Драгана Милошевић Написано Април 18, 2018 Пријави Подели Написано Април 18, 2018 У Цркви Свете Тројице у Трстенику и манастиру Љубостиња засађена је света лоза са Хиландара. Калем лозе добио је Ранко Пантелић, калемар из Селишта код Трстеника, и одлучио да неколико примерака засади у портама цркве у Трстенику и манастира у Љубостињи. Пантелић је рекао да су успели да произведу педесетак калемова које ће засадити у околини Трстеника. "Успели смо да окалемимо 79 примерака, од којих смо произвели 49 калемова прве класе. Они су већ нашли своја места, и то претежно у Расинском округу и у манастирима на овом подручју", рекао је Пантелић. Председник општине Трстеник Александар Ћирић истакао је да је велика привилегија што ће света лоза са Хиландара бити засађена у околини Трстеника. "Захваљујући вредним калемарима из околине Трстеника, за које се чуло чак до Хиландара, и који су добили благослов од свештенства, успели су да ову лозу умноже и добију калемове које ће засадити у нашој општини. Ово је за нас велика част и привилегија", рекао је Ћирић. View full Странице Лапис Лазули and Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 1 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaLaz Написано Април 18, 2018 Пријави Подели Написано Април 18, 2018 Лоза Светог Симеона Мироточивог. Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaLaz Написано Април 18, 2018 Пријави Подели Написано Април 18, 2018 Ако се мисли на свету лозу са гроба Светог Симеона. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Април 18, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2018 Да, али схватате ли шта то значи, колики благослов добијамо? Лапис Лазули and AnaLaz је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaLaz Написано Април 18, 2018 Пријави Подели Написано Април 18, 2018 пре 50 минута, Драгана Милошевић рече Да, али схватате ли шта то значи, колики благослов добијамо? Наравно. Слава Богу и светом Симеону! Лапис Лазули and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука