Jump to content

"POD MAČ, BATO": Miroljub Petrović osnovao Institut za nacionalnu istoriju

Оцени ову тему

NinaSavic

Препоручена порука

• Одговори 67
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 4 минута, Вилер Текс рече

@Војвода7Не знам што се сад љутиш. Просто не могу да скапирам како не видиш о каквом се секташу у лажову ради...

Ништа већи секташ од већине православаца...

Подели на овим сајтовима

@Војвода7 

Прочитај тему Мудрости Мирољуба Петровића на форуму ако ти ово није доста. 101 страна, текст је прено Васијан, а у том тексту Мирољуб хули на Св. Василија Острошког. Такође у овој препсици са православним свештеником Мирољуб хули на Свето Причешће и Пресвету Богородицу.

http://www.creation6days.com/diskusije/print.php?type=F&thread=4&post=6199&nr=4771

Све што ради и како говори јасно показује да је секташ и јеретик. Само не знам како ти то не видиш.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Вилер Текс рече

@Војвода7 

Прочитај тему Мудрости Мирољуба Петровића на форуму ако ти ово није доста. 101 страна, текст је прено Васијан, а у том тексту Мирољуб хули на Св. Василија Острошког. Такође у овој препсици са православним свештеником Мирољуб хули на Свето Причешће и Пресвету Богородицу.

http://www.creation6days.com/diskusije/print.php?type=F&thread=4&post=6199&nr=4771

Све што ради и како говори јасно показује да је секташ и јеретик. Само не знам како ти то не видиш.

Recimo , nesto od Miroljubovih 'mudrosti'  :

"Na isti način će na kraju istorije Sotona i demoni, zajedno sa svojim sledbenicima među ljudima, biti uništeni vatrom. Ali, taj proces uništenja će kratko trajati i nema govora o nekakvom „večnom mučenju”. Bog je na mnogim mestima u Bibliji rekao da će „svako dobiti po svojim delima”. Vrlo je moguće da će neki grešnici kraće goreti, a neki duže, u po menutom procesu uništenja - adekvatno zlu koje su počinili za vreme svog života. Sigurno je da će Sotona i demoni provesti najduži period u procesu uništenja. U svakom slučaju, proces uništenja će kratko trajati."

http://cps.org.rs/Knjige/religija_za_pocetnike.pdf

Origen je  ostavio sotoni i gresnicima da ce' bar kroz neko vreme da se pokaju ( pa, je bio bas strogo osudjen i on licno i njegovo ucenje ), a, ovde, imamo da ce' sve biti unisteno i da ce' propasti i da nece biti 'paklenih stanja'... ( ne bi me cudilo ,..... da ce oni gresnici koji ce goreti, biti 'paljeni'.... nekom vestastvenom vatrom ).

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Вилер Текс рече

Да ли би могао да објасниш ово?

Сигурно 50% православаца не вјерује у тројство, заправо нису ни чули за то, шта су онда они? шта су људи који сриједом и петком славе мрсно а многи то раде, шта су људи који иду гатарама, који иду код некога да им гледа у будућност... То је већина православаца коју ја видим око себе, зашто су они мањи секаташи од Мирољуба...

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Bokisd рече

Recimo , nesto od Miroljubovih 'mudrosti'  :

"Na isti način će na kraju istorije Sotona i demoni, zajedno sa svojim sledbenicima među ljudima, biti uništeni vatrom. Ali, taj proces uništenja će kratko trajati i nema govora o nekakvom „večnom mučenju”. Bog je na mnogim mestima u Bibliji rekao da će „svako dobiti po svojim delima”. Vrlo je moguće da će neki grešnici kraće goreti, a neki duže, u po menutom procesu uništenja - adekvatno zlu koje su počinili za vreme svog života. Sigurno je da će Sotona i demoni provesti najduži period u procesu uništenja. U svakom slučaju, proces uništenja će kratko trajati."

Процес уништења, али пакао је вјечан.  Давно сам слушао његово предавање, чини ми се да тако каже...не могу да се сјетим тачно како...али постоји вјечни пакао..по Мирољубу :)

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Војвода7 рече

Сигурно 50% православаца не вјерује у тројство, заправо нису ни чули за то, шта су онда они? шта су људи који сриједом и петком славе мрсно а многи то раде, шта су људи који иду гатарама, који иду код некога да им гледа у будућност... То је већина православаца коју ја видим око себе, зашто су они мањи секаташи од Мирољуба...

То су људи који греше. Али они не организују верске заједнице нити предавања нити претендују да буду учитељи. Они просто не знају ништа о Православљу.

Мирољуб претендује да буде учитељ и да проповеда о Богу и вери, при том се лажно представља да је Православан а није. Он заводи људе лажним учењима, отворено хули на светиње и напада Цркву. 

Те две ствари не могу да се пореде, што не значи да је ово прво што си ти навео добро.

Погледај шта он говори о Светом Причешћу и не треба ти ништа више.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Војвода7 рече

Процес уништења, али пакао је вјечан.  Давно сам слушао његово предавање, чини ми се да тако каже...не могу да се сјетим тачно како...али постоји вјечни пакао..по Мирољубу :)

Ali, brate, to je onda neki silogizam, jer, kako postoji pakao, ..... ako, ce' sotona i gresnici biti unisteni i nece postojati ?

Nema logike, zar ne ?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

То су људи који греше. Али они не организују верске заједнице нити предавања нити претендују да буду учитељи. Они просто не знају ништа о Православљу.

Мирољуб предендује да буде учитељ и да проповеда о Богу и вери, при том се лажно представља да је Православан а није. Он заводи лљуде лажним учењима, отворено хули на светиње и напада Цркву. 

Те две ствари не могу да се пореде, што не значи да је ово прво што си ти навео добро.

Нема ни МП вјерску заједницу. И ови исто причају, не праве трибине али учитељи су људима који их окружују, савјетују их да оду код гатаре, савјетују их да блудниче, да преваре жену, говоре д апоштен човјек тешко може успјети( родитељи говоре дјеци). Дај им тему о цркви, попу, напаст ће пдмах...

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Војвода7 рече

Нема ни МП вјерску заједницу. И ови исто причају, не праве трибине али учитељи су људима који их окружују, савјетују их да оду код гатаре, савјетују их да блудниче, да преваре жену, говоре д апоштен човјек тешко може успјети( родитељи говоре дјеци). Дај им тему о цркви, попу, напаст ће пдмах...

Мирољуб држи предавања и трује људе и представља се као учитељ. То што неко други греши не ослобађа њега од одговорности.

И он је гори од гатара. Човече јел видиш ти шта он каже за Пресвету Богородицу, Св. Василија Острошког, Свето Причешће?

О каквим ти сад генерализацијама причаш? Ти си спреман да би одбранио овог јеретика да лепиш етикете већини народа како су овакви и онакви. Мењаш тему. 

Може он да прича све најлепше али иза његовох слатких речи се крије смрад.

Погледај ако безобразно одговара свештенику и шта баљезга.

Имаш све на линку. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Bokisd рече

sotona i gresnici biti unisteni i nece postojati ?

Nema logike, zar ne ?

Не знам за сотону али чини ми се да је МП рекао да ће грешници да горе али неки ће се покајати па ће бити спашени а неки настављају да горе, нико не престаје да постоји.Потражићу тај видео да видим баш како тачно каже.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Војвода7 рече

али постоји вјечни пакао..по Мирољубу :)

Jevanđelje po Miroljubu :smeh1:.

Kakav crni Miroljub, beži bre.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...