Jump to content

Mitropolit Porfirije o ispovesti

Препоручена порука

пре 48 минута, Muramasa рече

Postade prepodobna u aoristu. :)))

Немој да ме хвалиш, брате. Авај, грешна ми душа, погордих се.

Праштај и помјани. :D

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Августин рече

Па рекао је да има смешних ствари.Понављам да ником његова мука није смешна.А како си то чуо о смешним ситуацијама приликом исповести.Не разумем.Овде није тема како ти кажеш Порфирије него текст митрополита Порфирија.Ја га исто знам.Већ смо 30 година на ти, али кажем није он тема него текст.

пре 21 часа, Августин рече

Hvala na savetu.Ali Ti baš ne čitaš sve što pišem.

А па ја тек сада видех... Ти си изменио пост на претходној страни а затим се на овој позиваш на ту измену.... Cool... 

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Гајић рече

Да ти дам број да га упиташ?

Како он човеку који глуми и жели да задиви духовника, никако да се искрено исповеди објасни наведено, осим оваквим позивом на покајање?

Критиковао је формализам, а позвао на покајање као неопходност за исповест.

Где он то исмева исповест?  

Не исмева исповест него оне који се исповедају али стварно виђе нећу о овоме да пишем.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Августин рече

Не исмева исповест него оне који се исповедају али стварно виђе нећу о овоме да пишем.

Слажем се, мислим да довољно може да се прочита и из онога што смо већ написали.

Подели на овим сајтовима

• Гости
1 hour ago, Августин рече

Прво се прозвани себи самима ругају!

Он је само изнео очигледност на увид. Шта је то у његовој директности недолично? Не улизује се, не љуби анусе? Шта?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Гајић рече

Прво се прозвани себи самима ругају!

Он је само изнео очигледност на увид. Шта је то у његовој директности недолично? Не улизује се, не љуби анусе? Шта?

Срамота је да употребљаваш овакве недоличне и непристојне конструкције када се говори о светим тајнама.То све говори о Теби тако да ја више ништа не треба да причам.Немасш Ти страха Божијег као верник си а можеш да псујеш.Шта је ово.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 8 минута, Августин рече

Срамота је да употребљаваш овакве недоличне и непристојне конструкције када се говори о светим тајнама.То све говори о Теби тако да ја више ништа не треба да причам.Немасш Ти страха Божијег као верник си а можеш да псујеш.Шта је ово.

Нема ту ничег недоличног, мало сликовитије објашњено лицемерно приступање светој тајни исповести :skidamkapu:

Једно је потискивати оно што си, а друго је сасвим се помирити да си то што си, покајати за то што си и стрпљиво подносити пакао истине себе и прибегавати Господу Христу.

Драмско позориште овде није :)))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...