Jump to content

Упознајмо се - представимо се

Оцени ову тему

Препоручена порука

Све вас поздрављам и желим мир и свако добро од Бога у овом посвеђеном времену ишчекивања Кристовог рођења! Занимам се о почетке кршћанства међу Славенима, Великоморавску мисију Свете Браће Ћирила и Методија, почетке кршћанства код Срба и почетке Србске Православне Цркве те о поземски живот и житије првог србског Патријарха и Оснивача Србске Православне Цркве Светог Саву. Тако онда овај Форум буде сигурно то право мјесто гдје ће таквих информација бити напретек. За овај ваш форум сам сазнао преко страница на ФБ посвећених православљу и учинио је на мене врло лијеп дојам. За сада само додам да ми је 47 година, нисам православцем ни Србом, дакле али и тако сам може се рећи цијели живот повезан са Србима међу којима сам увијек имао највише својих пријатеља. Наравно да нисам унапред "гањао" саме Србе, да их имам за пријатеље већ ми је то увијек тако некако на крају испало само од себе. хахахаха. Дакле, неком можда необична комбинација Хрват, католик и тако скоро речено Србофил, данас се то модерно каже фан Срба и Србије. Али мени то тако необично није јер сам поријеклом из Босне и Херцеговине гдје је то нормално да људи различитих вјера и нација живе заједно. Но, како већ више од 20 година живим у Чешкој Републици, конкретно на тој Морави одакле је почело то велико мисијско дјело Светих Ћирила и Методија на евангелизирању Славена, тако сам био у могућности упознати повијест, културу и духовност и других славенских народа. А један дио моје породице је уствари и поријеклом са Мораве, неки моји рођаци и дан данас живе на Велехраду гдје су Свети Ћирил и Методије мисионарили међу Славенима. Кога буде занимала Велика Морава можемо онда поставити заједнички занимљиве постове на ту тему а ја вам могу показати и превести неке занимљиве ствари са чешког или словачког језика на ту тему. За сад на тај увод мислим да је савим довољно а временом се можемо упознати више и боље. Овом приликом вам остављам ову красну слику коју можете потом прекопирати и послати свима коме хоћете. А Космет је одувијек Србијом био и буде аж на вјеки вјеков! Амин!

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Цитат: мамица  08. Децембар , 2010, 23:12:24

hmmm Dobrodošao,a jel studiraju s tobom Čejo i Stojanka?

Нажалост, не познајем људе; генерација '05 ... sta da radim

1000000001010Brate Nemanja drago mi je što ih ne poznaješ... :229229229:

Vjerovatno ti nije ništa jasno.molim te izvini joooj,ako ti se bude dalo pogledaj poruke

unazad na ovo stranici i shvatićeš ko su oni.....

Još jednom DOBRO NAM DOŠAO joooj klapklap 0102_laugh

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

Помаже Бог свима!  dada

Ја имам 15 година , идем у 1. разред Гимназије .

Слободно време проводим у читању,писању и дружењу са пријатељима .  :)

Чуј, кћери, погледај и обрати к мени ухо своје, заборави народ свој и дом оца свог.

Псал., 45:10

Подели на овим сајтовима

Dobro nam došla Saro!

:) dada 0110_hahaha smej.gif smej.gif :group111:

0442_feel 0442_feel 0442_feel klapklap klapklap klapklap

Nadam se da će ti ovdje biti lijepo i da ćeš dugo družiti sa nama!

319.gif 319.gif 319.gif kriminalac 0102_laugh smej.gif

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

Хвала на срдачном поздраву! И ја се искрено надам 

kriminalac 0102_laugh smej.gif smej.gif 0110_hahaha smej.gif :) dada

Чуј, кћери, погледај и обрати к мени ухо своје, заборави народ свој и дом оца свог.

Подели на овим сајтовима

Помаже Бог свима!  joooj

Ја имам 15 година , идем у 1. разред Гимназије .

Слободно време проводим у читању,писању и дружењу са пријатељима .  joooj

Gdje si ti Saro - znaš li ti otkad mi tebe čekamo ovdje, a tebe nema, pa nema  joooj. Dobrodošla mila.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

smej.gif важно је да сам стигла  :bla:

Хвала пуно драга  smej.gif :cheesy: smej.gif

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Pretpostavljam da postiš, a i ako ne prijaće ti  smej.gif

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Хвала  :cheesy:

Слика је врло примамљива, дуг је пост 

smej.gif

smej.gif            smej.gif :bla:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...