Jump to content

Филмови који се не пропуштају

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Leviathan  (2014,   Andrej  Zviganicev)   se može naći na torentu.   Postoji srpski prevod na   titlovi.com

Film je odličan ... o čovekovim mogućnostima da se bori protiv aždaje (država & korupcija & crkva), izdaji,  o  "istini" i istini, ali i o ljubavi.  Spora drama u prvoj polovini filma se pretvara u emotivno nabijeno finale.  Radnja smeštena u udaljenu rusku varošicu na severu, recimo ovde.

Reference na neman iz Knjige o Jovu se pominju par puta u filmu („Možeš li udicom upecati neman ili mu jezik vezati konopcem? )

trejler ovde

Na samom kraju filma,   sarkastično odabrani monolog korumpiranog sveštenika:

Poznajte istinu,  i istina će vas osloboditi.  Samo čovek koji je spoznao istinu,

i živi po njoj, i koji je brani,  samo takav čovek je istinski slobodan.

Овај филм је руски кандидат за оскара, и кански победниик за сценарио,мисим да је и код нас победио на "Палићу"... нисам још погледао,али ми је то прво на реду, ови што су гледали ,баш га нахвалише...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

trejler ovde Треба га погледати...  Почео је добро, захватио широко, завршио уско.

Ја бих препоручио да се непосредно пре или после њега погледа http://www.imdb.com/title/tt2152198/?ref_=nm_flmg_dr_3

Подели на овим сајтовима

Прави један филмић за опуштање :) Топло препоручујем. А и руски је. Одличан! :) 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Leviathan  (2014,   Andrej  Zviganicev)   se može naći na torentu.   Postoji srpski prevod na   titlovi.com

Film je odličan ... o čovekovim mogućnostima da se bori protiv aždaje (država & korupcija & crkva), izdaji,  o  "istini" i istini, ali i o ljubavi.  Spora drama u prvoj polovini filma se pretvara u emotivno nabijeno finale.  Radnja smeštena u udaljenu rusku varošicu na severu, recimo ovde.

Reference na neman iz Knjige o Jovu se pominju par puta u filmu („Možeš li udicom upecati neman ili mu jezik vezati konopcem? )

trejler ovde

Na samom kraju filma,   sarkastično odabrani monolog korumpiranog sveštenika:

Poznajte istinu,  i istina će vas osloboditi.  Samo čovek koji je spoznao istinu,

i živi po njoj, i koji je brani,  samo takav čovek je istinski slobodan.

Овај филм је руски кандидат за оскара, и кански победниик за сценарио,мисим да је и код нас победио на "Палићу"... нисам још погледао,али ми је то прво на реду, ови што су гледали ,баш га нахвалише...

Филм је обична атеистичка пропаганда.

Само су заменили улоге, оно што су атеисти радили у Совјетији приписали су савременим руским православцима.

Колико је само храмова порушено по Русији за време Совјетије. Врхунац је био у Москви када су један храм срушили а оставили часну трпезу, да пи потом ту направили болницу а сама трпеза је служила као операциони астал у гинеколошком одељењу тачније ту су вршили абортусе између осталог.

Филм је брука савремене руске кинематографије.

Зато ништа чудно што га CecaV хвали...

Подели на овим сајтовима

Филм је обична атеистичка пропаганда.

Само су заменили улоге, оно што су атеисти радили у Совјетији приписали су савременим руским православцима.

Колико је само храмова порушено по Русији за време Совјетије. Врхунац је био у Москви када су један храм срушили а оставили часну трпезу, да пи потом ту направили болницу а сама трпеза је служила као операциони астал у гинеколошком одељењу тачније ту су вршили абортусе између осталог.

Филм је брука савремене руске кинематографије.

Зато ништа чудно што га CecaV хвали...

nadam se da mnogi vernici neće deliti tvoje mišljenje.     film nema veze sa ateističkom propagandom.   Ako uloga/lik onog vladike (u filmu) nije nešto što postoji i u Rusiji,  i u Indiji, i u zap.Evropi, i u Americi (ne bukvalno, ali ...)   .... onda je reditelj omanuo.  Ali reditelj nije omanuo, već je kao odličan umetnik i dobar zanatlija,  obradio  globalnu i svevremensku temu.  To globalno i svevremensko je prepoznato od strane žirija u Kanu,  Indiji,  Paliću, i od mnogih običnih gledalaca.

Ja sebe ubrajam u rusofile, i vrlo mi je drago što je ruski reditelj snimio ovakav film, i što je rusko ministarstvo kulture dalo deo novca za film.   Ne kažem da umetnici iz raznih velikih i malih nacija ne prave slična remek-dela,  ali imam utisak da upravo ruski reditelji (i pisci) umeju da dodaju još jednu pravu sivu nijansu koja dodirne i u dušu i u rezon.

Подели на овим сајтовима

http://www.imdb.com/title/tt1213663/?ref_=nv_sr_1

Za nekog kome je "Shaun of dead" kultni film,ista ekipa,ali daleko losije ostvarenje...moze se pogledati,ali to je to. 4/10

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Znači, smeh :D

http://www.imdb.com/title/tt3416742/?ref_=nv_sr_2

Odgledah ga sinoć, nije loša horor komedija.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Верујем да је ово неко већ поставио, јер нисам прелистао све. 

По мом мишљењу јединствена прича о психолошкој борби. Филм који се одвија на пар места, кућа пос`о, пос`о кућа, и у "њеној глави". 

Ко воли драме, топло препоручујем. 

250px-Black_Swan_poster.jpg   

А за љубитеље фантастикеа, маст сииии.......

%D0%90%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%80_(%D

И шлаг на торту, драма, фантастика, мистерија.... ма права ствар... 9 главних глумаца, а оквирко 50 улога.... изврсно.

Cloud-Atlas-Soundtrack.jpg

Подели на овим сајтовима

Верујем да је ово неко већ поставио, јер нисам прелистао све. 

По мом мишљењу јединствена прича о психолошкој борби. Филм који се одвија на пар места, кућа пос`о, пос`о кућа, и у "њеној глави". 

Ко воли драме, топло препоручујем. 

250px-Black_Swan_poster.jpg   

А за љубитеље фантастикеа, маст сииии.......

%D0%90%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%80_(%D

И шлаг на торту, драма, фантастика, мистерија.... ма права ствар... 9 главних глумаца, а оквирко 50 улога.... изврсно.

Cloud-Atlas-Soundtrack.jpg

Не мари наравно, ал` била су прва два, мсм предлога :)

https://www.pouke.org/forum/topic/13870-crni-labud/

https://www.pouke.org/verujem/index.php/topic,18756.0/nowap.html

https://www.pouke.org/forum/topic/3149-%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%80-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC/

трећи није, те ти је сада опроштено :)))

Шалим се наравно, жив био!  8086.gif

Подели на овим сајтовима

Не мари наравно, ал` била су прва два, мсм предлога :)

https://www.pouke.org/forum/topic/13870-crni-labud/

https://www.pouke.org/verujem/index.php/topic,18756.0/nowap.html

https://www.pouke.org/forum/topic/3149-%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%80-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC/

трећи није, те ти је сада опроштено :)))

Шалим се наравно, жив био!  8086.gif

Не рачунааа сеее, то су посебне теме  :bleh:  :)))

Јеси гледао "трећи"?  :)

Баш онако специфичан. Има и добрих порука, типа: "Од колевке до гроба, повезани смо са другима".  :)

Подели на овим сајтовима

Јеси гледао "трећи"?  Баш онако специфичан. Има и добрих порука, типа: "Од колевке до гроба, повезани смо са другима". 

Јесам. Том Хенкс ми је омиљени глумац, још од "Филаделфије" и "Бесаних у Сијетлу"... "Аполо", "Форест", "Рајан", и ови новији га само, барем код мене "потврђују" као глумца... 

Подели на овим сајтовима

Ако неко од администрације и чланова може и уме, нека пронађе филм са преводом. Гледао сам га још 2009. на ФЕСТУ и од тад више не

Јел` ти то нас из администрације позиваш да се бавимо пиратеријом дечко? А? Што ниси позвао и остале форумаше, него баш администрацију? Нема ништа од тога! Чекамо, или да се појави на репертоару кинотеке, или пак да изађе легалан ДВД! Ништа пиратерија! 

Подели на овим сајтовима

Interstellar, ne znam šta da kažem da na ne spoilujem, jedino što mogu reći da se radnja odvija u budućnosti gde zemlja probada (usevi više ne mogu da se gaje itd.) i da je film mindblow pogotovu na kraju.

Подели на овим сајтовима

Нисам мислио на пиратерију већ ако негде постоји и може легално да се скине

Легално да се скине... Какав оксиморон. Па легално може само да се купи, а не и да се скине. Да ли "скидање" подлеже ауторским правима?... Хоће ли Рене Плашил добити икакву тантијему уколико "скинемо" филм? Нема ништа од тога! А и ми овде смо сви легалисти! Сем ако игре нису у питању. :)))

Шалим се. Нисам нигде нашао филм за онлајн гледање, али се путем торента може наћи, сада сам проверио :)))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...