Bokisd Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Samo, jos nesto, pade' mi na pamet. Detence je nezlobivo i ne pamti neke lose stvari koje mogu da se dese' prema njemu ( samom ) od strane roditelja. Sad, hipoteticki, ako se dete i malo buni i negoduje zbog menjanja pelene, .... nema veze,.... ono, sve neprijatno zaboravlja. Pa, kada, slucajno nesto povisis ton prema detetu , ono ce' se pokunjiti, ali, kasnije zaboravlja i ne pamti i ne stvara sliku svog roditelja u nekom negativnom kontekstu i voli ga istom ljubavlju. Deca su cudo Bozije. Nije uopste slucajno, Isus, nasledje carstva nebeskog poistovetio sa prirodnom nezlobivoscu i dobrotom male dece..... i, sa smirenoumljem i prostotom koju poseduje deciji um, koje nas cine velikim cak i u tom carstvu. Који се дакле понизи као дете ово, онај је највећи у царству небеском. ( Matej 18, 4 ). Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Cu iscitam vama za inat sve Al kad odgovorim pripremite se za elaborat hahaha. Videla sam bre Klaude, videla sam i slognuh se. Kako uspes da uhvatis momenat, kadar, svetlo, sve tako "jednostavno" a efekat je wow. Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 8 минута, cloudking рече Sam si napisao da je taj razvojni proces postepen. Znaci mi ne mozemo tacno da znamo u kom periodu treba poceti da se obracamo bebi a da nas ona slusa sa razumevanjem, jel tako? E pa a sto onda ne krenuti odma od prvog dana? Опет си, мислим, помешао комуникацију и тражење одобрења. Комуникација да, одобрење не. Одобрење је нешто друго. Ти дајеш пример са својим дететом и паркићем. Ви преговарате, договарате се итд. Дајеш детету могућност да се изрази, искаже, али одлуку доносиш ти. Наравно, нормалан родитељ неће варати дете и стално доносити одлуке супротне детету него ће да води рачуна да уважава дете. Када дете буде сопособно да јасно образлаже своје одлуке тада се тражи његово одобрење у правом смислу. А наводио сам пример са девојчицом која хоће лагану хаљиницу у хладном дану. Недавно сам био у (не)прилици да гледам особу која умире од деменције. И ту нема одобрења за одлуке које се тичу њиховог стања, али има комуникације у мери у којој је то могуће. А на самом крају нема више ни тога. Где год не постоје јасни капацитети рационалне комуникације не постоји одборење. Постоји поштовање дигнитета особе и поступање у њиховом најбољем интересу. Неки индикатори одобравања или неодобравања се поштују када су у питању некруцијалне ствари, али код важних ствари се не поштују него се поступа у њиховом најбољем интересу. И са децом је тако. Децу треба васпитавати да узрасту у човека, а не од деце правити (боље речћи глумити) одраслог човека док то још нису. Када се то ради, деца заувек остају деца. Знам и такве случајеве и родитељи са таквом "децом" од 20-30ак година муче муку невиђену. Снежана, Bokisd, АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Ко има снаге да слуша ово лудило, изволите: Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Pa o toj komunikaciji i Klaud prica, nije to odobrenje u pravom smislu te reci, bukvalnom, zrelom. Ima bre ljudi svacega, polazite od normalnih sebe. Ja sam muku mucila s najrodjenijim muzem koji je tako vaspitan, aha treba da se uradi to, daj, uzmi, obuci, navuci, promeni i kvit tap tap i gotovo. Jezik sam istupila zasto ne moze tako. On uzme stavi na krilo, obuce tako sto nogama drzi dete da se ne mrda mnogo jer tako je efikasno najbrze i stq vec sad idemo napolje mora da se obuce sta ima tu... I trebalo mi je vremena i zivaca, pa kad je u stvari video da tako ne biva bilo je ju bila si u pravu. Vi pricate o drugim stvarima. Naravno da osobrenje za promebu pelena, izbore mnoge i slicno necemo traziti, zlo i naopako. Mi postavljamo cilj, da dete bude zdravo, cisto, uredno, sito, bezbedno. Ali u okviru toga postoje brojni nacini za kako. Klaud prica o tomr ne ulazeci uopste niti misleci da dete treba da samo bira takve neke ciljeve. Treba da se promeni pelena. Ajd. Jedno vreme posle antibiotika, malena nije htela da cuje da je stavimo na pult za presvlacenje jer je to bilo mesto gde smo joj davali i sirup. Sta je trebalo na silu odma oruk da je stavimo pa da shvati da joj ne dajemo sirup. Pa zasto bih. Postoji i lepa rec, igra, zanimas je drugim, pricas, prvo se poigras s njom nece se os 5min u usranoj peleni bas ojesti, das neku igracku i posle drugog presvlacenja skontala i sama da nece dobiti sirup. I sve je bilo na svom mestu. Ona ima sad godinu i po dana i tacno kad primetim da je kakila, a vidi se, pitam je, jel Mitra kakila, ona vice kak kak i pokazuje na guzu. Naravno da se taj pristanak ne osnosi na sam pristanak nego mozda ja sam tako shvatila na nacin na koji priatupamo detetu, komuniciramo s njim. E sad il je ova lujka samo lujka pa misli da to treba objasnjavati il mozda tamo negde postoje zaista roditelji kojima to treba pricati ne znam zaista. Al neki trend u svetu koji sve vise daje slobodu izbora deci mi govori da ipak nije samo do tupavih rositelja nego sad izmisljaju toplu vodu oko normalnih stvari samo ih uviju u neku visokopametnu proseravajucu ideologiju tipa pristanka. Gledam sta rade po vrticima kod nas, kako vaspitaci vise ne smeju ni da kazne dete, ni da to nazovu kaznom, kako forsiraju neku sumanutu pedagogiju koja je bas takva izmisljanje tople vode. I na osnovu svega toga kazem da je to lujka. Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Ја таман мислио да сте оверили тему и да можемо да се зезамо кад оно семинар и даље траје... Ево да видите како се то ради, Клауд мама објаснила Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Лујка дабоме. И ми без "одобрења" слушамо прос....ња све више оваквих лујки и лујкана свакодневно. А сви су, као по правилу, изашли из неке опскурне рупе. Никоговићи који сад одједном окупирају медије. Ово је прави social engineering. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Pa kad si u kenguriji hehehehe Ja bre vise ni vremensku prognozu ne slusam, da nije ovog foruma ne bih znala da postoje ti alrajtovci sta sve ne, nista to bre mene ne zanima. Imam svoj mali svet i oko njega kineski zid. Toliko ima gluposti da bi mi vremena i snage dok ja to sve isfiltriram ostalo nula za porodicu, prijatelje, rodbinu, moju blizu i dalju okolinu. Da se bavim svakom lujkom il miroljubom u zivotu nisam luda. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Ova klaudmama pojma nema. Dete se zamalo ugusilo portiklom dok se ona ubila pokazujuci kako je fensi, menjala je cistu pelenu pa je zabole, da je bila usrana tacno bi se govna prenela na onu drugu i unutrasnjost pelene treba da bude sto sterilnija, ona je stavila cistu ispod prljave pelene i tako su se sve lepo bakterije prenele na navodnu cistu pelenu. Glupost teska. Umesto da caska s detetom a ako bas oce da se snima nek se snima iz drugog ugla ona tu zeza sve redom. A trece, za bebe je izuzetan taj dodir, mazanje kremom dok su mala, malo neznosti, mazenja po kozi, blagog masiranja i treba da bude malo bez pelene kod decaka se vidi da mu se digne pisa kad mu se piski i obicno deca piske kad im je hlad o, kad su vam ruke hladne, ako je pelena puna i ako je skoro obavilo poso malo je verovatno da ce se ponovo bas upiskiti valja makar par min ostaviti dete golo, maziti ga, uraditi neku blagu masazu nogu za to vreme, svasta neato. To je dobro i za pelenaki osip i preporucena je tzv vazdusna kupka jer au te bakterije anaerobne i na vazduhu gecrktnu. Mislim ako vec filozofiramo na gluposti. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 12 минута, Јелена011 рече Ova klaudmama pojma nema. Осим тога никада их нисам пресвлачио бочно то ми је увек било незгодно и непрегледно а и дете ме гледа право у лице тако да ако већ жели да ми изрецитује неки трактат из метафизике не мора да окреће главу Иначе дешавало се, додуше ретко, да се упишке током пресвлачења али ту је подлога и нема фрке... Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 4 минута, Vladan ::: рече Осим тога никада их нисам пресвлачио бочно Па ти не знаш да ако пресвлачиш фронтално то угрожава аутономност детета! Ц. ц. ц. Бочно је препоручљиво јер дете тада стиче свест о својој аутономности и родитељ се налази у позицији асистента, а не доминантне аутократске фигуре, Бла, бла, бла... АлександраВ, Vladan :::. and Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 3 минута, Ведран* рече Бочно је препоручљиво јер дете тада стиче свест о својој аутономности и родитељ се налази у позицији асистента Ахаааа... Добро, још су мале имам времена то да исправим... када год хоће нешто да ми кажу ја ћу да окрећем главу на страну... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 15, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 треба бре снимити просечну српску бабу кад облачи унуче... гаће, хулахопке, термо чарапе, дуге гаће, панталоне, поткошуља, мајица, дукс, џемпер, јакна, поткапа, капа, шал, рукавице... па ти искомуницирај мајчин сине Јелена011 and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 пре 2 минута, Снежана рече треба бре снимити просечну српску бабу кад облачи унуче... гаће, хулахопке, термо чарапе, дуге гаће, панталоне, поткошуља, мајица, дукс, џемпер, јакна, поткапа, капа, шал, рукавице... па ти искомуницирај мајчин сине Због тога не волем зиму ич... и лед на колима... Живело пролеће!!! АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 15, 2018 Пријави Подели Написано Мај 15, 2018 Ma moze ono da oce sta oce. Meni je kicma u autu jedva smo nasli za drugo pult dovoljno visok da ne moram da se savijam. Detetu treba mama koja je ziva i funkcionalna dakle meni je tako zgpdno, zasto zato kraj. Kad pomislim na ona presvlacenja u hodu, po krevetu i slicno pa se iskrivis ko paragraf ma idi begaj. Te novotarije nisu lose, osim kad su kadice u pitanju. Ja ne razumem pomamu za anatomskim blablabla tu se toliko beba iskrivi. One obicne kineske proste pravougaone su zakon. Sve sto olaksava poso i zdravlje ja sam za. Nista detetu nece biti od jednog tri pet brzinskih presvlacenja kad je frka, kad je nesto. Al i bebe kao i mi vole rituale, vole red... Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука