Jump to content

Pijane price

Оцени ову тему

Препоручена порука

Otvaram ovu temu , neznam možda ima na forumu ne_shvata, o pijanstvu .

Ne o alkoholizmu jer to preteško , već pijanstvu kreativnom , onom dobrocudnom , nekad poetskom a i veselom ili tužnom. Jer ono nosi uspomene, tj priče.

Jer , imam osjećaj možda grijesim, tad ogoljavamo sebe u ljudskom smislu . Što latini rekoše : IN VINO VERITAS .

Pa da stavimo koju priču svoju ili ti tudju i pijanstvu ili neko razmišljanje o možda časi :coolio:

Подели на овим сајтовима

Pa, ja, na primer, kad malo gucnem, govorim perfektno strane jezike. Inače mi izgovor tvrd kao kod većine naših političara.

A što se tuđih događaja tiče, tada budući kum je nepoznatom prolazniku oteo iz usta pljeskavicu u lepinji i pojeo. Inače je čistunac, gadljiv i stidljiv. Kada smo mu pričali šta je uradio, hteo da propadne u zemlju.

Zatim, u kafiću izbila tuča, letele flaše, stolovi,..i jedna stolica se polomila. A moj drug, inače mačo i kozer, dohvatio tu polomljenu, zagrlio je i počeo da je oplakuje. Nije bio akter tuče, samo posmatrač. Dugo ga nismo puštali na miru zbog toga, ljutio se svaki put, odbijao da komentariše :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Никад се нисам поштено напила да правим нека с*ања. Смарач.. нећу имати шта да причам клинцима под старе дане. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

:))ahaha koja prica sa stolicom!

Samo da pozdravim ovu kreativnu temu! :skidamkapu:

*petak vece, izlazak, muzika, igra, medovaca, treca, pa pivo,crno niksicko.....4h, ja krecem kuci, i skroz sam kul sve mi se vec razdanilo, procenjujem bezbedno cu voziti, vidim reakcije nisu usporene sve deluje ok. Sedam vozim, fala Bogu prazan grad. Ali u krivini centar za ravnotezu mi jasno govori da ce se kola prevrnuti te moram skroz da se nagnem na suprotnu stranu kola da tezinom vratim balans! I tako sam ja  mrtva ozbiljna balansirala do kuce perfektno ni u jednoj se krivini nisam prevrnula 12:smeha: :2hf007n:inace isla sam 40-50/h maksimum....

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

Prije nekih 10 a može biti i petnaest godina u seoskoj krcmi , malo sam volontirao za šankom , u kasni čas za stolom sjedi čika Sitni . Njegov drugi dan u piću , a meni druga smjena željan kreveta, a zbori Sitni ne gasi i sve kontra. Upitah ga : čika Sitni zašto ste vi vijeciti kontras ?  Odgovori Sitni : A kad bih se složio o čemu bismo razgovarali svu noć. 

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
logo active

Najluđe kafanske legende o našim piscima

Najluđe kafanske legende o našim piscima

Piše: mojakafana.com, kultivisise.rs, blacksheep.rs/ Objavljeno: 12.12.2016. u 08:35h

Znate onu čuvenu Berčekovu repliku iz "Lajanja na zvezde": "S takvim se predznanjem ide u kafanu"? Sigurno će i vama pasti na pamet kad pročitate kafanske anegdote naših slavnih pisaca.

"Puna flaša" Radoja Domanovića

radoje.jpg

Radoje Domanović je, navodno, bio čest gost kafane "Tri šešira", a priča se da nije baš bio umeren u piću. Na pitanje „šta je bolje od pune čaše“, odgovarao je: „Puna flaša“.

Kako je kafana spasila život Janku Veselinoviću

Janko Veselinović glavni je akter mnogih kafanskih legendi, a sam je pričao kako mu je kafana spasla život. Jedne kišne noći, greda koja se nalazila nad krevetom Veselinovića i držala krov, srušila se na njegov krevet. Srećom, ovaj pisac je izbegao nesreću i prošao nepovređen jer se sve ovo zbilo pre ponoći, dok je on uživao u Skadarliji.

Kad Đura Jakšić plaća ceh

dd66f-djura-jaksic_660x330.jpg

Đura Jakšić bio je poznat po tome što je često ceh u kafani plaćao svojom umetnošću. Tako je jednom pitao krčmara da mu da besplatnu večeru, s tim da mu Đura napiše pesmicu koja će mu se svideti. U slučaju da se krčmaru pesmica ne svidi, Đura će mu platiti gotovinom. Krčmar je pristao, a kada se Đura dobro najeo, počeo je da recituje pesmice jednu za drugom. Međutim, krčmaru se nijedna nije svidela. Najzad je Đura odrecitovao: „Ej, keso moja sa mnogo dinara, Iziđi iz džepa, isplati krčmara!“ – E, to mi se sviđa, to čekam! – reče krčmar. – E, vala, i ja jedva dočekah! – reče Đura i ode.

Zelena rakija za umetnike

Janko Veselinović, Boža Knežević i Vojislav Ilić zadesili su se u kafani „Kod prestolonaslednika" i u horu dobace kelneru: - Momče, rakije! Kelner nije dobro čuo pa pita: - Rakije? Kakve, molim? - Zelene, brate - reče Vojislav - one zelene, vidiš da je već jesen, daj da još malo uživam u zelenilu... - Te, brate, te - potvrdi Janko. - One zelene što je gorka. Krvavo zaradim, gorko pijem. - Oh-hoj, Bože moj - huknu filozof Boža. - Zaboga što pitate, pa gorke dabome. Gorke, ta i život je gorak...

Stevan Sremac: Kafana ispred Akademije

stevan-sremac-foto-wikipedija-1443209189

Kada je Sremac 1905. izabran za člana Akademije, svom društvu u kafani prokomentarisao je to ovim rečima: – Ja za ovaj izbor ne primam nikakvu odgovornost. Po mom skromnom mišljenju, ljudi za kafanskim stolom „Ginića“, „Orača“ ili „Tri šešira“ mnogo su iskreniji, nadareniji i prijatniji nego oni tamo u uvaženim besmrtničkim foteljama. Pa zato i nemam nameru da menjam društvo…

Tin Ujević u epizodi "Šta to beše voda?"

ujevic.jpg.688x388_q85_crop_upscale.jpg

Tin Ujević, za opkladu, vezanih očiju, proba razna vina i pogađa: - Crno, preklanjska berba. Doneli ste ga od Ginića. Sićevačko, lanjsko, troše ga kod Trandafilovića i Tri seljaka. Smederevsko, ovogodišnje, nije najbolje. Vinograd okrenut jugozapadu… A onda mu u čaši donesu vodu. Pesnik proba i kaže: - Ovo nikada nisam pio.

Подели на овим сајтовима

Дешавало се, после ''одређене'' количине алкохола, да пребацим руке преко шанка и дохватим се славине судопера. Онда почнем прати чаше и кригле :) , узимао сам и тацну па скупљао попијено по кафани и носио за шанк.  Гост и особље у једном :D

'' Чашу меда јошт нико не попи што је чашом жучи не загрчи,
чаша жучи иште чашу меда, смијешане најлакше се пију. ''  
Петар II Петровић Његош

Подели на овим сајтовима

Колегиницин буразер дошао пијан кући и био гладан. Види шерпу на крају шпорета (Смедеревца)  и поједе, све. Сутрадан кева устала ујутро, види нема ништа у шерпи, пита се где неста. Каже он да је појео. А жена почне да се смеје, каже :"Сине то су биле сплачине за куче. " Жена у то убацила и оне петељке од парадајза, мрве, све и свашта  и оставила да ујутро да кучету. :smeh1:

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

On 3. 4. 2018. at 19:05, Lady Godiva рече

Никад се нисам поштено напила да правим нека с*ања. Смарач.. нећу имати шта да причам клинцима под старе дане. :smeh1:

Expand  

Благо теби. :)))

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

Kod mene u selu živi jedan Djuka , duša poštena i ispacena, koji s' vremena na vrijeme popije koju čašu više. 

U njegovom komšiluku umre baka Stana , pre dosta vremena jer ovo znam po seoskom kazivanju, Rankova majka. Kako nemamo kapele pokojnica leži u kući,okupila se familija komšije prijatelji i u neki čas banu i Djuka.

Djuka popio čašu koju više , došao izraziti saučešće i ako šta može pomoći. Sjeo on kraj peći, kasna jesen, i pivu koju jos dohvatio . Poče Djuka da pjevusi , dodje Ranko i kaza mu : " nemoj tu " , misleći na mjesto. Pogleda ga Djuka izvini se i poče drugu pjesmu.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  On 27. 5. 2018. at 20:45, AnaLaz рече

Колегиницин буразер дошао пијан кући и био гладан. Види шерпу на крају шпорета (Смедеревца)  и поједе, све. Сутрадан кева устала ујутро, види нема ништа у шерпи, пита се где неста. Каже он да је појео. А жена почне да се смеје, каже :"Сине то су биле сплачине за куче. " Жена у то убацила и оне петељке од парадајза, мрве, све и свашта  и оставила да ујутро да кучету. :smeh1:

Expand  

Мој буразер, трезан, крене да да кучету да једе. Мама му каже да је на шпорету храна у лонцу. И он јој да, кад после сат времена пита мама "Где је она боранија са шпорета?"Он је ладно отворио наш ручак, видео нешто гадно и дао кучету. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...
  On 3. 4. 2018. at 18:30, Phoebe рече

Pa, ja, na primer, kad malo gucnem, govorim perfektno strane jezike. Inače mi izgovor tvrd kao kod većine naših političara.

A što se tuđih događaja tiče, tada budući kum je nepoznatom prolazniku oteo iz usta pljeskavicu u lepinji i pojeo. Inače je čistunac, gadljiv i stidljiv. Kada smo mu pričali šta je uradio, hteo da propadne u zemlju.

Zatim, u kafiću izbila tuča, letele flaše, stolovi,..i jedna stolica se polomila. A moj drug, inače mačo i kozer, dohvatio tu polomljenu, zagrlio je i počeo da je oplakuje. Nije bio akter tuče, samo posmatrač. Dugo ga nismo puštali na miru zbog toga, ljutio se svaki put, odbijao da komentariše :smeh1:

Expand  

Sve ovo navedeno znaci, da su amateuri u pitanju. :D :D Sto je zapravo odlicna stvar, da ste mi zivi i zdravi. :D

,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." :D:D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...