Jump to content

Препоручена порука

Au covece!!... prosto da se uplasis kakav talenat!...

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Znaci, lepo ne verujem sta vidim... :unbelieveble:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

karen_limb_quote.thumb.png.12179223184db2c14c00d5bca042e699.png

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Prekjuce, jedna od oluja ovih dana. Nije bilo nesto mnogo strashno, nego se zadesi da jedan od mnogo gromova udari u komsijinu kajsiju, nekih 40-tak metara iza mene. I tom prilikom - a radilo je sve, tj. bilo ukljuceno sve - pregori napajanje jednog monitora i frizider. Sad bas pricam sa jednim drugarom sta tu moze da se uradi i kako da se to sve resi.

Takodje, pre 7-8 dana, u naselju do nas, oko 1 km daleko, grom obalio banderu za struju. U celom okolnom komsiluku nema kuce da bar nesto nije pregorelo, a kako sam cuo - najcesce neki tanki TV i slicna ta novija tehnika.

Savet: kad naidje oluja, tj. kad vidite vrlo tamne oblake da su blizu, iskljucite sve obavezno, i to ne samo iz rada, nego cupajte gajtane iz zida.

To je jedini pouzdan nacin da se izbegnu ti kvarovi i pregorevanja uredjaja.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

Juce sam krenuo do sestre, i na 50 metara od njene kuce me je uhvatio jak pljusak. Ni tamo ni ovamo. 

I tako sam ostao zarobljen ispod jedne trafike sat ipo vremena. :D 

• Свиђа ми се 1

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

On 29. 7. 2018. at 8:19, Liga Džentlmena рече

Juce sam krenuo do sestre, i na 50 metara od njene kuce me je uhvatio jak pljusak. Ni tamo ni ovamo. 

I tako sam ostao zarobljen ispod jedne trafike sat ipo vremena. :D 

Expand  

Имам обичај да када пођем бајсом да се возим у торбицу увек ставим једну кесу. И могу да ти кажем да ми се до сада исплатило. Чим видим да почиње киша одмах у кесу убацим мобилни, документа, новац, наочаре.. и све то тако замотам и вратим у торбицу. Све то остане суво и поред тога што покиснем. А да не причам да увек у торби носим кишобран на расклапање кад идем на посао. Та већа торба ми иначе треба због природе посла.

Подели на овим сајтовима

Ma i kisa manje-vise, pokisne covek i nije nesto strashno, toplo je vreme. Nego ovi` dana bas bile te kratkotrajne oluje, a one su prilicno nepredvidive...

Подели на овим сајтовима

@Снежана 

Kad kreces? :)))

Подели на овим сајтовима

On 29. 7. 2018. at 13:25, obi-wan рече

@Снежана 

Kad kreces? :)))

Expand  

у септембру, октобру... једном :)

• Радостан 1

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

On 29. 7. 2018. at 12:46, obi-wan рече

Ma i kisa manje-vise, pokisne covek i nije nesto strashno, toplo je vreme. Nego ovi` dana bas bile te kratkotrajne oluje, a one su prilicno nepredvidive...

Expand  

Јуче цео дан лепо време и нешто тамо вамо, одем до у вр' воћњака на брдашце повише куће, кад оно.. од Крагујевца, па долина Мораве.. небо и земља се саставили од олујног облака и ја онако изненађен призором, у једном тренутку, запазим негде над тим подручјем.. пуче гром. Почех да бројим секунде, јер, кажу колико секунди се изброји од тренутка када се види севање па до тренутка када се чује грмљавина, тај број се подели са 3 и добијеш приближну удаљеност где је гром ударио. Могао сам видети како киша пада у даљини, као водени млазови који спајају небо и земљу. Кад сам стрчао.. затварај, пластеник, шталу.. није прошло десетина минута дошао је пљусак, срећа, само пљусак. Мало ветар само. Ево, и сад се исто спрема, чујем кроз прозор како грми, а и небо је све више тамно. Са исте стране. а малопре сам исто био до воћњака, поједох неку шљиву, и ништа није било.. час посла прелази преко планина.

Подели на овим сајтовима

On 29. 7. 2018. at 13:41, Плаво Небо рече

Јуче цео дан лепо време и нешто тамо вамо, одем до у вр' воћњака на брдашце повише куће, кад оно.. од Крагујевца, па долина Мораве.. небо и земља се саставили од олујног облака и ја онако изненађен призором, у једном тренутку, запазим негде над тим подручјем.. пуче гром. Почех да бројим секунде, јер, кажу колико секунди се изброји од тренутка када се види севање па до тренутка када се чује грмљавина, тај број се подели са 3 и добијеш приближну удаљеност где је гром ударио. Могао сам видети како киша пада у даљини, као водени млазови који спајају небо и земљу. Кад сам стрчао.. затварај, пластеник, шталу.. није прошло десетина минута дошао је пљусак, срећа, само пљусак. Мало ветар само. Ево, и сад се исто спрема, чујем кроз прозор како грми, а и небо је све више тамно. Са исте стране. а малопре сам исто био до воћњака, поједох неку шљиву, и ништа није било.. час посла прелази преко планина.

Expand  

To je jedna od tih nekoliko sto su bile ovde ovi` dana, samo sto je ta za koju kazes zaobisla bas moj kraj. Ali dan i dva pre toga su prosle bas ovuda... uglavnom, odlicna kisa, baste prilicno pune, paprika ogromna, isto krastavac, paradajzi solidni, ne moze covek da se zali nikako.

Em sto ja inace volim kisu, pa mi to dodje jos plus vise... :)

Подели на овим сајтовима

On 29. 7. 2018. at 13:52, obi-wan рече

To je jedna od tih nekoliko sto su bile ovde ovi` dana, samo sto je ta za koju kazes zaobisla bas moj kraj. Ali dan i dva pre toga su prosle bas ovuda... uglavnom, odlicna kisa, baste prilicno pune, paprika ogromna, isto krastavac, paradajzi solidni, ne moze covek da se zali nikako.

Expand  

On 29. 7. 2018. at 13:52, obi-wan рече

Expand  

Јесте да све од воћа и поврћа и др. буја, али, почиње и да трули. Много воде. Трава расте'ли расте. А чак сам почетком године и црево од 75 метара купио за заливање, имамо нешто малина, купина, јагода.. па сам мислио биће суша можда.. Прошле недеље, значи пре тачно 7 дана, овако је било у мом дворишту, испред и иза куће, вода је била преко чукљева. Две куће од мене, код једног комшије, вода је била преко пола метра.. А река или неки поточић нису ни близу нас, већ, једноставно, дренажа и канали нису могли да приме сву воду која је пала. Имам на мобилном једну апликацију ''Време и радар'', гледајући сателитске снимке, све је скоро исто као и пре пар година када су биле поплаве по Србији 2014, 2016, ево сад и 2018. Као да има неки шаблон да се јавља сваке друге године. Облаци, циклон, кружи као у неком вртлогу.

IMG_20180722_194007.jpg

IMG_20180722_200112.jpg

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

@Плаво Небо 

Ma nece to toliko da propadne i da truli, i to je mnogo bolje nego kad upekne 40+, pa zalivas do pola noci i na kraju dobijes mucak...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...