Jump to content

Филмови који се не пропуштају

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

tMV5BMTcyNzIxOTIwMV5BMl5BanBnXkFtZTgwMzE0

Big city lawyer Hank Palmer returns to his childhood home where his father, the town's judge, is suspected of murder. Hank sets out to discover the truth and, along the way, reconnects with his estranged family.

Управо га одгледах! Предобар! Овај кратак опис филма изнад је некако сиромашан, али нећу ни ја нешто превише помоћи - тек да додам још неку.

Хенк Палмер је адвокат, најбољи у својој класи, који уз помоћ новца, како он то сам каже, "може купити закон". У току једног суђења му јаве да му је мајка умрла и он се враћа у свој родни крај. Тамо га "чекају" отац, који је "за њега мртав", и два брата. Тамо се опет сусреће са својом бившом дјевојком(тачније кратком везом) и ...  То ћете већ сами да видите. Његов отац је судија, човјек који се цијелог свог живота трудио да доноси најисправније могуће пресуде. Али... Једна таква одлука је била погрешна(благо речено), а последице те одлуке су, у неку руку, истог тог судију довеле на оптуженичку клупу... Филм препун емоција!

Природне љепоте Индијане(барем је у филму прича о Индијани) - сад бих одлетио тамо!

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

Nightcrawler

http://www.imdb.com/title/tt2872718/?ref_=nv_sr_1

Prevarant i lopov u potrazi za poslom odlucuje se da pocne snimati eksluzivne snimke sa mesta nesreca,ubistava koje onda prodaje tv kucama... U tome krece da se bavi i namestanjem situacija da bi u tome bio sto uspesniji.

Ne razumem ovu ocenu na IMDBu,film je onako pomalo dosadan,nije ni los ali ova ocena je previsoka definitivno. Od mene 6/10

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли је неко већ стављао, али Д И В А Н је - о аутистичној научници.

MV5BMjQwOTQ4NDk5OF5BMl5BanBnXkFtZTcwNzM0

Ne vidi se link, postavi ponovo kad stignes... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Промашај од филма, радња је бесмислена.

"...The plot of "Predestination" goes like this: An older John/Jane leaves himself/herself as a baby in 1945 at an orphanage, so he can become Jane who later circa 1963 will fall in love with ...herself as a time-traveler man and become pregnant with ...himself/herself and the baby is actually himself/herself that eventually will carried to the orphanage by the older version of himself/herself that I mention at the beginning!!!!! Oh! There is also a serial bomber who is...(again) himself/herself that works basically as an excuse for a facial reconstruction of John/Jane so some of the less suspected audience to not realize that ALL these characters are the exact same person right from the start.

OK! This movie tries to exploit the idea of time traveling in the most ridiculous way possible. It also adds to the mix the simplistic urban dilemma "Which came first, the chicken or the egg?" if you are willing to search for the initial event in this totally messed-up premise.

The writers/directors Spierig brothers are NOTHING like the Wachowskis (Matrix trilogy) and this plot is absurd even for the most well-intended sci-fi fans...."

Подели на овим сајтовима

Leviathan  (2014,   Andrej  Zviganicev)   se može naći na torentu.   Postoji srpski prevod na   titlovi.com

Film je odličan ... o čovekovim mogućnostima da se bori protiv aždaje (država & korupcija & crkva), izdaji,  o  "istini" i istini, ali i o ljubavi.  Spora drama u prvoj polovini filma se pretvara u emotivno nabijeno finale.  Radnja smeštena u udaljenu rusku varošicu na severu, recimo ovde.

Reference na neman iz Knjige o Jovu se pominju par puta u filmu („Možeš li udicom upecati neman ili mu jezik vezati konopcem? )

trejler ovde

Na samom kraju filma,   sarkastično odabrani monolog korumpiranog sveštenika:

Poznajte istinu,  i istina će vas osloboditi.  Samo čovek koji je spoznao istinu,

i živi po njoj, i koji je brani,  samo takav čovek je istinski slobodan.

Овај филм је руски кандидат за оскара, и кански победниик за сценарио,мисим да је и код нас победио на "Палићу"... нисам још погледао,али ми је то прво на реду, ови што су гледали ,баш га нахвалише...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

trejler ovde Треба га погледати...  Почео је добро, захватио широко, завршио уско.

Ја бих препоручио да се непосредно пре или после њега погледа http://www.imdb.com/title/tt2152198/?ref_=nm_flmg_dr_3

Подели на овим сајтовима

Прави један филмић за опуштање :) Топло препоручујем. А и руски је. Одличан! :) 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Leviathan  (2014,   Andrej  Zviganicev)   se može naći na torentu.   Postoji srpski prevod na   titlovi.com

Film je odličan ... o čovekovim mogućnostima da se bori protiv aždaje (država & korupcija & crkva), izdaji,  o  "istini" i istini, ali i o ljubavi.  Spora drama u prvoj polovini filma se pretvara u emotivno nabijeno finale.  Radnja smeštena u udaljenu rusku varošicu na severu, recimo ovde.

Reference na neman iz Knjige o Jovu se pominju par puta u filmu („Možeš li udicom upecati neman ili mu jezik vezati konopcem? )

trejler ovde

Na samom kraju filma,   sarkastično odabrani monolog korumpiranog sveštenika:

Poznajte istinu,  i istina će vas osloboditi.  Samo čovek koji je spoznao istinu,

i živi po njoj, i koji je brani,  samo takav čovek je istinski slobodan.

Овај филм је руски кандидат за оскара, и кански победниик за сценарио,мисим да је и код нас победио на "Палићу"... нисам још погледао,али ми је то прво на реду, ови што су гледали ,баш га нахвалише...

Филм је обична атеистичка пропаганда.

Само су заменили улоге, оно што су атеисти радили у Совјетији приписали су савременим руским православцима.

Колико је само храмова порушено по Русији за време Совјетије. Врхунац је био у Москви када су један храм срушили а оставили часну трпезу, да пи потом ту направили болницу а сама трпеза је служила као операциони астал у гинеколошком одељењу тачније ту су вршили абортусе између осталог.

Филм је брука савремене руске кинематографије.

Зато ништа чудно што га CecaV хвали...

Подели на овим сајтовима

Филм је обична атеистичка пропаганда.

Само су заменили улоге, оно што су атеисти радили у Совјетији приписали су савременим руским православцима.

Колико је само храмова порушено по Русији за време Совјетије. Врхунац је био у Москви када су један храм срушили а оставили часну трпезу, да пи потом ту направили болницу а сама трпеза је служила као операциони астал у гинеколошком одељењу тачније ту су вршили абортусе између осталог.

Филм је брука савремене руске кинематографије.

Зато ништа чудно што га CecaV хвали...

nadam se da mnogi vernici neće deliti tvoje mišljenje.     film nema veze sa ateističkom propagandom.   Ako uloga/lik onog vladike (u filmu) nije nešto što postoji i u Rusiji,  i u Indiji, i u zap.Evropi, i u Americi (ne bukvalno, ali ...)   .... onda je reditelj omanuo.  Ali reditelj nije omanuo, već je kao odličan umetnik i dobar zanatlija,  obradio  globalnu i svevremensku temu.  To globalno i svevremensko je prepoznato od strane žirija u Kanu,  Indiji,  Paliću, i od mnogih običnih gledalaca.

Ja sebe ubrajam u rusofile, i vrlo mi je drago što je ruski reditelj snimio ovakav film, i što je rusko ministarstvo kulture dalo deo novca za film.   Ne kažem da umetnici iz raznih velikih i malih nacija ne prave slična remek-dela,  ali imam utisak da upravo ruski reditelji (i pisci) umeju da dodaju još jednu pravu sivu nijansu koja dodirne i u dušu i u rezon.

Подели на овим сајтовима

http://www.imdb.com/title/tt1213663/?ref_=nv_sr_1

Za nekog kome je "Shaun of dead" kultni film,ista ekipa,ali daleko losije ostvarenje...moze se pogledati,ali to je to. 4/10

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Znači, smeh :D

http://www.imdb.com/title/tt3416742/?ref_=nv_sr_2

Odgledah ga sinoć, nije loša horor komedija.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...