Jump to content

Mitropolit Porfirije o ispovesti

Препоручена порука

On 23.2.2018. at 19:51, Lady Godiva рече

нисам видела да некога испитују испред Путира или нешто тако.

Ni ja. Ne znam kako to ispovedaju i razrešnu molitvu na brzinu brrrrm brm brmm :)))

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Bernard рече

Ni ja ne mislim tebe da smaram, ali ako hoćeš, pročitaj. Ako ništa drugo upoznaćete katolički pogled na ispoved.

Наравно да не смараш. Хвала на тексту. :)

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Phoebe рече

Ni ja. Ne znam kako to ispovedaju i razrešnu molitvu na brzinu brrrrm brm brmm :)))

Нисам видела да испитују, да питају да ли се припремио постом, да ли се исповедио.. 

Ево и данас никага нису ништа цимали и ја се причестих Светим Христовим Тајнама. :sunce:

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Lady Godiva рече

Наравно да не смараш. Хвала на тексту. :)

Prijatno sam iznenađen!:)

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

On 23. 02. 2018. at 19:57, Vladan3 рече

Још један предлог. Можеш и све ово или одабрано да испричаш том исповеднику код којега идеш чисто да зна каквим се мислима и дилемама бавиш. Користиће и њему и теби.

Savjetuješ ispovjed radi ispovjedi.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, kopitar рече

Savjetuješ ispovjed radi ispovjedi.

Отворен разговор о свему што је човеку на души, не морају то нужно да буду греси (како год их ко разумео).

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Vladan3 рече

Отворен разговор о свему што је човеку на души, не морају то нужно да буду греси (како год их ко разумео).

Razlikuješ duhovni razgovor od ispovjedi?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, kopitar рече

Razlikuješ duhovni razgovor od ispovjedi?

Може то и да се споји и да се раздвоји зависно од околности и квалитета комуникације са исповедником. Не мора да се црта нека стриктна граница а мислим да је то и немогуће у већини случајева...

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Vladan3 рече

Може то и да се споји и да се раздвоји зависно од околности и квалитета комуникације са исповедником. Не мора да се црта нека стриктна граница а мислим да је то и немогуће у већини случајева...

Kako misliš pričati Markove konake svećeniku a iza tebe red od 50 ljudi koji bi se isto pričestili...može ako nema gužve ili si u nekom samostanu . 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, kopitar рече

Kako misliš pričati Markove konake svećeniku a iza tebe red od 50 ljudi koji bi se isto pričestili...može ako nema gužve ili si u nekom samostanu . 

Па наравно, радни дан рецимо (тада православни свештеници имају најмање посла ако нису у водицама), договор са свештеником да нађе време када обома одговара, исто и са јеромонахом ако је о манастиру реч.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Vladan3 рече

Па наравно, радни дан рецимо (тада православни свештеници имају најмање посла ако нису у водицама), договор са свештеником да нађе време када обома одговара, исто и са јеромонахом ако је о манастиру реч.

Pretpostavljam tri babe i ti ...al nije svugdje tako.:))

Подели на овим сајтовима

Мало ме изненадио овај текст митрополита који обилује општим местима шмемановске провенијенције.Када бих могао питао бих га има ли ишта добро у исповести и да ли он као проблем види што се наш народ превише исповеда.Постало је модерно критиковати сваку религиозну праксу наглашавајући њена изопачења.Зашто, не разумем.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Августин рече

Мало ме изненадио овај текст митрополита који обилује општим местима шмемановске провенијенције.Када бих могао питао бих га има ли ишта добро у исповести и да ли он као проблем види што се наш народ превише исповеда.Постало је модерно критиковати сваку религиозну праксу наглашавајући њена изопачења.Зашто, не разумем.

Ја сам питао свештеника свог он каже да уопште није проблем често исповедање. Већ је проблем бесмислено исповедање, оно као, кад одем тамо да причам своје грехе али и помало убацим шта су други урадили. Или одем тамо да би се јадиковао или нешто друго што не укључује исповедање грехова.

Мислим чекај, неко је овде већ споменуо да је, ако ми осетимо да смо се удаљили од Бога и да смо схватили да је то што радимо лоше, то већ процес покајања. По мом неком мишљењу, Митрополит јесте у праву, али то не значи да је Митрополит рекао "покајање може човек и сам да проузрукоје, стога исповест је само једна форма".

Без исповести нема покајања.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, srema рече

Ја сам питао свештеника свог он каже да уопште није проблем често исповедање. Већ је проблем бесмислено исповедање, оно као, кад одем тамо да причам своје грехе али и помало убацим шта су други урадили.

Мислим чекај, неко је овде већ споменуо да, ако ми осетимо да смо се удаљили од Бога и да смо схватили да је то што радимо лоше, и да је то већ процес покајања. По мом неком мишљењу, Митрополит јесте у праву, али то не значи да је Митрополит рекао "покајање може човек и сам да проузрукоје, стога исповест је само једна форма".

Без исповести нема покајања.

Чини ми се да иако је митрополит да се такав закључак може извести из његовог текста да је исповест форма чак каже смешна понекад.Прочитај шта је написао.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...