечега" у некој ампули и поред уписан једниствени ИД и име и презиме. 

Не кажем да сам обишао све просторије где је дејствовано, али свакако неколицину јесам. И провео извесно време на њима док "путници" које смо превозили не обаве посао. Углавном, променио сам тридесет и више тих "акредитација". Три пут месечно дође екипа са ВМА, на потпис им предаш стари дозиметар и узмеш нови. И након неколико дана стигне депеша у којој пише да су дозиметри негативни, тј. на њима није забележена повишена количина радијације... Или је ВМА лагала.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisha рече

јел да не вежбате троловање ти и Милан ?

Ма да, ја сам будала

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Милан Ракић рече

Ма да, ја сам будала

ја то нисам ни рекао а ни помислио драги мој брате.

мало шаљиво упућено и то Обију због његовог поуздања у ,проверене изворе, коментаре на знање и полузнање итд ..које како ја сагледавам изгледа пристрасно....и сад тап ту неки психолог је као меродаван а неки тамо онколог није за дату тему?

чисто посматрање пријемчивости на изворе од стране форумаша,без намере деградације билло кога

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

море.... пипају НАТО ботови ваким темама оћел Срби с њима ил неће? :0205_whistling:

ил колко злопампте?

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisha рече

ја то нисам ни рекао а ни помислио драги мој брате.

мало шаљиво упућено и то Обију због његовог поуздања у ,проверене изворе, коментаре на знање и полузнање итд ..које како ја сагледавам изгледа пристрасно....и сад тап ту неки психолог је као меродаван а неки тамо онколог није за дату тему?

чисто посматрање пријемчивости на изворе од стране форумаша,без намере деградације билло кога

Ако пратиш Форум, ни на чију се страну нисам ставио, јер просто нисам лекар.

Како сам ставио ову вест и објаву, тако сам и пре неки дан покренуо тему тотално супротну од ове са дужим видео прилогом о формирању Националног савета за истраживање последица НАТО агресије којим ће преседавати др Даница Грујичић.

Једино што морам да приметим као војно лице, да се греши у корацима гледе муниције са ОУ, јер смисао њена није да контаминира земљиште но да створи неку врсту пијезоефекта, тј. да армирана има већу пробитачност. О финим честицама које настану након дејства и могућности контаминације онога који удахне или загађивања земљишта на ангажованој просторији се свакако треба дискутовати. С` тим што мислим да северније од сјеничког аеродрома ОУ није коришћен, те онда "пада у воду" повећаност малигнитета у Војводини нпр....

Такође, реаговао сам овде коментаром, да иза тлапњи о ОУ, као да се намерно пренебрегава уништавање хемијског и петрохемисјког комплекса. Барич, Шабац, Нови Сад, Панчево,... Рафинерије нафте и постројења која су производила разноразне хемикалије. Сетите се само димних стубова који су данима наткриљавали поменуте градове, а онда ношени ветром "лутали" диљем земље. 

И испричао своје искуство са ОУ.

Ако је то троловање, онда добро.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Милан Ракић рече

Такође, реаговао сам овде коментаром, да иза тлапњи о ОУ, као да се намерно пренебрегава уништавање хемијског и петрохемисјког комплекса. Барич, Шабац, Нови Сад, Панчево,... Рафинерије нафте и постројења која су производила разноразне хемикалије. Сетите се само димних стубова који су данима наткриљавали поменуте градове, а онда ношени ветром "лутали" диљем земље. 

Nocima smo gledali sa uzvisenja kod luke u smederevu bombardovanje Panceva i rafinerije i jedne noci, videli smo i culi jaku eksploziju iz pravca panceva i posle nekoliko minuta osetili smo prilicno jak hemijski 'miris' koji je izazivao peckanje u grlu.

Ko zna kako je bilo u Pancevu.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Милан Ракић рече

Ако је то троловање, онда добро.

и бре ,реко да је било шаљиво....и због чега..

што си тврда срца толко:bighug:

тема јесте озбиљна,а ко све не пише и шта све  не пише  то је чудо...него коме ћемо веровати у целој тој причи?

а загађење од стране гађане идустрије....,нарано

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Рапсоди рече

Ја само не знам која је позадина приче ( нешто сигурно у вези Амера) о лековитом уранијуму. Ово о незлобивом уранијуму је само увод у неку другу причу .

Ne postoje nikakve price o ljekovitom uranijumu. To se da prostis izmislja. Ono sto se govori je da OU nije ni izbliza tako stetan kao sto se propagira i koje uvodni tekst razoblicava. To kako se stvorila fama oko OU i njegovog navodnog uticaja na povecanj malignitet u Srbiji otprilike je u rangu sa bjezanjem u podrume usljed zracenja sunca u toku pomracenja. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bokisha рече

Е...а ово писаније стручног псиголога је валидно?ко и оног твог супер чове....

јел да не вежбате троловање ти и Милан ?

ил испитујете трезвоумље форумаша?

Ovo sad je samo jedan u nizu napisa o tome, samo nema ko da cita. A sto se tice mene - sluzio sam na PVO sistemu, pa se sticajem okolnosti prilicno dobro razumem u avione i njihovo naoruzanje, to sam prosto morao da naucim. I stojim iza svega recenog u potpunosti.

Ali kome to uopste pricam? Nisi ti ni prvi ni poslednji pametnjakovic koji sve zna najbolje...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Justin Waters рече

Ne postoje nikakve price o ljekovitom uranijumu. To se da prostis izmislja. Ono sto se govori je da OU nije ni izbliza tako stetan kao sto se propagira i koje uvodni tekst razoblicava. To kako se stvorila fama oko OU i njegovog navodnog uticaja na povecanj malignitet u Srbiji otprilike je u rangu sa bjezanjem u podrume usljed zracenja sunca u toku pomracenja. 

Taman tako.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, obi-wan рече

Ovo sad je samo jedan u nizu napisa o tome, samo nema ko da cita. A sto se tice mene - sluzio sam na PVO sistemu, pa se sticajem okolnosti prilicno dobro razumem u avione i njihovo naoruzanje, to sam prosto morao da naucim. I stojim iza svega recenog u potpunosti.

Ali kome to uopste pricam? Nisi ti ni prvi ni poslednji pametnjakovic koji sve zna najbolje...

ако си добро прочитао,мој коментар се није односио на било какву квалификацију проблематике о којој се пише у смислу има утицаја-нема утицаја,већ на селективност извора који су контрадикторни,као и различито позивање чланова на исте па и несагласје по томе.

Иначе не знам о ОУ толико да би тврдио ово или оно,те и нисам наметао  неко своје мишљење о споменутом,те као што нисам намеру ни имао да покажем колики сам паметњаковић.

Лично сам на приличној резерви за изјашњавање о последицама ОУ из свега споменутог,као и због гомиле контрадикторних текстова.

У том свему  прочитаном ме збуњује да којекакви психолози су меродавнији од онколога по питању процене,као квази војни стручњаци  од војних стручњака и слично.

извини ал нисам упућен у твоју стручност о датој теми.могуће да сам у летимичном читању пропустио да си се позвао на њу.иначе не би било ни коментара.

као што рекох Милану коментар о троловању је шала,па да се извинем и теби ако те је увредио

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bokisha рече

У том свему  прочитаном ме збуњује да којекакви психолози су меродавнији од онколога по питању процене,као квази војни стручњаци  од војних стручњака и слично.

Nije psiholog mjerodavan. Psiholog se u početku teksta izjasnio da ovo nije njegova struka, ali s obzirom kakva se medijska propagnada vrši o navodnom štetnom uticaju OU do mjere da uzrokuje povećan malignitet u Srbiji, kaže da osjeća potrebu da napiše nešto na temelju njegovih ličnih istraživanja. Samo to i ništa više, dakle samo podstče na razmišljanje i apel da oni kojima je to struka pišu više kako vi se pobile nebuloze koje su trenutno dobro uhvatile korijenje u Srbiji. 

A ako je neko onkolog i tvrdi kako je OU isključivi krivac za maligna oboljenja u Srbiji, to ne daje nikakvu kredibilnost jer ima ljekara koji se izjašnjavaju i doprinose medijskoj harangi na vakcine recimo, da su navodno štetne. Prosto ima ljudi koji promaše struku. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...