Bokisd Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 2 минута, Ведран* рече Сад мени није јасно (Бокисде где си? ) Tu sam, .... nesto se i ja cudim,.... necemu ... na kraju , svi cemo da postanemo filosofi,.... Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 10 минута, Ведран* рече Дакле ти SJW раде нешто слично ономе што си ти управо урадио. Прогласио мене (нас) за конзервативце? Mislim da jesi konzervativac, koliko sam uspeo da zaključim iz raznih pisanja, ali ne zato što se ne slažeš sa mnom o nečemu... takođe, taj pojam nema negativnu konotaciju... ni meni ni inače... pa je poređenje sa SJW malo besmisleno... Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 Zašto mi se već pola sata po glavi mota ona tema o knjižici sa dve mame i dve tate? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 6 минута, Branka62 рече Zašto mi se već pola sata po glavi mota ona tema o knjižici sa dve mame i dve tate? I meni. I fakat da niko na toj temi nije rekao: "Svi roditelji treba ovo da čitaju svojoj maloj deci, jer glupo je, opasno i štetno za njihov razvoj štititi ih od činjenica ovog sveta". Ne, nego su svi bili (bar ja znam da sam bila eksplicitno) u fazonu da niko ne može roditelje da primorava ili pritiska da aktivno izlože svoje malo dete sadržajima koje oni smatraju neprimerenim za svoje dete u veoma ranom detinjstvu, a na koje će svakako naići kasnije. Branka62 је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 Управо сада, Avocado рече Mislim da jesi konzervativac, koliko sam uspeo da zaključim iz raznih pisanja, ali ne zato što se ne slažeš sa mnom... takođe, taj pojam nema negativnu konotaciju... ni meni ni inače... Млого си погрешно закључио. Ја ти се најчешће не уклапам у понуђене категорије. Још много мораш да ме студираш. Ево да ти помогнем. Лекција 1. Нисам хтео ни да се родим како треба. Оно још тад биле две опције. Природно, или царски рез. А ја лепо трас и покидам пупчану врпцу, чисто да видим шта ће да раде. Лекција 2. Кад сам био мали имао сам једну од оних посудица које на поклопцу имају отворе за разне геом. облике (коцке, кругови, звезде, правоуг. ) и онда кроз то убацујеш те облике. Мени је то убацивање геом. облика тамо где треба било страшно досадно одмах после првих пар пута. Чуј то убацујеш ствари у прописане отворе! Шта ли ће то икоме? А у исто време су ме учили да идем на ношу. И то ми је било нешто баш глупо. Зар баш мора ту? То сви раде. Кажем оће пипи, родитељи ме скину и донесу до ноше, а ја гледам па се мислим ови још ништа нису укапирали. И ја лепо ништа. Гледам у њих. Обуку ме и ја истог момента пипи у гаће. И тако неколико пута, а онда да би био сигуран да су укапирали кажем онако хитно "оце кака" а они опет ношу... остало знате. И тако мислио сам шта ћу и сетим се да би добро било да ми ноша буде та посудица играчка. И ја скинем фино поклопац па у њу... Затим сам прешао на озбиљније ствари... Али довољно за сада Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 31 минута, Bokisd рече Tu sam, .... nesto se i ja cudim,.... necemu ... na kraju , svi cemo da postanemo filosofi,.... Немој само да се забројиш Bokisd је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 20 часа, Paradoksologija рече A verovatno jeste realno strašnija jer nije to izdajstvo od strane onih koji treba da se brinu o detetu ublaženo brisanjem krvnog srodstva i prebacivanjem na maćehu - jedino u Ivici i Marici i rođeni otac učestvuje u tom. У првом издању Гримових бајки није постојала маћеха, већ мајка. Као и у Снежани и седам патуљака. Отац је у овом случају био наговорен од маћехе ( или мајке ) Али отац се и покајао . Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 3 минута, Рапсоди рече У првом издању Гримових бајки није постојала маћеха, већ мајка. Као и у Снежани и седам патуљака. Отац је у овом случају био наговорен од маћехе ( или мајке ) Али отац се и покајао . Mislim u okviru sadašnjih verzija, jedino još kod Ivice i Marice rođeni otac čini ovakvo izdajstvo prema deci. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 5 минута, ana čarnojević рече kad mama i maceha budu ostaviile decu u sumi bicemo manje osetljivi. Прве верзије Грим.бајки су са мајкама. Отац је оставио по наговору маћехе ( мајке) Као и Адам што сагреши јадничак, по наговору Еве... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 4 часа, cloudking рече Ili, niko ne kaze izbaciti vesticu iz uspavane lepotice... samo ne mora princ da joj pravi decu dok spava... mislim, ono... pliz. Ne znam sta si se u`vatio za grcku mitologiju, jasno je da ta verzija uopste nije ni dosla do danasnje dece. Ja sam lepo pitao o danasnjim (konacnim, nadamo se) verzijama bajki. I to sa izbacivanjem vestice - sto je tu ta vestica gora od bilo koje kreature u LotR-u? Sta dobijas njenim izbacivanjem? Vestica u bajkama predstavlja personifikaciju natprirodnog zla, onoga sto u veri inace nazivamo necastivima. Isto kao sto vile predstavljaju natprirodno dobro (tj. andjele). I upravo i ta borba natprirodnog dobra i zla, isprepletana ljudskim junacima cini samu srz pricanja, i nosi poruku u celini. Вилер Текс and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 4 часа, Снежана рече па боље би било да јесу I ja sam mislio da jesu, ako nisu, onda - jao... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 3 минута, obi-wan рече borba Ма не, сви треба да буду другари. Каква борба, то је насиље. Фри Тибет! obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 4 часа, Bokisd рече Naravno, kao i uvek svi mi svi kolege forumasi smo najveci eksperti u univerzumu za bilo koju oblast To se podrazumeva. Вилер Текс and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 2 часа, ana čarnojević рече znam da je prvo bila mama. što mi uopšte nije čudno ako pomislim kako su vremena bila surova nekad. pa je ubačena maćeha, što bi bila ta površinska intervencija, ublažavanje... u psihološkom smislu važno je da su deca ostavljena ne da su se izgubila jer bi se tada prebacila odgovornost na decu. time se remeti struktura i poruka. Ali moguće je na drugačiji način izmeniti 'površinski' sloj a da se odgovornost ne prebaci na decu - može ih neko slučajno izgubiti, zaboraviti, poslati negde uz pogrešne instrukcije... Ima hiljadu varijanti. Ono što nekome deluje kao suštinski bitno i deo poruke, nekome ne mora biti, posebno ako ne veruje baš slepo u te jungovske i propovske dubinske strukture kao magično savršene i univerzalne; zabavne, svakako. Najizvesnije deluje da je istorijska trauma gladi koja je pogodila Evropu u srednjem veku tražila način da se ispolji, ispriča, izbaci iz sistema, jer tada su zaista neki roditelji ostavljali decu, a neki ljudi izgleda čak i pribegavali kanibalizmu. Ali za mene i moju decu ovo je istorijska fusnota čije ostatke ne moraju da spoznaju sa 3 godine. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 17, 2018 Пријави Подели Написано Мај 17, 2018 пре 5 минута, obi-wan рече Ne znam sta si se u`vatio za grcku mitologiju, jasno je da ta verzija uopste nije ni dosla do danasnje dece. Ja sam lepo pitao o danasnjim (konacnim, nadamo se) verzijama bajki. I to sa izbacivanjem vestice - sto je tu ta vestica gora od bilo koje kreature u LotR-u? Sta dobijas njenim izbacivanjem? Vestica u bajkama predstavlja personifikaciju natprirodnog zla, onoga sto u veri inace nazivamo necastivima. Isto kao sto vile predstavljaju natprirodno dobro. I upravo i ta borba natprirodnog dobra i zla, isprepletana ljudskim junacima cini samu srz pricanja, i nosi poruku u celini. Ali ko je ovde jednom rečju tražio izbacivanje veštica? Baš Tolkin ima odličan esej "Monsters and Critics" gde brani "inferiorne" epove u kojima se pojavljuju izmaštana čudovišta od kritičara koji su preferirali realnije opise bitaka itd. Kao da sve vreme pričamo o potpuno različitim temama. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука